Biti ili ne biti za Jokićevo "grumenje" – na TV B92

Pred Nikolom Jokićem i Denver Nagetsima je najvažniji meč sezone, u noći između petka i subote od 00.30 časova po našem vremenu (prenos na TV B92).

Izvor: B92

Petak, 11.09.2020.

11:00

Biti ili ne biti za Jokićevo
Foto: Reuters/USA Today Sports

Nagetsi gube 3-1 u seriji od Los Anđeles Klipersa bi bi im novi poraz značio kraj sezone.

Jokić je ostvario po dabl-dabl na svakom od prethodna tri meča sa prosekom od 28 poena i skoro 14 skokova po meču.

Međutim, protiv sjajne odbrane Klipersa srpski centar nije imao adekvatnu podršku saigrača, pre svega spoljne linije.

Samo je mladi Majkl Porter Džunior bio na nivou prilikom šuta sa distance, ali je svih 15 poena u četvrtom meču postigao u prvom poluvremenu.

Nagetsi su u drugom delu retko koristili njegove mogućnosti, na šta se i on požalio posle meča istakavši da previše lopti ide isključivo Jokiću i Mareju.

Ukoliko Majk Meloun pronađe rešenje da adekvatno uključi Portera, a da pritom ne ograniči Mareja i Jokića, Klipersi će imati mnogo više problema u odbrani. Ipak, ključna stvar kod Nagetsa u napadu biće briga o lopti. Imali su čak 14 izgubljenih lopti u četvrtoj utakmici, što je omogućilo Klipersima mnogo veći posed i kontrolu igre.

S druge strane, Kavaj Lenard igra na MVP nivou, pa je u prethodnoj utakmici postigao 30 poena uz 11 skokova, 9 asistencija, 4 ukradene lopte i 2 blokade.
Bio je nazaustavljiv u 'pik-en-rol' akcijama sjajno organizovavši igru Klipersa, varijacijom u pronalaženju otvorenih šutera u uglovima ili visokih igrača pod košem.

Lenard je maksimalno eksploatisao izlazak Jokića u blok, i pokrivanje reketa od strane Milsap i Porter, loptom sa strane za svoje šutere (6/12 trojki pogodili iz uglova).

Ključan faktor u petom meču za Nagetse biće i klupa. Dok Klipersi imaju skoro 30 poena od rezervista preko Lua Vilijamsa i Montrezla Herela, Moris, Kreg i Porter mnogo manje doprinose u Denveru.

Peti meč između Nagetsa i Klipersa na programu je u noći između petka i subote, pola sata posle ponoći uz prenos na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: