"Vreme je učinilo svoje i Luku udaljilo od porodičnog korena" VIDEO

Nova zvezda NBA lige Luka Dončić, sasvim očigledno, ima srpske korene, ali je rođen i odrastao u Sloveniji, čiji je i reprezentativac.

Izvor: SV

Subota, 14.12.2019.

12:06

Photo by Hector Vivas/Getty Images

Njegov deda-stric Stojan Dončić i dalje živi u selu Biča na Kosovu i Metohiji, odakle je otac Lukinog oca pre četrdesetak godina otišao u Sloveniju.

"Ovde smo brat i ja odrasli. Srbobran je sa suprugom zbog teških uslova života otišao u Sloveniju. Tamo su dobili sina Sašu koji je bio košarkaš, ali nas je njegov Luka toliko odbradovao da sada i ja stalno pratim američku ligu", naveo je Stojan za Kosovo onlajn.

Dodao je i da je u kontaktu sa bratancem Sašom, kao i da nije pogodan trenutak za to da Luka poseti mesto odakle je njegova porodica potekla.

"Vreme je učinilo svoje, udaljilo ga je od porodičnog korena", istakao je Stojan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: