Hoksi i Voriorsi na korak do finala

Atlanta Hoksi i Golden Stejt Voriorsi stigli su na korak do plasmana u finale svojih konferencija u plej-ofu NBA lige.

Izvor:

Četvrtak, 14.05.2015.

08:27

Default images
Beta/Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP

Ekipa Stiva Kera je posle vraćenog brejka protiv Grizlisa u Memfisu odigrala još jedan sjajan meč na krilima Stefa Karija (3:2), pa im nedostaje samo jedan trijumf za plasman u finale Zapada – 98:78.

Za razliku od duela u Ouklednu, daleko dramatičnije bilo je u Džordžiji, pošto je Al Horford na samo 1,9 sekudni do kraja pogodio za vođsto (3:2) i pobedu protiv Vašington Vizardsa – 82:81.

Priliku da se plasira u finale Istoka Atlanta će imati u noći između petka i subote, kada ponovo bude gostovala u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država, a iste noći Memfis će imati priliku da takođe ostane u životu i izbori sedmi meč.

Naredne noći na programu su preostala dva para polufinala, gde se takođe dva tima nalaze na korak do finala. Najpre će na teren u Čikagu Bulsi i Klivlend Kavalirsi (02.00), kada će Lebron Džejms i drugovi pokušati da reše seriju, dok će, dva i po časa kasnije, istu priliku imati i Los Anđeles Klipersi u svom Stejpls Centru protiv Hjuston Rokitsa.
Beta/AP Photo/Ben Margot
Malo je nedostajalo da Hoksima ponovo presudi 'Istina', pošto je prekaljeni veteran Pol Pirs na 15 sekundi pre kraja pogodio trojku iz kornera za vođstvo Vizardsa (80:78). Prethodno nijedna od dveju ekipa nije uspela da prelomi meč, iako su oba tima imala po deset poena prednosti u pojedinim trenucima, da bi onda na scenu stupio Ol-Star centar domaćina Al Horford. Denis Šreder nije uspeo da položi loptu, tačnije 'zalepio' ga je oporavljeni Džon Vol, ali je Horford bio na pravom mestu i pored trojice protivnika uspeo da skoči i poentira.

"Nisam bio uopšte bio planiran kao faktor u poslednjoj akciji. Kada sam video da Denis ide na polaganje samo sa krenuo ka košu", rekao je junak Horford, dok je trener Hoksa Majk Budenholzer nazvao njegov potez – "strašnim".

Upravo je Horford bio i najbolji pojedinac meča – pošto je ubacio 23 poena (9/17 za dva, 1/1 za tri), pokupio 11 skokova (šest ofanzivnih) i pet blokiranih šuteva. Džef Tig dodao je 14 poena (4/10 za dva, 2/3 za tri), pet asistencija, ali i čak sedam izgubljenih lopti, isto toliko upisao je i Pol Milsap (6/11 za dva, 0/3 za tri), uz sedam skokova, dok je Demar Kerol ostavario dabl-dabl sa po deset koševa i uhvaćenih lopti.

"Ovi momci se bore, to je ono što mi se sviđa i zbog čega ih volim. Oni su imali samo jednu akciju više od nas i to je napravilo razliku", ovako je meč u Atlanti video trener gostiju Rendi Vitmen.

Bredli Bil nastavio je tamo gde je stao u četvrtom meču, pošto je ponovo bio najefikasniji sa 23 poena (8/16 za dva, 1/5 za tri), sedam skokova, četiri asistencije, tri blokade, ali i pet izgubljenih lopti. Vizardsima za novi brejk nije bio dovoljan ni povratak Džona Vola, koji je okončao duel sa 15 koševa (7/13 za dva, 0/3 za tri), četiri uhvaćene i sedam uspešno dodatih lopti, kao i šest 'prodatih' lopti. Marićin Gortat dodao je 14 poena (7/10 za dva) i osam skokova, a Pol Pirs 11 (0/3 za dva, 3/6 za tri) i četiri skoka. Iako se činilo da su Grizlisi brejkom u Kaliforniji preuzeli kontrolu i momentum u seriji, Golden Stejt je ponovo pokazao da nije slučajno bio najbolja ekipa regularnog toka, kao i jedna, ako ne i najbolja, šuterska ekipa najjače lige sveta. Neizvesno je bilo samo u uvodnih 12 minuta, kada su gosti poveli sa 13 razilike, da bi domaći na kraju treće deonice stvorili 17 poena viška na krilima MVP regularnog toka Stefa Karija i njegovog 'Splash Brothera' Klej Tompson.

"Mi smo kao vino, kada je u pitanju igra protiv Memfisa. Što više vremena prolazi mi smo sve bolji", rekao je Drejmond Grin, dok je Stiv Ker istakao odbranu svog tima – "Mislim da sam pre nekoliko mečeva rekao da naša odbrana dobra, ali da nije šampionska odbrana. Pogrešio sam".

Klej Tompson je sa 21 poenom (4/12 za dva, 3/4 za tri) bio najefikasniji pojedinac susreta, a osim poena zabeležio je četiri skoka i pet asistenicija. Najbolje ga je ispratio Stef Kari sa tri poena manje (0/3 za dva, 6/13 za tri), sedam skokova, pet uspešnih dodavanja, šest ukradnih i pet izgubljenih poseda. Sjajan je sa klupe ponovo bio Andre Igudala sa 16 poena (5/7 za dva, 2/3 za tri), i po tri skoka i asistencije, dok je Harison Barns ubacio 14 koševa (1/3 za dva, 3/5 za tri).

"Njihova lopta ima sjajan tok, što im omogućava da mnogo konkrentije napadaju i ulaze pod koš. Svi. Kada radite tako nešto jako vas je teško zaustaviti", smatra plej gostiju Majk Konli.

Goste je predvodio Mark Gasol sa 18 poena (8/22 za dva), 12 uhvaćenih lopti i šest asistencija, ali je pravu podršku imao samo u Zeku Rendolfu (5/11 za dva, 1/1 za tri, 10sk) i Majku Konliju (5/8 za dva, 0/2 za tri) koji su dodali po 13 poena, a jedini dvocifren još bio je jedino Džef Grin sa 10 koševa (5/11 za dva, 0/2 za tri). Memfis još uvek nije ubacio sto poena na jednom meču ove polufinalne serije Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: