Petak, 11.09.2020.

11:00

Biti ili ne biti za Jokićevo "grumenje" – na TV B92

Pred Nikolom Jokićem i Denver Nagetsima je najvažniji meč sezone, u noći između petka i subote od 00.30 časova po našem vremenu (prenos na TV B92).

Izvor: B92

Biti ili ne biti za Jokiæevo "grumenje" – na TV B92 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

nono

pre 3 godine

nek na nekom tradeu Denver mijenja sve vanjske za Dončića i eto sreće za cijeli Colorado i Europu još Bogdan auuu, pokorena USA, sportski naravno

kejt winslet

pre 3 godine

Nebitan razultat. Bitno je da mali porter bude disciplinovan od strane trenera i da presedi celu tekmu. Onda u zavisnisti od toga kako reaguje, trejdovati ga ili mu pruziti jos jednu (poslednu) sansu.

Razocarao me je decko koja je dijabola

Aleks

pre 3 godine

Dragan Borca

Idemo još jedan red predstavljanja Jokićevih saigrača kao invalida i igrača koji bez njega ne znaju ni da hodaju a kamoli daju koš.

CarloNS

pre 3 godine

Denver ima problem druge vrste na duze staze. Oni kao grade ekipu i čekaju da neki igrači sazreju psiho-fizicki, ali tu se javlja problem u tom cekanje. Druge ekipe ne cekaju i to rade moze se reci bolje od denvera plus su veca trzista. Pogledajmo sledece godine samo, Dallas ima da kida, GSW vracaju se "splash brothers" tu je i nadolazeca mlada ekipa sa zvezdom u usponu NOLA, i naravno sadasnji ucesnici playoff-a zapad postaje svake godine sve jaci i jaci a Denver pokusava vec 2god sa Marejem, Harisom, Bartonom... da uradi nesto. Pa ne ide bre 2 kolo toliko je limit. Menjajte nesto ako necete vi hoce neko drugi.
(SadiliNikad, 11. septembar 2020 16:22)

Ima tu još nešto. Taman kad im igrač malo stekne iskustva oni ga zamene. Primer su Bizli i Huančo koji su taman bili spremni da preuzmu teret i sada odlično igraju u Minesoti. Sada će čekati da Porter i Bol sazru i onda će ih zameniti za rukije i tako u krug. Da nisu preterali sa ugovorom Milsapu i Mariju mogli su sačuvati i Bizlija i Huanča i još dovesti nekog.

Srba

pre 3 godine

Ono kad ti centar ima daleko najbolji procenat u šutu za 3. Odmah ti je jasno o kakvoj je ekipi reč. O ostalim stvarima neću ni da govorim jer je Jokić duplo bolji od svih ostalih u ekipi zajedno. Gledam kako bez njega nemaju uigranu akciju. Samo se šutiraju trojke do iznemoglosti.
(stefan, 11. septembar 2020 13:22)
Pa cudno mi je sto on ne sutira vise. Tipa 10 trojki po mecu, jer za to cak ne trebaju da se prave akcije, niko ga nece izblokirati. On, Bruk Lopez, cudno mi je zasto njih dvojica ne sutiraju bas masu. Kao Vucevic. Eto Vucevic je glavni suter za 3 svoje ekipe. Ekipa vrijedna jedne cijele pobjede u PO.
Tako da je tim sve objasnjeno. Timovi gdje centri najvise sutiraju sa distance, pogadjali, ne pogadjali, su dusu dali za regularnu sezonu, za PO su presmijesni. Orlando, Denver, Filadelfija i Milvoki.
Tim redom su smijesni. A s druge strane Lejkersi ugazise protivnike jer njihovi centri se drze reketa, a bekovi sutiraju.

2CRAZY

pre 3 godine

Upisace Nagetsi jos jednu pobedu i to ce biti to, ukupan rezultat 4:2 za Kliperse, kao sto sam prognozirao jos pre pocetka serije.

SadiliNikad

pre 3 godine

Denver ima problem druge vrste na duze staze. Oni kao grade ekipu i čekaju da neki igrači sazreju psiho-fizicki, ali tu se javlja problem u tom cekanje. Druge ekipe ne cekaju i to rade moze se reci bolje od denvera plus su veca trzista. Pogledajmo sledece godine samo, Dallas ima da kida, GSW vracaju se "splash brothers" tu je i nadolazeca mlada ekipa sa zvezdom u usponu NOLA, i naravno sadasnji ucesnici playoff-a zapad postaje svake godine sve jaci i jaci a Denver pokusava vec 2god sa Marejem, Harisom, Bartonom... da uradi nesto. Pa ne ide bre 2 kolo toliko je limit. Menjajte nesto ako necete vi hoce neko drugi.

KOSTA1703

pre 3 godine

Meloun je iz ove ekipe izvukao maksimum, i ova ekipa može i bolje ali treba vremena da stekne iskustva(Porter), te da se kupi neki skočan bekap centar.
Barton nije tu, a to je onaj teg koji često pomogne ekipi kada Marej počen da divlja, jer uzme loptu pa iskreira i za sebe i za druge.
Ovako,Marej podeli asistenciju samo onda kada ne može sam da završi.
Tragično je bilo videti kako Marej ne može jedan na jedan da prodje ni Džordža ni Lenarda.
U naše vreme kada se igrala košarka, smatralo se da je jedan na jedan apsolutno neodbranjivo, i da je odbranjivo samo kada je razlika u kvalitetu igrača bar za dve tri klase, što se nikako ne bi reklo prema Marejevim primanjima.
S druge strane veoma mi se svidja Porterov stav, i njegova ljutnja, to pokazuje da mu je stalo i do rezultata i do ekipe.
Od izgubljenog deteta na terenu kakav je izgledao u drugoj utakmici protiv Jute, Porter je na obe strane terena kvalitativno napredovao kroz samo desetak utakmica, i to toliko da je Marej ostao najgori odbrambeni igrač ekipe.
Veoma se dobro kreće u napadu, a u odbrani je sa strane pomoći već veoma dobar.
Spori rad nogu, uslovljen tehničkim nedostatkom(suviše na prstima) ga onemogućava da isprati bekove protivnika, pa kada preuzme u piku izgleda lošije i od Jokića ponekad, ali je to sve zajedno jedan ogroman napredak.
Realno ova ekipa je slabija od Klipersa i 4-1 nije nikakav smak sveta, ali bi trebalo dati priliku Porteru da se igra malo više vrti i oko njega, jer ima šta da pokaže.

Sid

pre 3 godine

@Jaran ma jok ne bi,igrac koji ima sut spolja i bolju ledju tehniku od svih,plus imao i povrede koje su ga sprecile za nesto vise,ti i tebi slicni citaci statistike ste nesto najcrnje. Danas je smesni Rudy Gobert kome 36godisnji Gasol uvali 40 poena u finalu top 5 centar. Jer si ti uopste gledao nekad sta je u svom repertoaru posedovao Big Z?

bskfan

pre 3 godine

@dragan borca

Malone je tu najveci krivac. Ne kupuje Tim Konoli napamet igrace vec je to uvek u konsultaciji sa trenerom, tako da je Malone taj koji je doveo Plamlija, Milsapa i Granta. Ako je Jokic oko kojega se gradi tim onda je najvaznije da mu dovedu visokog i snaznog PF-a koji ume i da sutne, a oni ni nakon 4 godine nemaju takvog igraca. Beaslija su oterali jer mu Malone nije dao cak ni sa klupe da ulazi a bio je najbolji suter u timu. Mali Moris je prosle godine potpuno potonuo u plejofu i sutirao trojke 0/13. Ove godine Moris sutira trojke 24% sto je takodje katastrofalno. Najgore kod Morisa je to sto on ne moze nikoga da cuva u odbrani, pored njega prolaze i visoki i niski, i slabi i jaki. Sa druge strane Malone na klupi ima Dozijera koji takodje nije neki suter ali ima odlicnu visinu i duge ruke, tako da je, ako nista drugo, mogao da ga isproba na PG13 jer svakako ne bi bilo losiji od Morisa. Uspud treba reci da nije bilo Dozijera oni ni Jutu ne bi prosli a Malone mu vraca na taj nacin. Zatim na red dolazi pogresna startna petorka, pogresna rotacija, pogresna minutaza, pogresan izbor petorki, gomilanje defanzivaca, nesposobnost reagovanja u toku igre itd. Dakle, najveci krivac je Malone, a i kad su igraci krivi opet je kriv Malone.

mare

pre 3 godine

A cek sta bi sa triple double?Nece ga nesto u playofu.
(Mr_Melbourne, 11. septembar 2020 13:52)

Pa kad bi ovi njegovi pogodili nešto možda bi i imao trip dabl. Ne asistira sam sebi prijatelju. Ne zavisi od njega. Pogledaj samo 1/4 iz prošle utakmice u ko je dao poene u njoj. Sve Jokić i jedan koš Portera u zadnjim sekundama. I kako očekuješ da sakupi 10 asistencija? U nekoj drugoj ekipi bi imao 10 asistencija u proseku.

stefi

pre 3 godine

Kada blokiraju Mareja, LAC je zavrsio posao. Ne moze da dodje u priliku za sut, puno se trosi driblinzima da bi se oslobodio od igraca koji ga cuva. Ostali bekovi promasuju. Spalo je slovo na Jokica. Denver prvo mora da odigra dobru odbranu kao u pretprošloj utakmici gde su ispustili pobedu. Klupa mora da da veci doprinos, jer kad Jokic ode na klupu krece trpanje kosa Denvera. I Marej mora da ima barem 25+ ako zele nastavak serije. U suprotnom, kraj. Porter moze da pruzi u napadu ali je rupa u odbrani. Barem skokom moze da doprinese kada je u igri. Da vidimo, to je sport i sve je noguce..

Mare

pre 3 godine

Veceras pobedjuju. Vec su prosle dve utakmice u kojima Mari nije nista uradio, tako da veceras daje 30, a onda sledecu 8 i tek tad ispadaju.

Dragan Borca

pre 3 godine

Sa svim svojim nedostacima i greskama uprave, ladno su nadigrali realno top 2 najbolja tima na svetu u drugoj i trecoj utakmici. Nazalost onu trecu su izgubili sto zbog Malouna, sto zbog loseg suta u zadnjoj. Denveru samo malo treba da bi mogao i do finala. 1 odlican defanzivac i 1 dobar suter. Oni se sa raspalim Milsapom, drvetom Plamlijem, ukocenim neiskusnim Porterom pobise posteno u par utakmica sa najjacim timom. Ako na to dodamo Krega koji realno ni u Zvezdi ni u Partizanu ne bi bio dobar igrac, pa Monte jako limitiran i undersized. Marej nekonstantan, Geri jedva ubaci 5 do 10 poena, pravo je cudo kako su uopste nadigrali drugu i trecu Kliperse. A to cudo se zove Nikola Jokic. U 25 dosadasnjih Plej Of utakmica ima bolju statistiku nego Leri Bird u karijeri u Plej Of- u. Cak na nivou i Lebronove karijerne Plej Of statistike ako uracunamo ove sumanute procente za 3 koje ima. 26 poena, 11 skokova, 7 asistencija i cak 43% za 3 u 25 utakmica. Nazalost nedostatak atletike i pogotovo lateralnih kretnji sprecice Nikolu da bude jedan od najboljih kosarkasa koje je svet video. Ali uz neka pojacanja Denver bi mogao uzeti jednu titulu u narednih 5 godina. Maloun trpi skoro od svih kritike ali onaj mali Porter juce jede tokom intervjua i ponasa se mnogo drcno za svojih 21% suta za 3 protiv Klipersa. A sta tek reci za 0.7 asistencija. Cak i taj sut koji mu je kao elitan je u Plej Of- u na samo 35% za 3. Gresi Maloun ali ne bas toliko koliko ga napadaju. Veceras laganica, pa sta bude

Cole

pre 3 godine

Po meni, kljucni Denverov problem
je to sto vecinu vremana "igraju
sa cetiri igraca", Grenta nema
u napadu, MPJ ne postoji u odbrani.
Poz

Svarožić

pre 3 godine

Jokić će da odigra standardno dobro. Konstantan je u plej ofu. Nije baš imao neke ludačke partije kao prošle godine, ali i kad je Denver gubio utakmice, Jokić je bio prilično dobar.
Za razliku od njega Marej je imao velike oscilacije i od njega dosta zavisi. Iskreno, očekujem u sljedećoj utakmici da Mareja krene šut i onda Denver može do pobjede.

NO

pre 3 godine

Pratićemo Denver i večeras, ali bojim se da njima ipak fali elemenata za titulu. Jokić je već na tom nivou, ali centri u današnjoj NBA ne mogu da donesu sami titulu, potreban je bar još jedan pouzdani all star kalibar igrač. Mari će to možda biti za godinu-dve. Ima potencijal ali igra trenutno po principu toplo-hladno. Porteru je ovo prva sezona, koju nije ni propisno igrao do ovog plejofa. Ima tu materijala ali i jos dosta da se radi. Ovi ostali mogu da imaju male uloge, i još kad bi Haris malo pprestao da stagnira, mislim da imaju svetlu budućnost. Ostali su tu gde su, roll playeri. Problem je što postoje mnogi timovi koji imaju katastrofalne timove i spremni su da daju odlične pare roll playerima koji ih nisu saslužili pa ih odvlače iz malih timova kao što je Denver.
Veliko je pitanje sta će uraditi u međusezoni, i koji će tim igrati naredne godine. Sumnjiv mi je samo ovaj trener. Ne znam baš koliko je on dorastao za titulu.
Možda nas ipak Mari iznenadi opet večeras (jokić će biti na nivou), pa onda još i naredne dve utakmice, pa onda i protiv Lejkersa i Majamija :)

Sid

pre 3 godine

Za "Dragana Borcu" koji na osnovu all stara tvrdi da je liga jaca nego pre 5 godina. Pri tom pominjuci igrace kao Durant,kari,kley,vol,griffin koji danas nisu na all staru a koji su bili u ligi i pre 5 godina. Takodje ismejava se cinjenici da su Hibert,jeff teague,Noa,Joe Johnson,Milsap bili all star igraci..mahom na istoku. Od toga je Joe Johnson bio daleko bolji igrac nego sto je sadasnji all star Chris Middleton,Noa je bio all star iz istog razloga kao Gobert,zbog defanzive,sa tim sto je Noa bio mnogo agilniji i agresivniji,a ovi iz atlante su to bili jer su imali najbolji skor kao tim. Ja navodim timove koji su igrali tada a on all star. U Klipersima su bili 2014 ekipa koja je eliminisala Wariorse..Chris Paul,blake griffin,deandre jordan,antwan jamison,mat barns,JJ redik,Jamal Kraford,Hido Turkoglu,Dany Grejndzer itd. Lik ismeva neke igrace na osnovu "career stats" kojima su brojke pale sto ne znaci da nisu bili odlicni u odredjenim sezonama. Zydrunas Ilgauskas bi verovatno danas bio top 5 centar,imao je meku ruku,sut za 3,odlicnu ledjnu tehniku,dobar defanzivac ali u nacinu igre dok je on igrao i dalje je centar tipa Howard bio dominantan jer se nije forsirao danasnji sistem igre,sto ne znaci da igrac tipa Rudy Gobert ne moze biti all star. A neko kao Brook Lopez u defanzivnim timovima,za njega je Big Z bio Olajdzuvon. https://youtu.be/qUtWRp-uGIk

Stefan

pre 3 godine

pratim denver malo jače od 3god i mogu da kažem da je sve vreme najveći problem malone i njegove šablonske izmene taj čovek uopšte nema dobar tajming, nikola je odličan,a mareja forsiraju previše, kolko je samo zadnjih napada uništio tokom par sezona kolko ga gledam, ali ništa ne može da mi digne pritisak kad vidim plamlija u igri, ja ne znam da li je uprava denvera tolko slepa i šta oni rade, Jokić može da uzme prsten jedino ako ode iz denvera ionako je sve to biznis uopšte ne treba da koči svoj napredak jer ima oko sebe ljude koji ne znaju da mu obezbede pravu sredinu za napredak, u normalnoj ekipi sa par dobrih šutera jokić bi imao 15 asistencija po utakmici

stefan

pre 3 godine

Ono kad ti centar ima daleko najbolji procenat u šutu za 3. Odmah ti je jasno o kakvoj je ekipi reč. O ostalim stvarima neću ni da govorim jer je Jokić duplo bolji od svih ostalih u ekipi zajedno. Gledam kako bez njega nemaju uigranu akciju. Samo se šutiraju trojke do iznemoglosti.

zemunski kej

pre 3 godine

Ono sto smo videli je da je Denver 3 ili 4 ekipa na zapadu, Solidna ekipa.S druge strane LA Klipersi ekipa 30togoisnjaka u naponu snage sastavljeni da osvoje titulu,Kavaj je kao LeBron pre 5 godina .Ocekujem da uzmu titulu.

stefan

pre 3 godine

Ono kad ti centar ima daleko najbolji procenat u šutu za 3. Odmah ti je jasno o kakvoj je ekipi reč. O ostalim stvarima neću ni da govorim jer je Jokić duplo bolji od svih ostalih u ekipi zajedno. Gledam kako bez njega nemaju uigranu akciju. Samo se šutiraju trojke do iznemoglosti.

NO

pre 3 godine

Pratićemo Denver i večeras, ali bojim se da njima ipak fali elemenata za titulu. Jokić je već na tom nivou, ali centri u današnjoj NBA ne mogu da donesu sami titulu, potreban je bar još jedan pouzdani all star kalibar igrač. Mari će to možda biti za godinu-dve. Ima potencijal ali igra trenutno po principu toplo-hladno. Porteru je ovo prva sezona, koju nije ni propisno igrao do ovog plejofa. Ima tu materijala ali i jos dosta da se radi. Ovi ostali mogu da imaju male uloge, i još kad bi Haris malo pprestao da stagnira, mislim da imaju svetlu budućnost. Ostali su tu gde su, roll playeri. Problem je što postoje mnogi timovi koji imaju katastrofalne timove i spremni su da daju odlične pare roll playerima koji ih nisu saslužili pa ih odvlače iz malih timova kao što je Denver.
Veliko je pitanje sta će uraditi u međusezoni, i koji će tim igrati naredne godine. Sumnjiv mi je samo ovaj trener. Ne znam baš koliko je on dorastao za titulu.
Možda nas ipak Mari iznenadi opet večeras (jokić će biti na nivou), pa onda još i naredne dve utakmice, pa onda i protiv Lejkersa i Majamija :)

Mare

pre 3 godine

Veceras pobedjuju. Vec su prosle dve utakmice u kojima Mari nije nista uradio, tako da veceras daje 30, a onda sledecu 8 i tek tad ispadaju.

Dragan Borca

pre 3 godine

Sa svim svojim nedostacima i greskama uprave, ladno su nadigrali realno top 2 najbolja tima na svetu u drugoj i trecoj utakmici. Nazalost onu trecu su izgubili sto zbog Malouna, sto zbog loseg suta u zadnjoj. Denveru samo malo treba da bi mogao i do finala. 1 odlican defanzivac i 1 dobar suter. Oni se sa raspalim Milsapom, drvetom Plamlijem, ukocenim neiskusnim Porterom pobise posteno u par utakmica sa najjacim timom. Ako na to dodamo Krega koji realno ni u Zvezdi ni u Partizanu ne bi bio dobar igrac, pa Monte jako limitiran i undersized. Marej nekonstantan, Geri jedva ubaci 5 do 10 poena, pravo je cudo kako su uopste nadigrali drugu i trecu Kliperse. A to cudo se zove Nikola Jokic. U 25 dosadasnjih Plej Of utakmica ima bolju statistiku nego Leri Bird u karijeri u Plej Of- u. Cak na nivou i Lebronove karijerne Plej Of statistike ako uracunamo ove sumanute procente za 3 koje ima. 26 poena, 11 skokova, 7 asistencija i cak 43% za 3 u 25 utakmica. Nazalost nedostatak atletike i pogotovo lateralnih kretnji sprecice Nikolu da bude jedan od najboljih kosarkasa koje je svet video. Ali uz neka pojacanja Denver bi mogao uzeti jednu titulu u narednih 5 godina. Maloun trpi skoro od svih kritike ali onaj mali Porter juce jede tokom intervjua i ponasa se mnogo drcno za svojih 21% suta za 3 protiv Klipersa. A sta tek reci za 0.7 asistencija. Cak i taj sut koji mu je kao elitan je u Plej Of- u na samo 35% za 3. Gresi Maloun ali ne bas toliko koliko ga napadaju. Veceras laganica, pa sta bude

zemunski kej

pre 3 godine

Ono sto smo videli je da je Denver 3 ili 4 ekipa na zapadu, Solidna ekipa.S druge strane LA Klipersi ekipa 30togoisnjaka u naponu snage sastavljeni da osvoje titulu,Kavaj je kao LeBron pre 5 godina .Ocekujem da uzmu titulu.

mare

pre 3 godine

A cek sta bi sa triple double?Nece ga nesto u playofu.
(Mr_Melbourne, 11. septembar 2020 13:52)

Pa kad bi ovi njegovi pogodili nešto možda bi i imao trip dabl. Ne asistira sam sebi prijatelju. Ne zavisi od njega. Pogledaj samo 1/4 iz prošle utakmice u ko je dao poene u njoj. Sve Jokić i jedan koš Portera u zadnjim sekundama. I kako očekuješ da sakupi 10 asistencija? U nekoj drugoj ekipi bi imao 10 asistencija u proseku.

Cole

pre 3 godine

Po meni, kljucni Denverov problem
je to sto vecinu vremana "igraju
sa cetiri igraca", Grenta nema
u napadu, MPJ ne postoji u odbrani.
Poz

bskfan

pre 3 godine

@dragan borca

Malone je tu najveci krivac. Ne kupuje Tim Konoli napamet igrace vec je to uvek u konsultaciji sa trenerom, tako da je Malone taj koji je doveo Plamlija, Milsapa i Granta. Ako je Jokic oko kojega se gradi tim onda je najvaznije da mu dovedu visokog i snaznog PF-a koji ume i da sutne, a oni ni nakon 4 godine nemaju takvog igraca. Beaslija su oterali jer mu Malone nije dao cak ni sa klupe da ulazi a bio je najbolji suter u timu. Mali Moris je prosle godine potpuno potonuo u plejofu i sutirao trojke 0/13. Ove godine Moris sutira trojke 24% sto je takodje katastrofalno. Najgore kod Morisa je to sto on ne moze nikoga da cuva u odbrani, pored njega prolaze i visoki i niski, i slabi i jaki. Sa druge strane Malone na klupi ima Dozijera koji takodje nije neki suter ali ima odlicnu visinu i duge ruke, tako da je, ako nista drugo, mogao da ga isproba na PG13 jer svakako ne bi bilo losiji od Morisa. Uspud treba reci da nije bilo Dozijera oni ni Jutu ne bi prosli a Malone mu vraca na taj nacin. Zatim na red dolazi pogresna startna petorka, pogresna rotacija, pogresna minutaza, pogresan izbor petorki, gomilanje defanzivaca, nesposobnost reagovanja u toku igre itd. Dakle, najveci krivac je Malone, a i kad su igraci krivi opet je kriv Malone.

stefi

pre 3 godine

Kada blokiraju Mareja, LAC je zavrsio posao. Ne moze da dodje u priliku za sut, puno se trosi driblinzima da bi se oslobodio od igraca koji ga cuva. Ostali bekovi promasuju. Spalo je slovo na Jokica. Denver prvo mora da odigra dobru odbranu kao u pretprošloj utakmici gde su ispustili pobedu. Klupa mora da da veci doprinos, jer kad Jokic ode na klupu krece trpanje kosa Denvera. I Marej mora da ima barem 25+ ako zele nastavak serije. U suprotnom, kraj. Porter moze da pruzi u napadu ali je rupa u odbrani. Barem skokom moze da doprinese kada je u igri. Da vidimo, to je sport i sve je noguce..

Stefan

pre 3 godine

pratim denver malo jače od 3god i mogu da kažem da je sve vreme najveći problem malone i njegove šablonske izmene taj čovek uopšte nema dobar tajming, nikola je odličan,a mareja forsiraju previše, kolko je samo zadnjih napada uništio tokom par sezona kolko ga gledam, ali ništa ne može da mi digne pritisak kad vidim plamlija u igri, ja ne znam da li je uprava denvera tolko slepa i šta oni rade, Jokić može da uzme prsten jedino ako ode iz denvera ionako je sve to biznis uopšte ne treba da koči svoj napredak jer ima oko sebe ljude koji ne znaju da mu obezbede pravu sredinu za napredak, u normalnoj ekipi sa par dobrih šutera jokić bi imao 15 asistencija po utakmici

SadiliNikad

pre 3 godine

Denver ima problem druge vrste na duze staze. Oni kao grade ekipu i čekaju da neki igrači sazreju psiho-fizicki, ali tu se javlja problem u tom cekanje. Druge ekipe ne cekaju i to rade moze se reci bolje od denvera plus su veca trzista. Pogledajmo sledece godine samo, Dallas ima da kida, GSW vracaju se "splash brothers" tu je i nadolazeca mlada ekipa sa zvezdom u usponu NOLA, i naravno sadasnji ucesnici playoff-a zapad postaje svake godine sve jaci i jaci a Denver pokusava vec 2god sa Marejem, Harisom, Bartonom... da uradi nesto. Pa ne ide bre 2 kolo toliko je limit. Menjajte nesto ako necete vi hoce neko drugi.

CarloNS

pre 3 godine

Denver ima problem druge vrste na duze staze. Oni kao grade ekipu i čekaju da neki igrači sazreju psiho-fizicki, ali tu se javlja problem u tom cekanje. Druge ekipe ne cekaju i to rade moze se reci bolje od denvera plus su veca trzista. Pogledajmo sledece godine samo, Dallas ima da kida, GSW vracaju se "splash brothers" tu je i nadolazeca mlada ekipa sa zvezdom u usponu NOLA, i naravno sadasnji ucesnici playoff-a zapad postaje svake godine sve jaci i jaci a Denver pokusava vec 2god sa Marejem, Harisom, Bartonom... da uradi nesto. Pa ne ide bre 2 kolo toliko je limit. Menjajte nesto ako necete vi hoce neko drugi.
(SadiliNikad, 11. septembar 2020 16:22)

Ima tu još nešto. Taman kad im igrač malo stekne iskustva oni ga zamene. Primer su Bizli i Huančo koji su taman bili spremni da preuzmu teret i sada odlično igraju u Minesoti. Sada će čekati da Porter i Bol sazru i onda će ih zameniti za rukije i tako u krug. Da nisu preterali sa ugovorom Milsapu i Mariju mogli su sačuvati i Bizlija i Huanča i još dovesti nekog.

KOSTA1703

pre 3 godine

Meloun je iz ove ekipe izvukao maksimum, i ova ekipa može i bolje ali treba vremena da stekne iskustva(Porter), te da se kupi neki skočan bekap centar.
Barton nije tu, a to je onaj teg koji često pomogne ekipi kada Marej počen da divlja, jer uzme loptu pa iskreira i za sebe i za druge.
Ovako,Marej podeli asistenciju samo onda kada ne može sam da završi.
Tragično je bilo videti kako Marej ne može jedan na jedan da prodje ni Džordža ni Lenarda.
U naše vreme kada se igrala košarka, smatralo se da je jedan na jedan apsolutno neodbranjivo, i da je odbranjivo samo kada je razlika u kvalitetu igrača bar za dve tri klase, što se nikako ne bi reklo prema Marejevim primanjima.
S druge strane veoma mi se svidja Porterov stav, i njegova ljutnja, to pokazuje da mu je stalo i do rezultata i do ekipe.
Od izgubljenog deteta na terenu kakav je izgledao u drugoj utakmici protiv Jute, Porter je na obe strane terena kvalitativno napredovao kroz samo desetak utakmica, i to toliko da je Marej ostao najgori odbrambeni igrač ekipe.
Veoma se dobro kreće u napadu, a u odbrani je sa strane pomoći već veoma dobar.
Spori rad nogu, uslovljen tehničkim nedostatkom(suviše na prstima) ga onemogućava da isprati bekove protivnika, pa kada preuzme u piku izgleda lošije i od Jokića ponekad, ali je to sve zajedno jedan ogroman napredak.
Realno ova ekipa je slabija od Klipersa i 4-1 nije nikakav smak sveta, ali bi trebalo dati priliku Porteru da se igra malo više vrti i oko njega, jer ima šta da pokaže.

Svarožić

pre 3 godine

Jokić će da odigra standardno dobro. Konstantan je u plej ofu. Nije baš imao neke ludačke partije kao prošle godine, ali i kad je Denver gubio utakmice, Jokić je bio prilično dobar.
Za razliku od njega Marej je imao velike oscilacije i od njega dosta zavisi. Iskreno, očekujem u sljedećoj utakmici da Mareja krene šut i onda Denver može do pobjede.

2CRAZY

pre 3 godine

Upisace Nagetsi jos jednu pobedu i to ce biti to, ukupan rezultat 4:2 za Kliperse, kao sto sam prognozirao jos pre pocetka serije.

Srba

pre 3 godine

Ono kad ti centar ima daleko najbolji procenat u šutu za 3. Odmah ti je jasno o kakvoj je ekipi reč. O ostalim stvarima neću ni da govorim jer je Jokić duplo bolji od svih ostalih u ekipi zajedno. Gledam kako bez njega nemaju uigranu akciju. Samo se šutiraju trojke do iznemoglosti.
(stefan, 11. septembar 2020 13:22)
Pa cudno mi je sto on ne sutira vise. Tipa 10 trojki po mecu, jer za to cak ne trebaju da se prave akcije, niko ga nece izblokirati. On, Bruk Lopez, cudno mi je zasto njih dvojica ne sutiraju bas masu. Kao Vucevic. Eto Vucevic je glavni suter za 3 svoje ekipe. Ekipa vrijedna jedne cijele pobjede u PO.
Tako da je tim sve objasnjeno. Timovi gdje centri najvise sutiraju sa distance, pogadjali, ne pogadjali, su dusu dali za regularnu sezonu, za PO su presmijesni. Orlando, Denver, Filadelfija i Milvoki.
Tim redom su smijesni. A s druge strane Lejkersi ugazise protivnike jer njihovi centri se drze reketa, a bekovi sutiraju.

Sid

pre 3 godine

Za "Dragana Borcu" koji na osnovu all stara tvrdi da je liga jaca nego pre 5 godina. Pri tom pominjuci igrace kao Durant,kari,kley,vol,griffin koji danas nisu na all staru a koji su bili u ligi i pre 5 godina. Takodje ismejava se cinjenici da su Hibert,jeff teague,Noa,Joe Johnson,Milsap bili all star igraci..mahom na istoku. Od toga je Joe Johnson bio daleko bolji igrac nego sto je sadasnji all star Chris Middleton,Noa je bio all star iz istog razloga kao Gobert,zbog defanzive,sa tim sto je Noa bio mnogo agilniji i agresivniji,a ovi iz atlante su to bili jer su imali najbolji skor kao tim. Ja navodim timove koji su igrali tada a on all star. U Klipersima su bili 2014 ekipa koja je eliminisala Wariorse..Chris Paul,blake griffin,deandre jordan,antwan jamison,mat barns,JJ redik,Jamal Kraford,Hido Turkoglu,Dany Grejndzer itd. Lik ismeva neke igrace na osnovu "career stats" kojima su brojke pale sto ne znaci da nisu bili odlicni u odredjenim sezonama. Zydrunas Ilgauskas bi verovatno danas bio top 5 centar,imao je meku ruku,sut za 3,odlicnu ledjnu tehniku,dobar defanzivac ali u nacinu igre dok je on igrao i dalje je centar tipa Howard bio dominantan jer se nije forsirao danasnji sistem igre,sto ne znaci da igrac tipa Rudy Gobert ne moze biti all star. A neko kao Brook Lopez u defanzivnim timovima,za njega je Big Z bio Olajdzuvon. https://youtu.be/qUtWRp-uGIk

Sid

pre 3 godine

@Jaran ma jok ne bi,igrac koji ima sut spolja i bolju ledju tehniku od svih,plus imao i povrede koje su ga sprecile za nesto vise,ti i tebi slicni citaci statistike ste nesto najcrnje. Danas je smesni Rudy Gobert kome 36godisnji Gasol uvali 40 poena u finalu top 5 centar. Jer si ti uopste gledao nekad sta je u svom repertoaru posedovao Big Z?

Aleks

pre 3 godine

Dragan Borca

Idemo još jedan red predstavljanja Jokićevih saigrača kao invalida i igrača koji bez njega ne znaju ni da hodaju a kamoli daju koš.

kejt winslet

pre 3 godine

Nebitan razultat. Bitno je da mali porter bude disciplinovan od strane trenera i da presedi celu tekmu. Onda u zavisnisti od toga kako reaguje, trejdovati ga ili mu pruziti jos jednu (poslednu) sansu.

Razocarao me je decko koja je dijabola

nono

pre 3 godine

nek na nekom tradeu Denver mijenja sve vanjske za Dončića i eto sreće za cijeli Colorado i Europu još Bogdan auuu, pokorena USA, sportski naravno

Dragan Borca

pre 3 godine

Sa svim svojim nedostacima i greskama uprave, ladno su nadigrali realno top 2 najbolja tima na svetu u drugoj i trecoj utakmici. Nazalost onu trecu su izgubili sto zbog Malouna, sto zbog loseg suta u zadnjoj. Denveru samo malo treba da bi mogao i do finala. 1 odlican defanzivac i 1 dobar suter. Oni se sa raspalim Milsapom, drvetom Plamlijem, ukocenim neiskusnim Porterom pobise posteno u par utakmica sa najjacim timom. Ako na to dodamo Krega koji realno ni u Zvezdi ni u Partizanu ne bi bio dobar igrac, pa Monte jako limitiran i undersized. Marej nekonstantan, Geri jedva ubaci 5 do 10 poena, pravo je cudo kako su uopste nadigrali drugu i trecu Kliperse. A to cudo se zove Nikola Jokic. U 25 dosadasnjih Plej Of utakmica ima bolju statistiku nego Leri Bird u karijeri u Plej Of- u. Cak na nivou i Lebronove karijerne Plej Of statistike ako uracunamo ove sumanute procente za 3 koje ima. 26 poena, 11 skokova, 7 asistencija i cak 43% za 3 u 25 utakmica. Nazalost nedostatak atletike i pogotovo lateralnih kretnji sprecice Nikolu da bude jedan od najboljih kosarkasa koje je svet video. Ali uz neka pojacanja Denver bi mogao uzeti jednu titulu u narednih 5 godina. Maloun trpi skoro od svih kritike ali onaj mali Porter juce jede tokom intervjua i ponasa se mnogo drcno za svojih 21% suta za 3 protiv Klipersa. A sta tek reci za 0.7 asistencija. Cak i taj sut koji mu je kao elitan je u Plej Of- u na samo 35% za 3. Gresi Maloun ali ne bas toliko koliko ga napadaju. Veceras laganica, pa sta bude

NO

pre 3 godine

Pratićemo Denver i večeras, ali bojim se da njima ipak fali elemenata za titulu. Jokić je već na tom nivou, ali centri u današnjoj NBA ne mogu da donesu sami titulu, potreban je bar još jedan pouzdani all star kalibar igrač. Mari će to možda biti za godinu-dve. Ima potencijal ali igra trenutno po principu toplo-hladno. Porteru je ovo prva sezona, koju nije ni propisno igrao do ovog plejofa. Ima tu materijala ali i jos dosta da se radi. Ovi ostali mogu da imaju male uloge, i još kad bi Haris malo pprestao da stagnira, mislim da imaju svetlu budućnost. Ostali su tu gde su, roll playeri. Problem je što postoje mnogi timovi koji imaju katastrofalne timove i spremni su da daju odlične pare roll playerima koji ih nisu saslužili pa ih odvlače iz malih timova kao što je Denver.
Veliko je pitanje sta će uraditi u međusezoni, i koji će tim igrati naredne godine. Sumnjiv mi je samo ovaj trener. Ne znam baš koliko je on dorastao za titulu.
Možda nas ipak Mari iznenadi opet večeras (jokić će biti na nivou), pa onda još i naredne dve utakmice, pa onda i protiv Lejkersa i Majamija :)

Sid

pre 3 godine

Za "Dragana Borcu" koji na osnovu all stara tvrdi da je liga jaca nego pre 5 godina. Pri tom pominjuci igrace kao Durant,kari,kley,vol,griffin koji danas nisu na all staru a koji su bili u ligi i pre 5 godina. Takodje ismejava se cinjenici da su Hibert,jeff teague,Noa,Joe Johnson,Milsap bili all star igraci..mahom na istoku. Od toga je Joe Johnson bio daleko bolji igrac nego sto je sadasnji all star Chris Middleton,Noa je bio all star iz istog razloga kao Gobert,zbog defanzive,sa tim sto je Noa bio mnogo agilniji i agresivniji,a ovi iz atlante su to bili jer su imali najbolji skor kao tim. Ja navodim timove koji su igrali tada a on all star. U Klipersima su bili 2014 ekipa koja je eliminisala Wariorse..Chris Paul,blake griffin,deandre jordan,antwan jamison,mat barns,JJ redik,Jamal Kraford,Hido Turkoglu,Dany Grejndzer itd. Lik ismeva neke igrace na osnovu "career stats" kojima su brojke pale sto ne znaci da nisu bili odlicni u odredjenim sezonama. Zydrunas Ilgauskas bi verovatno danas bio top 5 centar,imao je meku ruku,sut za 3,odlicnu ledjnu tehniku,dobar defanzivac ali u nacinu igre dok je on igrao i dalje je centar tipa Howard bio dominantan jer se nije forsirao danasnji sistem igre,sto ne znaci da igrac tipa Rudy Gobert ne moze biti all star. A neko kao Brook Lopez u defanzivnim timovima,za njega je Big Z bio Olajdzuvon. https://youtu.be/qUtWRp-uGIk

Aleks

pre 3 godine

Dragan Borca

Idemo još jedan red predstavljanja Jokićevih saigrača kao invalida i igrača koji bez njega ne znaju ni da hodaju a kamoli daju koš.

stefan

pre 3 godine

Ono kad ti centar ima daleko najbolji procenat u šutu za 3. Odmah ti je jasno o kakvoj je ekipi reč. O ostalim stvarima neću ni da govorim jer je Jokić duplo bolji od svih ostalih u ekipi zajedno. Gledam kako bez njega nemaju uigranu akciju. Samo se šutiraju trojke do iznemoglosti.

Mare

pre 3 godine

Veceras pobedjuju. Vec su prosle dve utakmice u kojima Mari nije nista uradio, tako da veceras daje 30, a onda sledecu 8 i tek tad ispadaju.

mare

pre 3 godine

A cek sta bi sa triple double?Nece ga nesto u playofu.
(Mr_Melbourne, 11. septembar 2020 13:52)

Pa kad bi ovi njegovi pogodili nešto možda bi i imao trip dabl. Ne asistira sam sebi prijatelju. Ne zavisi od njega. Pogledaj samo 1/4 iz prošle utakmice u ko je dao poene u njoj. Sve Jokić i jedan koš Portera u zadnjim sekundama. I kako očekuješ da sakupi 10 asistencija? U nekoj drugoj ekipi bi imao 10 asistencija u proseku.

Sid

pre 3 godine

@Jaran ma jok ne bi,igrac koji ima sut spolja i bolju ledju tehniku od svih,plus imao i povrede koje su ga sprecile za nesto vise,ti i tebi slicni citaci statistike ste nesto najcrnje. Danas je smesni Rudy Gobert kome 36godisnji Gasol uvali 40 poena u finalu top 5 centar. Jer si ti uopste gledao nekad sta je u svom repertoaru posedovao Big Z?

Svarožić

pre 3 godine

Jokić će da odigra standardno dobro. Konstantan je u plej ofu. Nije baš imao neke ludačke partije kao prošle godine, ali i kad je Denver gubio utakmice, Jokić je bio prilično dobar.
Za razliku od njega Marej je imao velike oscilacije i od njega dosta zavisi. Iskreno, očekujem u sljedećoj utakmici da Mareja krene šut i onda Denver može do pobjede.

stefi

pre 3 godine

Kada blokiraju Mareja, LAC je zavrsio posao. Ne moze da dodje u priliku za sut, puno se trosi driblinzima da bi se oslobodio od igraca koji ga cuva. Ostali bekovi promasuju. Spalo je slovo na Jokica. Denver prvo mora da odigra dobru odbranu kao u pretprošloj utakmici gde su ispustili pobedu. Klupa mora da da veci doprinos, jer kad Jokic ode na klupu krece trpanje kosa Denvera. I Marej mora da ima barem 25+ ako zele nastavak serije. U suprotnom, kraj. Porter moze da pruzi u napadu ali je rupa u odbrani. Barem skokom moze da doprinese kada je u igri. Da vidimo, to je sport i sve je noguce..

KOSTA1703

pre 3 godine

Meloun je iz ove ekipe izvukao maksimum, i ova ekipa može i bolje ali treba vremena da stekne iskustva(Porter), te da se kupi neki skočan bekap centar.
Barton nije tu, a to je onaj teg koji često pomogne ekipi kada Marej počen da divlja, jer uzme loptu pa iskreira i za sebe i za druge.
Ovako,Marej podeli asistenciju samo onda kada ne može sam da završi.
Tragično je bilo videti kako Marej ne može jedan na jedan da prodje ni Džordža ni Lenarda.
U naše vreme kada se igrala košarka, smatralo se da je jedan na jedan apsolutno neodbranjivo, i da je odbranjivo samo kada je razlika u kvalitetu igrača bar za dve tri klase, što se nikako ne bi reklo prema Marejevim primanjima.
S druge strane veoma mi se svidja Porterov stav, i njegova ljutnja, to pokazuje da mu je stalo i do rezultata i do ekipe.
Od izgubljenog deteta na terenu kakav je izgledao u drugoj utakmici protiv Jute, Porter je na obe strane terena kvalitativno napredovao kroz samo desetak utakmica, i to toliko da je Marej ostao najgori odbrambeni igrač ekipe.
Veoma se dobro kreće u napadu, a u odbrani je sa strane pomoći već veoma dobar.
Spori rad nogu, uslovljen tehničkim nedostatkom(suviše na prstima) ga onemogućava da isprati bekove protivnika, pa kada preuzme u piku izgleda lošije i od Jokića ponekad, ali je to sve zajedno jedan ogroman napredak.
Realno ova ekipa je slabija od Klipersa i 4-1 nije nikakav smak sveta, ali bi trebalo dati priliku Porteru da se igra malo više vrti i oko njega, jer ima šta da pokaže.

2CRAZY

pre 3 godine

Upisace Nagetsi jos jednu pobedu i to ce biti to, ukupan rezultat 4:2 za Kliperse, kao sto sam prognozirao jos pre pocetka serije.

Stefan

pre 3 godine

pratim denver malo jače od 3god i mogu da kažem da je sve vreme najveći problem malone i njegove šablonske izmene taj čovek uopšte nema dobar tajming, nikola je odličan,a mareja forsiraju previše, kolko je samo zadnjih napada uništio tokom par sezona kolko ga gledam, ali ništa ne može da mi digne pritisak kad vidim plamlija u igri, ja ne znam da li je uprava denvera tolko slepa i šta oni rade, Jokić može da uzme prsten jedino ako ode iz denvera ionako je sve to biznis uopšte ne treba da koči svoj napredak jer ima oko sebe ljude koji ne znaju da mu obezbede pravu sredinu za napredak, u normalnoj ekipi sa par dobrih šutera jokić bi imao 15 asistencija po utakmici

bskfan

pre 3 godine

@dragan borca

Malone je tu najveci krivac. Ne kupuje Tim Konoli napamet igrace vec je to uvek u konsultaciji sa trenerom, tako da je Malone taj koji je doveo Plamlija, Milsapa i Granta. Ako je Jokic oko kojega se gradi tim onda je najvaznije da mu dovedu visokog i snaznog PF-a koji ume i da sutne, a oni ni nakon 4 godine nemaju takvog igraca. Beaslija su oterali jer mu Malone nije dao cak ni sa klupe da ulazi a bio je najbolji suter u timu. Mali Moris je prosle godine potpuno potonuo u plejofu i sutirao trojke 0/13. Ove godine Moris sutira trojke 24% sto je takodje katastrofalno. Najgore kod Morisa je to sto on ne moze nikoga da cuva u odbrani, pored njega prolaze i visoki i niski, i slabi i jaki. Sa druge strane Malone na klupi ima Dozijera koji takodje nije neki suter ali ima odlicnu visinu i duge ruke, tako da je, ako nista drugo, mogao da ga isproba na PG13 jer svakako ne bi bilo losiji od Morisa. Uspud treba reci da nije bilo Dozijera oni ni Jutu ne bi prosli a Malone mu vraca na taj nacin. Zatim na red dolazi pogresna startna petorka, pogresna rotacija, pogresna minutaza, pogresan izbor petorki, gomilanje defanzivaca, nesposobnost reagovanja u toku igre itd. Dakle, najveci krivac je Malone, a i kad su igraci krivi opet je kriv Malone.

Srba

pre 3 godine

Ono kad ti centar ima daleko najbolji procenat u šutu za 3. Odmah ti je jasno o kakvoj je ekipi reč. O ostalim stvarima neću ni da govorim jer je Jokić duplo bolji od svih ostalih u ekipi zajedno. Gledam kako bez njega nemaju uigranu akciju. Samo se šutiraju trojke do iznemoglosti.
(stefan, 11. septembar 2020 13:22)
Pa cudno mi je sto on ne sutira vise. Tipa 10 trojki po mecu, jer za to cak ne trebaju da se prave akcije, niko ga nece izblokirati. On, Bruk Lopez, cudno mi je zasto njih dvojica ne sutiraju bas masu. Kao Vucevic. Eto Vucevic je glavni suter za 3 svoje ekipe. Ekipa vrijedna jedne cijele pobjede u PO.
Tako da je tim sve objasnjeno. Timovi gdje centri najvise sutiraju sa distance, pogadjali, ne pogadjali, su dusu dali za regularnu sezonu, za PO su presmijesni. Orlando, Denver, Filadelfija i Milvoki.
Tim redom su smijesni. A s druge strane Lejkersi ugazise protivnike jer njihovi centri se drze reketa, a bekovi sutiraju.

kejt winslet

pre 3 godine

Nebitan razultat. Bitno je da mali porter bude disciplinovan od strane trenera i da presedi celu tekmu. Onda u zavisnisti od toga kako reaguje, trejdovati ga ili mu pruziti jos jednu (poslednu) sansu.

Razocarao me je decko koja je dijabola

zemunski kej

pre 3 godine

Ono sto smo videli je da je Denver 3 ili 4 ekipa na zapadu, Solidna ekipa.S druge strane LA Klipersi ekipa 30togoisnjaka u naponu snage sastavljeni da osvoje titulu,Kavaj je kao LeBron pre 5 godina .Ocekujem da uzmu titulu.

SadiliNikad

pre 3 godine

Denver ima problem druge vrste na duze staze. Oni kao grade ekipu i čekaju da neki igrači sazreju psiho-fizicki, ali tu se javlja problem u tom cekanje. Druge ekipe ne cekaju i to rade moze se reci bolje od denvera plus su veca trzista. Pogledajmo sledece godine samo, Dallas ima da kida, GSW vracaju se "splash brothers" tu je i nadolazeca mlada ekipa sa zvezdom u usponu NOLA, i naravno sadasnji ucesnici playoff-a zapad postaje svake godine sve jaci i jaci a Denver pokusava vec 2god sa Marejem, Harisom, Bartonom... da uradi nesto. Pa ne ide bre 2 kolo toliko je limit. Menjajte nesto ako necete vi hoce neko drugi.

Cole

pre 3 godine

Po meni, kljucni Denverov problem
je to sto vecinu vremana "igraju
sa cetiri igraca", Grenta nema
u napadu, MPJ ne postoji u odbrani.
Poz

CarloNS

pre 3 godine

Denver ima problem druge vrste na duze staze. Oni kao grade ekipu i čekaju da neki igrači sazreju psiho-fizicki, ali tu se javlja problem u tom cekanje. Druge ekipe ne cekaju i to rade moze se reci bolje od denvera plus su veca trzista. Pogledajmo sledece godine samo, Dallas ima da kida, GSW vracaju se "splash brothers" tu je i nadolazeca mlada ekipa sa zvezdom u usponu NOLA, i naravno sadasnji ucesnici playoff-a zapad postaje svake godine sve jaci i jaci a Denver pokusava vec 2god sa Marejem, Harisom, Bartonom... da uradi nesto. Pa ne ide bre 2 kolo toliko je limit. Menjajte nesto ako necete vi hoce neko drugi.
(SadiliNikad, 11. septembar 2020 16:22)

Ima tu još nešto. Taman kad im igrač malo stekne iskustva oni ga zamene. Primer su Bizli i Huančo koji su taman bili spremni da preuzmu teret i sada odlično igraju u Minesoti. Sada će čekati da Porter i Bol sazru i onda će ih zameniti za rukije i tako u krug. Da nisu preterali sa ugovorom Milsapu i Mariju mogli su sačuvati i Bizlija i Huanča i još dovesti nekog.

nono

pre 3 godine

nek na nekom tradeu Denver mijenja sve vanjske za Dončića i eto sreće za cijeli Colorado i Europu još Bogdan auuu, pokorena USA, sportski naravno