Nova dominacija Lebrona i Dejvisa, Juta još uvek "melje"

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Njujork Nikse u Medison Skver Gardenu rezultatom 100:92 u noći između srede i četvrtka.

Izvor: SN

Četvrtak, 23.01.2020.

10:00

Nova dominacija Lebrona i Dejvisa, Juta još uvek
Photo by Steve Dykes/Getty Images

Lejkersi su posle dužeg vremena vodeći tim Zapadne konferencije, a najviše zahvaljujući dvojcu Lebron Džejms – Entoni Dejvis, koji igra na MVP nivou.

Dejvis je u meču sa Niksima postigao 28 poena uz po 5 skokova i asistencija, dok je Lebron imao 21 poen uz 6 skokova i 5 asistencija.

Na drugoj strani istakao se Markus Moris sa 20 poena i 6 skokova, Demijan Dotson je imao 17, a poen manje je postigao nekadašnji igrač Los Anđeles Lejkersa, Džulijus Rendl, uz 8 skokova i 6 asistencija.

Lejkersi su bili u prednosti tokom gotovo čitave utakmice, a Niksi su u drugoj četvrtini bili nekako najopasniji i u jednom delu igre čak stigli do vođstva, da bi Dejvis, Džejms i Hauard uspeli da donesu izjednačenje pred odlazak na "veliki odmor".

U tom drugom poluvremenu, Lejkersi su došli do dvocifrene prednosti i uspeli da istu zadrže maltene do samog kraja, a konačnih 100:92 postavio je Aleks Karuzo sa linije za slobodna bacanja.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Ekipa Jute Džez je uz Majami sa Istoka najprijatnije iznenađenje ove sezone u NBA ligi. Oni baš kao i Majami drže drugo mesto u svojoj konferenciji, sa 31 pobedom, koliko je zabeležio i tim Los Anđeles Klipersa.

"Nova žrtva" košarkaša Jute bili su "osakaćeni" Golden Stejt Voriorsi, koje su pobedili sa 129:96, a srpski košarkaš Alen Smailagić ponovo nije bio u sastavu tima iz "Doline".

Džezeri su prvu četvrtinu dobili rezultatom 31:17 i nagovestili "masakr", pa su već na poluvremenu imali velikih "plus 22" i pitanje pobednika ovog susreta uopšte se nije dovodilo u pitanje.

Najviše poena postigao je igrač Golden Stejta, Dianđelo Rasel, 26 uz po 3 skoka i asistencije. Na drugoj strani se sa 23 poena istakao Donovan Mičel, dok je Rudi Gober imao 22 uz 15 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: