<table class="score" cellspacing="0" width="100%" cellpading="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5">Milner 15ag, Džeko 52, Naingolan 87, 90+3p <strong>– </strong>Mane 9, Vajnaldum 26</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>ROM</td> <td><img alt="" width="120" src="https://b92s.net/sport/liga-sampiona/heinekenGreen.svg" /></td> <td>LIV</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>4</td> <td>:</td> <td>2</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Polufinale (revanš): Roma – Liverpul (4:2)
Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Lige šampiona u kojem će 26. maja u Kijevu igrati protiv Real Madrida. "Redsi" su poraženi od Rome 4:2 na Olimpiku, pa su prošli dalje zahvaljujući impresivnoj pobedi od 5:2 na Enfildu u prvom meču.

Foto: Getty images
93' GOOOOOOL! Roma vodi 4:2
Rađa Naingolan snažnim šutem po sredini gola drugi put trese mrežu Liverpula na ovoj utakmici. Na njegovu žalost, samo za utešnu pobedu Rome.

Kraj! Liverpul je u finalu Lige šampiona!
Liverpul je poražen od Rome 4:2 na Olimpiku, ali je prošao dalje zahvaljujući impresivnih 5:2 na Enfildu u prvom meču.

Foto: Getty images
93' Penal za Romu!
Konačno jedanaesterac za Romu, Klavan je igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Slovenačke sudije su konačno videle ovaj put.
90' Tri minuta nadoknade na Olimpiku
Još 180 sekundi i Liverpul će biti u finalu
86' GOOOOOL! Preokret Rome za tračak nade!
Roma stiže do vođstva od 3:2. Rađa Naingolan sjajnim udarcem sa oko 20 metara trese mrežu Liverpula. Belgijanac se nije preterano radovao, ali su se navijači ponadali novom čudu u finišu.

83' Klop "zabetonirao" odbranu
Prva izmena u Liverpulu, Jirgen Klop pojačava odbranu, umesto Manea ulazi štoper Ragnar Klavan.
80' Karijus sprečio preokret
Sjajna šansa za Liverpul, Džeko je pobegao čuvarima i šutirao iskosa sa leve strane, gađao je suprotan ugao po zemlji, ali Karijus sjajno interveniše.
77' Da li se Roma predala?
Obuzdali su igrači Liverpula nalet Rimljana, već nekoliko minuta lopta je daleko od Karijusovog gola, a povremenim faulovima gosti dodatno "troše" vreme.

Foto: Getty images
75' Treća izmena
Poslednja promena u Romi, umesto El Šaravija ulazi Mirko Antonuči.
72' Pod oblake
Odlična povratna lopta za Gonalona na ivicu kaznenog prostora, ali je Francuz nekontrolisano šutirao.
69' De Rosi out
Nova izmena u Romi, Maksim Gonalon je zamenio Danijelea de Rosija.
Bek Liverpula u ulozi golmana
60' Zamalo preokret
Gol šansa za Romu, sjajan dubinski pas je dobio Džengiz Under, uspeva da zahvati loptu ali tek vrhom kopačke, pa Karijus interveniše, mada uz dosta muke.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
66' Opsada Liverpulovog šesnaesterca
Silovit pritisak Rome na odbranu Liverpula, u sjajnoj šansi se našao Džeko nakon visoke lopte preko cele defanzivne linije, ali se spetljao bosanskohercegovački reprezentativac.
63' Opet Roma nije dobila čist penal!
Loša reakcija odbrane mogla je skupo da košta Liverpul. Sudije su opet oštetile "Vučicu", lopta je posle šuta El Šaravija pogodila u ruku Aleksandera-Arnolda u kaznenom prostoru Liverpula, ali Slovenci to nisu videli. Bio bi sigurno gol.
55' Prva izmena – Roma
Di Frančesko pojačava napad, izlazi vezista Pelegrini, ulazi napadač Džengiz Under.
60' Zamalo preokret
Gol šansa za Romu, sjajan dubinski pas je dobio Džengiz Under, uspeva da zahvati loptu ali tek vrhom kopačke, pa Karijus interveniše, mada uz dosta muke.
Dijamant
56' Roma dobila "krila"
Dobar pokušaj Rimljana posle prekida, Kolarov je centaršutom iskosa sa leve strane tražio Džeka na drugoj stativi, ali su ga defanzivci Liverpula omeli prilikom šuta.
52' GOOOOOL! Roma opet izjednačila!
Još jedan dobar prodor El Šaravija po levoj strani, pokušava dijagonalom da savlada Karijusa koji brani, ali se lopta odbija pravo u noge Edina Džeka koji je zakucava u gornji levi ugao za 2:2

49' Kiks sudija, Roma oštećena za penal
Slovenačke sudije oštetile su Romu. Svirale su ofsajd poziciju Edina Džeka neposredno pre nego što ga je Karijus oborio u kaznenom prostoru.
47' Salah motivisan
Agresivni Salah zaleće se nekoliko puta ka golu Rome, ali je oba puta zaustavljen.
Počelo je drugo poluvreme
Šta li su pričali u svlačionici Rome tokom pauze?

Foto: Getty images
Bradina kaže...
Da li može Realova odbrana da se odupre ovom triju "gol mašina" Liverpula? Sumnjam, gledajuci juèerašnju utakmicu protiv Bajerna i oni verovatno neæe odoleti! Nema sumnje, ipak, dva najbolja tima u finalu! Bar æemo gledati golove i uživati!
Sila
45+1 Kraj prvog poluvremena
Liverpul vodi 2:1 na Olimpiku. Englezi već mogu da planiraju put u Kijev.

Foto: Getty images
44' Prvi žuti karton
Lovren je povlačenjem zaustavio prodor El Šaravija ispred kaznenog prostora sa leve strane, sudija iz Slovenije prvi žuti karton pokazuje Hrvatu.
Mane, ne potcenjuj rivala
Opasan napad Liverpula, kombinovali su Salah i Mane koji je potcenio rivala i pokušao atraktivno da petom vrati loptu u sredinu kaznenog, ali se spetljao. Igrači Rome su ga opravdano kritikovali zbog poteza.

Foto: Getty images
40' Skomina odmahuje rukom
El Šaravi je pao u kaznenom prostoru Liverpula posle duela sa Aleksander-Arnoldom, ali je sudija Skomina ispravno signalizirao da se igra nastavi, uprkos zvižducima sa tribina.
38' Evo ga i Salah
Posle skoro 40 minuta Salah prvi put preti golu Liverpula. Lepo je prevario čuvare, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali je izblokiran.
Kijev je blizu
34' Stativa!
Delovalo je da Roma nema više motivacije da napada, a onda – stativa! El Šaravi je šutirao sa oko 20 metara, ali pogađa okvir Liverpulovog gola. Karijus bi verovatno lako odbranio ovaj šut, ali je lopta zakačila vrh Milnerove kopačke pa je promenila pravac. Zamalo opet Milner da "režira" gol Rome.
1:2
Žoržinjo Vajnaldum

Foto: Getty images
30' "Vučica" na kolenima
Roma je žestoko uzdrmana drugim golom, Liverpul posle vođstva kreira još nekoliko napada, ali bez opasnosti po gol domaćina.
Posle ovoga nema povratka
Rimljani su utihnuli, "redsi" već slave

Foto: Getty images
25' GOOOOOL! Liverpul opet vodi!
Nakon odličnog prodora Robertsona po levoj strani, Roma se jedva odbranila, Beker je izbacio loptu u korner. Usledio je centaršut u peterac, Džeko loše reaguje i glavom šalje loptu ka svom golu gde ju je dočekao Žoržinjo Vajnaldum i zatresao mrežu.

22' Opada ritam, česti faulovi
Malo je opao ritam igre na Olimpiku, a Skomina sve češće mora da prekida igru zbog oštrih startova.

Foto: Getty images
17' Opet Sane preti
Firmino proigrava Sanea ispred kaznenog prostora, Senegalac ovaj put pokušava sa ivice kaznenog prostora, ali šutira pored gola.
20' Roma nastavlja sa presingom
Fudbaleri Rome nastavljaju u istom ritmu, traže dubinskim pasovima Džeka, koji vodi žestoku bitku sa Van Dajkom i Lovrenom u kaznenom prostoru Liverpula.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
0:1
Sadio Mane

Foto: Getty images
Idemo ispočetka, Romi su opet potrebna "samo" tri gola
15' GOOOOOL! Roma je izjednačila!
Sreća je pogledala "Vučicu". Nakon centaršuta u kazneni prostor sa desne strane, El Šaravi na drugoj stativi spušta loptu glavom u sredinu peterca, Dejan Lovren ispucava fudbal, ali pogađa u glavu saigrača Džejmsa Milnera, od koga se lopta odbija u gol.

Svakoj seriji dođe kraj
Fudbaleri Rome primili su prvi put gol na svom terenu ove sezone u Ligi šampiona. "Vučici" su sada potrebna četiri gola za plasman u finale.
Savršen start meča za Liverpul
9' GOOOOOL! Liverpul vodi 1:0!
Ogroman kiks igrača Rome i Liverpul vodi na Olimpiku od 9. minuta. Naingolan je odigrao poprečni pas ka Manolasu na sredini terena, "redsi" kradu fudbal i kreću u brzu kontru, Firmino gura loptu u levu stranu do Sadija Manea koji rutinski trese mrežu.

8' Kolarov "zajahao" Salaha
Žestoki startovi igrača Rome nad Salahom čim Egipćanin primi loptu, ovaj put ga je praktično "zajahao" Kolarov i napravio faul.
6' Florenci zapretio da distance
Kockali su se igrači Liverpula u ovoj situaciji, dozvolili su Florenciju da šutira sa oko 18 metara, lopta je prozujala za malo pored leve stative.
6' Džeko bez podrške
Još jednom prolazi akcija Rome dubinskom loptom za Džeka, bosanskohercegovački napadač stiže skoro do gola, odigrao je povratnu loptu u srednu, ali tamo nije bilo njegovih saigrača.
4' Liverpul rezervisan
Bez konkretne akcije Liverpula u uvodnim minutima, Mohamed Salah je "pozdravlje" sa tribina zvižducima.
1' Obećavajući start Rome
Odlična prva akcija Rome, dubinska lopta Kolarova za El Šaravija na levoj strani, on prebacuje loptu u sredinu do Edina Džeka, koji pod pritiskom Van Dajka ne uspeva najbolje da šutira.
Počeo je revanš meč Roma – Liverpul
Ko će izazvati Zidana u Kijevu?

Foto: Getty images
Poslednji korak
Nije princ, nego kralj

Foto: Getty images
Gol od rekorda
Fudbaleri Liverpula su na gol od izjednačenja rekorda Lige šampiona po broju pogodaka u jednoj sezoni. Postigli su 44, dok rekord drži Barselona sa 45 iz sezone 1999/2000. "Redsi" imaju daleko najveći prosek od čak 3,38 golova po meču.

Najviše golova u sezoni u LŠ:
1999/2000 Barselona 45 iz 16 utakmica (prosečno 2,81)
2017/2018 Liverpul 44 iz 13 (3,38)*
2013/2014 Real Madrid 41 iz 13 (3,15)
2002/2003 M. Junajted 37 iz 16 (2,31)*
2016/2017 Real Madrid 36 iz 13 (2,77)
2008/2009 Barselona 36 iz 15 (2,4)*
2011/2012 Barselona 35 iz 12 (2,92)
2011/2012 Real Madrid 35 iz 12 (2,92)
2000/2001 Real Madrid 35 iz 16 (2,19)
1999/2000 Real Madrid 35 iz 17 (2,06)
2001/2002 Real Madrid 35 iz 17 (2,06)

* uključujući i kvalifikacije
Come on you Reds!

Foto: Getty images
Sudije
Pravdu večeras na Olimpiku deli slovenački sudija Damir Skomina uz asistenciju svojih zemljaka Jurea Praprotnika i Roberta Vukana. Četvrti arbitar je Tomaž Klančnik, a dodatni pomoćnici (pored golova) su Matej Jug i Slavko Vinčić

Foto: Getty images
Forza Roma
Milan kaže...
Liverpul je ekipa koja uvek igra na gol više, teško da æe Roma po drugi put za manje od mesec dana napraviti senzaciju.
Olimpiko
Stadion "Olimpiko", koji Roma deli sa gradskim rivalom Laciom, ima kapacitet od 70.634 gledalaca.

Romu ove sezone u proseku gleda oko 35.000, ali kažu da je i na polupraznom Olimpiku buka mnogo veća nego na brojnim punim stadionima.

Foto: Getty images
Rimljani
Šta kaže matematika?
Samo četiri tima su eliminisana iz evropskih takmičenja nakon što su pobedili 5:2 u prvom meču polufinala.
U Rimu je 5.000 "redsa"
Liverpul je rasprodao sve ulaznice na koje je imao pravo kao gostujući tim.

Odbrana ili napad?
Roma nije primila nijedan gol na svom stadionu u Ligi šampiona ove sezone, dok je Liverpul tresao mrežu na svakom gostovanju, postigavši 18 u poslednjih pet mečeva.
Tu su i "Englezi"
Fudbaleri Rome stižu na Olimpiko
Sastavi timova:

Dobro veče
Dobrodošli u tekstualni prenos revanš meča polufinala Lige šampiona Roma – Liverpul.

Možda vas zanima

Podeli: