Lajović - Sonego 6:4, 7:5

Dušan Lajović se plasirao u polufinale Mastersa u Monte Karlu. Pobedio je Lorenca Sonega sa 6:4, 7:5.

 6:4, 7:5
  LAJ   SON  
  2 : 0  
6:4, 7:5 - Kraj! Lajović je u polufinalu
Kraj meča! lajović je iskoristio drugu meč loptu i plasirao se u polufinale gde će igrati sa pobednikom meča između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva. Srpsko polufinale? Što da ne?
6:4, 6:5 - Novi brejk Lajovića!
Sjajan je bio teniser iz Stare Pazove u ovom gemu! Došao je do 15:40, dve brejk prilike, nije dozvolio Italijanu da se trgne i vrati u igru. Završni poen bio je sjajan drop šot i sada Dušan servira za pobedu i polufinale!
6:4, 5:5 - Lajović spasao set loptu!
Prošao je Lajović preko trnja u ovom gemu. Italijan je imao set loptu, potom je na sreću Lajovića, poslao forned u aut. Naredna dva poena dobio je srpski teniser, izvukao se, 5:5.
6:4, 4:5 - Žilav je Italijan, ne predaje se
Interesantan gem. Lajović je zapretio, stigao do izjednačenja, potom je Sonego pogodio as. Lajović je potom dobro vratio stigao do drugog izjednačenja, ali žilav je Italijan. Dobio je naredna dva poena i poveo sa 5:4.
6:4, 4:4 - Najbolji način da se uzvrati, bez izgubljenog poena
Lajović nije ni trepnuo na pretnju sa druge strane. Dobio je sva četiri poena u gemu, i sada je opet pritisak na Italijanu. Svestan je da ne sme izgubiti servis ili će meč biti blizu kraja.
6:4, 3:4 - Italijan u usponu
Treba sada zaustaviti Sanoga. Oseća da je njegova igra u usponu, da ima šansu.
6:4, 3:3 - Sonego vratio brejk
Sonego se ne predaje! Podigao je nivo igre, sada ozbiljno preti u svakom gemu i konačno je uspeo da realizuje brejk loptu i izjednači na 3:3 u drugom setu. Lajović mora da odgovori, nema razloga za paniku.
Lajovićev poen za priču
6:4, 3:2 - Sonego se još drži
Uspeo je Italijan da dobije gem. Posle 30:30, dobio je naredna dva poena i tako sebi produži nadu. Lajović je miran, čini se da mu je veći protivnik neugodan vetar koji je i danas prilično jak u Monte Karlu.
6:4, 3:1 - Dušan spasao brejk loptu
Imao je Lajović težak posao u ovom gemu. Uspeo je Italijan da dođe do brejk lopte, ali onda je Lajović odigrao sjajan forhend u dijagonalu, pogodio je samu liniju, potom dobio i naredna dva poena. Italijan je propustio veliku šansu da se vrati u meč.
6:4, 2:1 - Italijan smanjio prednost
Uspeo je Sonego da osvoji gem na svoj servis i smanji prednost srpskog tenisera. Lajović je svestan da je ključ pobede u njegovim rukama. Ako nastavi dobro da servira, nema razloga da se ne plasira u polufinale.
6:4, 2:0 - Rutinski gem za Lajovića
Lajović ne posustaje. Još jedan sigran servis gem za njega, potvrdio je brejk i sada može mirno da igra u narednom gemu i pokuša da dođe do novog brejka. Kako će Sanego odgovoriti?
6:4, 1:0 - Brejk Lajovića i na startu drugog seta!
Sjajan je Lajović. Sve ide kako želi, načinio je bez većih problema brejk i na startu drugog seta. Italijan je već sad u nezavidnoj poziciji.
6:4 - Set za Lajovića
Pripretio je Italijan, stigao do 15:30, ali je onda Lajović preuzeo konce igre u svoje ruke. Dobrim servisom stigao je do izjednačenja, potom dobio naredna dva poena i posle 46 minute ima u džepu set - 6:4.
5:4 - Sonego uradio što je do njega...
Italijan nije dozvolio novi brejk, izgubio je jedan poen na svoj servis. sada je sve na Lajoviću, treba da odservira dobro i povešće sa 1:0 u setovima.
Dok Lajović igra, Novak je na zagrevanju
5:3 - Lajović potvrdio brejk
Tako se to radi. Gem bez izgubljenog poena, sigurna igra, potvrda brejka. Srpski teniser je sve bliži osvajanju početnog seta.
4:3 - Brejk Lajovića!
Uspeo je Lajović da dođe do brejka! Prvu brejk priliku nije iskoristio, ali zato jeste drugu. Odlično je inskonstruisao poen, završio ga je neodbranjivim forhendom.
3:3 - Dušan spasao brejk loptu
Lajović se suočio sa brejk loptom, ali je bio koncentrisan.Uspeo je da dobije tri poena u nizu i spasi gem. Italijan je za sada, veoma neugodan.
2:3 - Italijan ne igra loše
Sonego je 96. na ATP listi, ali igra daleko bolje. Ima sasvim dobru igru za šljaku, kao i većina Italijana. Dobio je još jedan gem, moraće Lajović više da se potrudi da pronađe slabu tačku protivnika. Za sada nije tako vidljiva.
2:2 - Ni Lajović ne da servis
Poveo je Lajjović sa 40:30, ali onda je usledila greška na mrežiu, pa još jedan poen za Italijana. Ipak, srpski teniser nije dozvolio Sonegu da ga ugrozi na servisu, za sada nema brejka.
1:2 - Italijan ne popušta
I Sonego je odigrao dobro u ovom gemu. Lajović za sada ne nalazi način da dođe do brejka.
1:1 - Lajović bez izgubljenog poena
Prvi servis gem i Lajović nije izgubio nijedan poen.Dobri servisi, sigurna igra sa osnovne linije, recept za sve, pa i za Italijana.
0:1 - Sonego dobio početni gem
Prilično dug i neizvestan gem na startu. Sonego je bio bolji u finišu, poveo je, ali igra Lajovića je dosta dobra za početak meča.
Meč počinje, Italijan je na servisu
Velika šansa za Lajovića
Dušan Lajović je proteklih dana u Monte Karlu igrao zaista odlično. Pobedama nad Davidom Gofanom i Dominikom Timom najavio je velike mogućnosti, stigao je do četvrtfinala gde ga čeka, barem na papiru, daleko lakši protivnik. Ali nema opuštanja, Dušan to dobro zna.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Podeli: