Bogdanović nikad bliži tripl-dablu – Kingsi prekinuli "crnu" seriju

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su Orlando Medžik na domaćem parketu rezultatom 111:95.

Izvor: LN

Utorak, 08.01.2019.

08:26

Bogdanović nikad bliži tripl-dablu – Kingsi prekinuli
AP Photo/Randall Benton

Sakramento je u drugu i treću četvrtinu dobio sa po 12 razlike, što je bilo preveliki "zalogaj" da Orlando u bilo kom trenutku meča pripreti.

Kod Kingsa se još jedanput istakao sjajni srpski bek Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 15 poena (6/15 iz igre), osam skokova i sedam asistencija

Sakramento je najveću prednost stekao krajemtreće četvrtine, kada je došao na ogromnih +28. Toliko prednost pomogla je Kingsima kada je Orlando uhvatio "zalet" u poslednjih 12 minuta i spustio se na 15 razlike u jednom trenutku, ali bez nade za kompletan preokret.

Kingsi su pobedom prekinuli niz od četiri uzastopna poraza i zabeležili 20. pobedu u 40. ovosezonskom meču, te se približili Lejkersima, koji su na osmoj poziciji, onoj koja vodi u plej-of.

Bogdanović je statistikom na ovom meču bio najbliži u svojoj NBA karijeri da dođe do trpl-dabla, pošto mu je falio najmanji broj asistencija i skokova da dođe do tog učinka u dosadašnjem delu karijere.

Nemanja Bjelica nije imao sjajno veče, te je na kraju završio sa po četiri poena i skoka, kao i dve asistencije, uz šut iz igre 2 od 6. U timu Dejva Jejgera istakao se Dieron Foks sa 20 poena. Badi Hild je dodao 13, dok je Vili Koli-Stajn imao po 11 poena i skokova.

Najbolji u gostujućim redovima bio je Nikola Vučević sa "jakim" dabl-dablom od 18 poena i 13 skokova. Terens Ros je meč završio sa 20, a Evan Furnije sa 15 poena.

Sakrametno naredni meč igra u noći između utorka i srede, kada od 3 časa po srednjeevropskom vremenu gostuje Finiks Sansima.

Tabela:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: