Srbija – Danska 0:2 (0:1)

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije je završila takmičenje na Evropskom prvenstvu porazom od vršnjaka iz Danske rezultatom 2:0.

 Larsen 21', Rasmusen 51'
  SRB   DAN  
  0 : 2  
Kraj! Srbija ide kući sa "nulom"
95' - Po šansa na obe strane
Dve prilike u minutu, ali su mreže ostale mirne.
90' - Žuti za Joveljića, a mogao je i crveni
Katastrofalan start izdanka škole Crvene zvezde, sa dve noge, na nogu protivnika... Arbitar je bio milostiv i dodelio mu samo žuti karton.
89' - Rasmusen "čisti" ispred Zlatanovića
Adžić je ponovo bio agilan na levom boku, krenuo je ka sredini i pokušao da pronađe Zlatanovića na petercu, ali je Rasmusen bio bliži lopti.
85' - Prečka Adžića!
Konačno se dogodila kontra Srbije, Lukić je prelepo uposlio Adžića koji je bio u punom trku na levom krilu, pokušao je da šutira desnom nogom, ali je lopta pogodila spoljni deo prečke.
81' - Joveljić menja Šaponjića
80' - Šut Terzića
Možda je Ranđelović mogao i ranije da uposli svog kolegu sa desnog boka Aleksu Terzića, koji je ipak dobio loptu i nekako uspeo da šutne desnom nogom, međutim pravo u golmana Iversena.
75' - Nerezonski šut Zlatanovića
Naizgled solidna akcija Srbije, Račić je lepo uputio loptu u prostor Zlatanoviću, ali on nije razmišljao o nastavku akcije već je sa više od dvadeset metara šutirao i poslao loptu daleko preko gola.
69' - Pokušaj Ranđelovića
Krilni napadač Srbije je lepo primio loptu grudima u šesnaestercu Danske, šutirao je, ali je defanzivac Danske izblokirao šut.
60' - Adžić menja Radonjića
57' - Poništen gol Danske
Prava sreća... Sjajnom akcijom su mladi fudbaleri Danske ponovo izbacili iz igre defanzivnu liniju Srbije i postigli gol, posle čega je usledila duga, duga konsultacija glavnog arbitra sa saradnicima.

Sudija je odlučio da sam pogleda spornu situaciju i dosudio je ofsajd.
"Neka, ja ću da ga sačuvam..."
51' - Katastrofa u šesnaestercu Srbije, Danska vodi 2:0
Lopta je posle kornera sa leve strane čak dva puta odskočila u kaznenom prostoru Srbije, Terzić je potpuno izgubio iz vida Rasmusena kome nije bilo teško da plasira šut u prazan gol, pošto je golman Rosić ostao na njegovoj levoj stativi.
49' - Dobar napad Srbije
Više od dva minuta su "Orlići" držali loptu u nogama i kada su konačno stigli do šesnaesterca, Ranđelović je promašio čitav fudbal, pa je Danska uspela da se odbrani.
46' - Nastavljena je utakmica, nema promena u timovima
Kraj poluvremena - vodi Danska
Fudbaleri Srbije kao da su počeli da se oslobađaju pritiska u drugom delu prvog poluvremena, ali je njihova igra i dalje ispod očekivane.

Danska zasluženo vodi i ima potpunu kontrolu nad utakmicom.
45' - Velika šansa za Dansku
Kao na malom fudbalu su igrači Danske izigrali kompletnu odbranu Srbije, ali je golman Dragan Rosić bio priseban, uleteo je u šut i izbacio loptu preko svog gola.
44' - Spetljali se "Orlići"
Fantastičnu loptu je Lukić uputio Bogosavcu koji se stuštio u šesnaesterac protivnika. Pokušao je levi bek Srbije da proigra Šaponjića, ali je mladi centarfor ponovo bio dekoncentrisan i nije uspeo da uputi udarac.
37' - Bomba Radonjića!
Uspavanku je prekinuo Radonjić, krenuo je sa leve strane ka centru terena i odlučio da uputi udarac sa više od 20 metara.

Golman Danske je mogao samo da izboksuje loptu u korner.
Pola sata fudbala - ništa od Srbije
Danska potpuno dominira utakmicom, fudbaleri Srbije su tu samo da priprete u pokušaju i da otežaju put lopte ka ofanzivnom triju skandinavske selekcije.
Prosto kao pasulj...
21' - Vodi Danska!
Kao da su fudbaleri Srbije još razmišljali o propuštenoj šansi...

Larsen je protutnjao iza Terzićevih leđa i sjajnim udarcem iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao gola Rosića, koji je dao sve od sebe, ali nikako nije mogao da stigne do te lopte.
20' - Šut Šaponjića!
Prvu pravu šansu je imala Srbija tek u 20. minutu - Lukić je lepo pronašao Radonjića na levom boku, on je vratio loptu u šesnaesterac gde je Šaponjić prilično nonšalantno ušao u udarac i promašio.
17' - Danci opet u kaznenom prostoru
Opet... Mnogo prostora, Danci su se prošetali po šesnaestercu, ali je šut izblokiran.
14' - Nova šansa za Dansku!
Kristensen je stigao do lopte na desnom boku, uputio je sjajan centaršut, svi fudbaleri Srbije su kasnili, ali je Larsen sa ivice peterca poslao loptu preko gola.
11' - Opet...
Između Terzića i Mašovića se otvara veliki prostor, ponovo je Drejer bio u šansi, ali nije uspeo da je iskoristi, pošto je Babić uspešno intervenisao.
9' - Velika prilika za Dansku!
Drejer se našao u šesnaestercu Srbije, šutirao levom nogom, ali je lopta otišla pored leve stative.

Šansi je prethodnila konfuzna reakcija defanzivnog reda Srbije.
8' - Terzić aktivan na desnom boku
Ako mu je leva noga jača, a pozicija levog beka primarna, Aleksa Terzić je morao da bude prebačen na suprotnu stranu.

I za sada se dobro otvara, solidno trči i pokušava da napravi višak.
5' - Borba na sredini terena, nesiguran golman Danske
Selekcija Srbije pokušava da uspostavi dominaciju na sredini terena, u nekoliko navrata je uspevala da preko bokova pripreti, ali ni loše reakcije golmana Iversena nisu bile dovoljne da gol Danske bude ugrožen.
Sastav Srbije

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: