Hemofarm - Partizan (utorak, 18.30)

U derbi susretu 17. kola Jadranske lige, košarkaši Hemofarma u utorak u Vršcu dočekuju Partizan od 18.30 časova.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 18.01.2010.

21:32

Default images

Sigurnom i ubedljivom pobedom na gostovanju u Širokom Brijegu Vrščani su uhvatili poslednji voz za vodećim timovima lige, odnosno fajnal-fouru. Hemofarm je prošle nedelje napravio promenu na klupi, pošto se umesto Stevana Karadžića vratio Željko Lukajić, a ohrabrujuća vest pred meč protiv Partizana je oporavak centra Raška Katića.

Sigurno da je kod nas postojala posebna želja posle promene na mestu trenera. Međutim, ne toliko zbog novog trenera, koliko zbog činjenice da nam je pobeda protiv Širokog bila neophodna. Više nemamo pravo ni na jedan kiks, previše smo ih napravili. Moramo 100 posto da pružimo u svakom meču. Sa bodovima iz Širokog korak smo bliže završnom turniru. U meču protiv „crno-belih“ idemo na pobedu, jer moramo da ostanemo u trci za najviši plasman. Daćemo sve od sebe da savladamo Partizan. Biće teško, ali verujem da imamo kvalitet potreban za slavlje“, ističe Miljan Pavković, organizator igre Hemofarma.

Pitanje pobednika u prvom meču rešeno je posle produžetka. Hemofarm je imao trijumf u rukama, ali je na kraju parket napustio pognute glave.

Za Partizan, u ovom trenutku osnovni problem je paklen ritam mečeva koje nameću Evroliga i Jadranska liga.

Stvarno je ogroman broj utakmica i putovanja. Svake godine pričam isto, ali niko ne vodi računa o tome da se igrači odmore i da se smanji rizik od novih povreda. U svakom slučaju, Vrščani su promenili trenera. Promena šefa struke je dodatni pritisak na ekipu da pokaže sav kvalitet. Ne bi nam bilo lako ni sa Marićem, ali neće biti ni Hemofarmu zato što Partizan igra bez njega“, rekao je Duško Vujošević, šef struke Partizana i dodao: „Nadam se lepoj utakmici i pobedi Partizana. Dajem blagu prednost Hemofarmu zbog činjenice da igra kod kuće. Ako uopšte može matematički da se kaže, šanse su 51:49 za Vrščane. Hemofarm ima kvalitet, iskusne igrače, reprezentativce Srbije, pun sastav.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: