Četvrtak, 14.05.2015.

08:27

Hoksi i Voriorsi na korak do finala

Atlanta Hoksi i Golden Stejt Voriorsi stigli su na korak do plasmana u finale svojih konferencija u plej-ofu NBA lige.

Izvor:

Hoksi i Voriorsi na korak do finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

paspalj chandler

pre 9 godina

Prvi poraz Walla u ovogodisnjem plej ofu,verujem da je bio zdrav da bi sinoc igrali za prolaz,ovako gube 3:2 ali daleko je ovo od gotove serije.
Medjedi bez Allena nemaju cemu da se nadaju.

shazam

pre 9 godina

@veljko
WAS je iznenadjenje bukvalno svima koji su ih pratili u toku reg. sezone. Fora je u tome sto je Vitman delovao kao jedan od losijih trenera u ligi dok plejof nije poceo, a onda je od prve utakmice p/o niotkuda doneo odluku da vecinu minuta na 4ci dele Pirs i Guden, dakle "stretch" 4ke umesto Nenea koji je vise centar. To je skroz "otvorilo" reket u napadu, i fino im je leglo obzirom da je do tada Vasington jedino u odbrani i bio dobar. Takodje, u toku sezone bi Gortat obicno presedeo celu poslednju cetvrtinu u vaznim utakmicama, dok sada redovno igra na kraju. Iskreno ne znam da li je Vitman cuvao keca u rukavu sve do plejofa, ili mu je odjednom sinulo, ali efekat promena koje je napravio je ocigledan sto se napada tice. Takodje delim tvoje simpatije prema Horfordu, za mene je jedan od najsvestranijih centara u ligi, i pravi vodja! Ovo sinoc je bila prva utakmica ovog plejofa u kojoj je mogao relativno pouzdano da ubada sa poludistance, jer je na kraju sezone imao velikih probema sa povredom desne sake. Njegovo i Milsapovo zdravlje je glavni faktor koji ce odluciti da li ce Korverovi cuvari morati cesce da "pomazu" na njima u reketu, pa tako i da li ce Atlanta uopste biti konkurentna u finalu Istoka.

shazam

pre 9 godina

@StormBGD
Zato sto su kompletni Kavsi sa sva 3 svoja najjaca igraca ekstremno efikasna ofanzivna ekipa koja ne gubi mnogo lopti. A kada je to slucaj, GSW ne mogu da trce kontru, tempo pada, i sutiraju se tezi sutevi. Znaci sve suprotno od sinocnjeg unistavanja Memfisa. A bez Lava su Kavsi za sada obicna 1-na-1 ekipa sto se tice napada, sto se i vidi po tome koliko ih je na momente efikasno cuvao Cikago. Mislim da bi ih u ovakvom stanju Golden Stejt unistio. Ok imaju Lebrona, ali i GSW ima vise igraca koji mogu da ga uspore i iznure tokom serije, tipa Iguadala, Barns, cak i Grin.

MilivojeHrčak

pre 9 godina

(Otelo Hanter, 14. maj 2015 10:23)

StormBGD je lupio i ostao živ za 'mladog lava' Karija, ali je u pravu za Džejmsa. Svi ti igrači koje si nabrojao ne mogu da igraju bolju odbranu na njemu od Batlera. Jos su probali i sa udvajanjem kad centar izađe da mu pripomogne, pa im u 4-oj utakmici zbog toga ona smlata Mozgov napuni koš. Džejms mu samo spusti loptu kad centar Bulsa izađe na udvajanje i ovaj puni. A opet kad ga Batler, koji igra odličnu odbranu generalno, čuva sam, Lebron ga izbaci kako voli. Prejak je fizički i ima osećaj za asistenciju k'o plejmejker, tako da sve što protiv njega možeš da učiniš je da moliš Boga da mu ne bude veče i da ga neće šut. Slažem se sa Stormom da su Kavalirsima Bulsi najtezi protivnik do velikog finala. A i tu je 50:50 ko će dobiti, pogotovo ako se Irving oporavi, jer trenutno igra evidentno povređen. Nisam navijač nijednog preostalog tima tima u plejofu, samo se ne zanosite da će Klivlend bilo ko počistiti, a pogotovo ne napadačka ekipa kao GSW, koja igra mlaku odbranu i oslanja se na napad i koš više.

Uros

pre 9 godina

Moram samo da napomenem koliko ustvari fali mozda x faktor ove serije a to je Tony Allen u ovoj utakmici.Kobi Brajant je sam izjavio da je Tony uz Bruce Bowen-a najbolji igrac koji ga je ikada cuvao.Nema ko da juri Carija i Tompsona po terenu sem njega.Navijam za 7 utakmicu.

merchant9988

pre 9 godina

Da li samo meni ili jos nekom mnogo cudno zvuci kad predvidjamo sad finala kao Washington Clippers ili Memphis Atlanta,mnogo su mi nekako cudni match up-ovi,nadam se zanimljivoj kosarci i da sve serije odu u majstoricu

zagor

pre 9 godina

@neznalica
i ja kazem. adam silver je odlican reziser.
na kraju svi su favoriti prosli i nije bilo ni jedno iznenadjenje, niti se nazire, tako da je sve to samo lazno uzbudjenje i drama. to je malo razocaravajuce.
posebno je razocaravajuce koliko igraca fali u plejofu i koliko je rovito. skoro pa da se sve svodi na pricu ko je manje ostecen povredama...
inace da, gasol vise znaci cikagu nego irving i lav zajedno klivlendu. bez gasola cikago nije ozbiljno opasan u reketu u tvrdim po utakmicama.

nba fan

pre 9 godina

Atlana igra fantasticnu timsku kosarku ali imaju dosta problema u zavrsnicama gde nemaju vodju. Njima su trojica cetvorica igraca podjednakog kalibra, dok washington ima "namazanu" ekipu. Odlicne kosarkase plus vodju wola, plus pirsa najboljeg clutch igraca mozda poslednjih 20godina. Zato sam se pribojavao ove serije i strepeo nocas jer sam navijac atlante. Neko je napisao da je korver los, a ne zna da je korver doneo mnogo pobeda atlanti, gde kad se lomi rezultat on veze dve tri trojke. Navijam za finale Atlanta - Golden state, praznik timske i leprsave kosarke.

Zg-boy

pre 9 godina

Nemojte više uspoređivat Memphis sa Detroitom 80-ih,jer nemaju nikakvih sličnosti.Tko je gledao bad boyse zna koliko su imali rješenja u napadu,koliko talenta i potencijala.Isaiah Thomas,Dumars,clutch Vinny Johnson,Dantley,Aquirre,Lambier,Edwards,Saley,Rodman...Ovima prva zvijezda zeko Ze-Bo,svaki put kad je najteže &%%##&

dls

pre 9 godina

Kakav mladi lav Stef Kari? Covek ima 27 godina. Slazem se da Lebrona nema ko da cuva. Ne samo u GSW, vec u citav ligi. Postoje igraci koji mogu da mu otezaju utakmicu, ali ne i da ga sacuvaju. Jednostavno fizicki je predominantan i to pametno koristi.

Neznalica

pre 9 godina

Baš me zanima koliko će se od ovih serija završiti u sedmoj utakmici. Za Atlanta - Vašington bih gotovo mogao da se zakunem. Vidim da se Gasol vraća u tim Čikaga pa je i tu gotovo izvesno da će se igrati 7 utakmica. Na Zapadu najviše smrdi da će biti "samo" 6 utakmica u seriji Hjuston - Klipersi ali GSW - Memfis će se, bar po mom mišljenju, igrati do kraja. Znači, očekujem pobedu Memfisa u šestoj utakmici. Takmičarski, fenomenalno uzbudljiv plej-of. Usput nekoliko utakmica završene pogotkom u poslednjoj sekundi. Hičkok ne bi bolje režirao.

MilivojeHrčak

pre 9 godina

(StormBGD, 14. maj 2015 09:56)
Prijatelju, Kari je samo 3-4 godine mlađi od Džejmsa. Igra 6. NBA sezonu. Nije on mlad kao rosa već je u odnosu na Džejmsa kasnije sazreo kao igrač.

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

korver kriminalan,morala je atlanta naci all star igrac za tu poziciju,antic 6 min 4 kosa tri skoka,trener atlanta niedna akcija nije organizirao kako treba na kraj utakmice.
(msbravomk, 14. maj 2015 09:57)

Slažem se u potpunosti!!! Korver igra kao najveći ološ,celu utakmicu stoji u ćošku ičeka da promaši trojku!!! Ne može da ubode vola!!! Samo 5 šuteva i 1 pogodak!!! Čovek je čist zicer za MINUS poeni igrača!!! Spustili su ga sa 16,5 na 15 pa 14 pa 13,5 sinoć je bilo 12,5 nije ni prišao blizu!!!
mali Stevica ubacio 6 trojki, šta se to dešava sa Mikailom i drugarima, pa neće valjda da ispadnu sad na korak do finala??? Odrali bi Klipane ili Hjuston a tek u finalu Klevlenda, samo tako!!! Stevice pusti malo Mikaila i Zea da uzmu prsten, sad ili nikad, za malenog Stevicu ima još vremena!!!

Otelo Hanter

pre 9 godina

@StormBGD
Ne znam stvarno druze gde si ti to video,ako nisi negde nacuo,da ih je Klivlend dobio lagano 5, 6 puta za redom.
Da li ti stvarno mislis da,iako dodje do tog finala Klivlend ima 20% sansi sa ovim GSW ?! Kazes ko ce cuvati LeBrona . .
Hoces ja da ti nabrojim kandidate ili ces sam pogledati jednu njihovu tekmu pa zakljuciti ? Jesi cuo kad za Barnsa ? Drejmon Grina ? Iguodalu ?

msbravomk

pre 9 godina

korver kriminalan,morala je atlanta naci all star igrac za tu poziciju,antic 6 min 4 kosa tri skoka,trener atlanta niedna akcija nije organizirao kako treba na kraj utakmice.

Hilon Hilonides

pre 9 godina

Kakva steta za Wizardse...Meni su jedina simpaticna ekipa na Istoku, bas bih voleo da preokrenu, ali tesko. Nadam se da ce Wall uspeti da odigra kako ume narednu utakmicu, pa neka sedma odluci!

Aleksa

pre 9 godina

Sjajni GSW, odlična timska partija, ubitačne kontre i brzi poeni. Prijatno iznenađenje Barns, vrlo dobro odigrao bez obzira na onu špagu u odbrani. Kari još malo da podesi ruku i ima opasno oružje za finale.

StormBGD

pre 9 godina

Klivlend ce imati vise muke da dobije nocas ili u 7-oj utakmici Chicago, nego u finalu Istoka. Ne vidim ko ce da sacuva LBJ-a iz redova Atlante ili, eventualno, Wizardsa. I koliko god cudno zvucalo, ako GSW ode u veliko finale, tim koji im najmanje lezi je upravo Klivlend (izgubili su glat 5/6 poslednjih susreta). Razmisljao sam zasto, iako su kao tim bolji i imaju mnogo bolji roster, GSW ima muke sa Kavalirsima, koji realno igraju sa 7-8 igraca u rotaciji. Jedino sto mi pada na pamet, jer moram priznati da nisam gledao vecinu tih tekmi gde su ih Kavalirsi ladno dobijali, je to da Kariju fali malo vise petlje kad igra protiv coveka koji mu je do pre par godina bio idol i gledao ga na tv-u, a sad treba da upravo on bude taj koji ce King-u pokazati da se rodio novi King i da je dosla smena generacija. Gledao sam statistiku i upravo je u svim tim utakmicama upravo Kari podbacio. Mozda je upravo to finale momenat da vidimo da li je LBJ i dalje 'tata' ili je mladi lav preuzeo 'copor'. :)

Knickerbocker

pre 9 godina

Znam da pitanje nema blage veze sa ovom temom, osim sto se obe lige igraju u Americi, ali zasto vise ne radite vijesti iz NHL? Pozdrav iz Banjaluke za Ewinga, Miku, Jeremiju, Shazama i ostale redovne komentatore :)

P.S. Niksi i Džajantsi su truli, pa pratim Rendzerse :)))

veljko

pre 9 godina

sad gledam highlights sa ATL:WAS i odusevio me al horford. covek je lupao banane, pogadjao iz daleka, dominirao snagom pod kosem i distribuirao loptu gde treba. on i milsap mogu ponajbolje da se suprotstave grifinu i dzordanu, ako do tog duela dodje. isto tako sam gledao i highlights GSW:MEM i po 100ti put me smorilo nerezonsko sutiranje trojki GSW. naravno, nije nerezonsko dok pogadjaju, ali sta tompson pokusava i iz kakvih pozicija sutira, to nije logicno, posto u vecini slucajeva ima sigurniju alternativu. uvek me iznervira ta sebicnost. odlicne rezultate imaju, najboljeg sutera takodje, ali ne mogu nikako da mi se svide. svaki put kad ih gledam, bez obzira na sjajne poteze karija i jos nekog, smori me "divljina" :)

nyk

pre 9 godina

Dugo nisu bile zanimljivije i rezultatski neizvesnije serije... :-) Zao mi je SA, pa sada uslovno receno nemam za koga da navijam, ali voleo bih da osvoji GS ili ATL, zasluzili su, mozda cak i Bulsi.... ;-)

veljko

pre 9 godina

moram jos jednom da ponovim, iako sam prognozirao GSW, LAC, CLE I ATL u polufinalu: Vasington je, bez obzira na krajnji ishod, ubedljivo najvece iznenadjenje. ATL je sjajan tim (u prvih 5 sigurno), a muce se svaku utakmicu. proslu rundu WAS je pomeo TOR, po imenima jaci tim. Navijam da prodje ATL, zbog stila koji gaje, ali ako WAS prodje, potpuno suprotno mojim zeljama s pocetka plejofa, navijam za finale WAS-LAC. to su dve ekipe, koje sam totalno podcenio i ciji stil me je "nervirao" :)

veljko

pre 9 godina

moram jos jednom da ponovim, iako sam prognozirao GSW, LAC, CLE I ATL u polufinalu: Vasington je, bez obzira na krajnji ishod, ubedljivo najvece iznenadjenje. ATL je sjajan tim (u prvih 5 sigurno), a muce se svaku utakmicu. proslu rundu WAS je pomeo TOR, po imenima jaci tim. Navijam da prodje ATL, zbog stila koji gaje, ali ako WAS prodje, potpuno suprotno mojim zeljama s pocetka plejofa, navijam za finale WAS-LAC. to su dve ekipe, koje sam totalno podcenio i ciji stil me je "nervirao" :)

nyk

pre 9 godina

Dugo nisu bile zanimljivije i rezultatski neizvesnije serije... :-) Zao mi je SA, pa sada uslovno receno nemam za koga da navijam, ali voleo bih da osvoji GS ili ATL, zasluzili su, mozda cak i Bulsi.... ;-)

MilivojeHrčak

pre 9 godina

(StormBGD, 14. maj 2015 09:56)
Prijatelju, Kari je samo 3-4 godine mlađi od Džejmsa. Igra 6. NBA sezonu. Nije on mlad kao rosa već je u odnosu na Džejmsa kasnije sazreo kao igrač.

Aleksa

pre 9 godina

Sjajni GSW, odlična timska partija, ubitačne kontre i brzi poeni. Prijatno iznenađenje Barns, vrlo dobro odigrao bez obzira na onu špagu u odbrani. Kari još malo da podesi ruku i ima opasno oružje za finale.

Hilon Hilonides

pre 9 godina

Kakva steta za Wizardse...Meni su jedina simpaticna ekipa na Istoku, bas bih voleo da preokrenu, ali tesko. Nadam se da ce Wall uspeti da odigra kako ume narednu utakmicu, pa neka sedma odluci!

dls

pre 9 godina

Kakav mladi lav Stef Kari? Covek ima 27 godina. Slazem se da Lebrona nema ko da cuva. Ne samo u GSW, vec u citav ligi. Postoje igraci koji mogu da mu otezaju utakmicu, ali ne i da ga sacuvaju. Jednostavno fizicki je predominantan i to pametno koristi.

Knickerbocker

pre 9 godina

Znam da pitanje nema blage veze sa ovom temom, osim sto se obe lige igraju u Americi, ali zasto vise ne radite vijesti iz NHL? Pozdrav iz Banjaluke za Ewinga, Miku, Jeremiju, Shazama i ostale redovne komentatore :)

P.S. Niksi i Džajantsi su truli, pa pratim Rendzerse :)))

Zg-boy

pre 9 godina

Nemojte više uspoređivat Memphis sa Detroitom 80-ih,jer nemaju nikakvih sličnosti.Tko je gledao bad boyse zna koliko su imali rješenja u napadu,koliko talenta i potencijala.Isaiah Thomas,Dumars,clutch Vinny Johnson,Dantley,Aquirre,Lambier,Edwards,Saley,Rodman...Ovima prva zvijezda zeko Ze-Bo,svaki put kad je najteže &%%##&

Neznalica

pre 9 godina

Baš me zanima koliko će se od ovih serija završiti u sedmoj utakmici. Za Atlanta - Vašington bih gotovo mogao da se zakunem. Vidim da se Gasol vraća u tim Čikaga pa je i tu gotovo izvesno da će se igrati 7 utakmica. Na Zapadu najviše smrdi da će biti "samo" 6 utakmica u seriji Hjuston - Klipersi ali GSW - Memfis će se, bar po mom mišljenju, igrati do kraja. Znači, očekujem pobedu Memfisa u šestoj utakmici. Takmičarski, fenomenalno uzbudljiv plej-of. Usput nekoliko utakmica završene pogotkom u poslednjoj sekundi. Hičkok ne bi bolje režirao.

veljko

pre 9 godina

sad gledam highlights sa ATL:WAS i odusevio me al horford. covek je lupao banane, pogadjao iz daleka, dominirao snagom pod kosem i distribuirao loptu gde treba. on i milsap mogu ponajbolje da se suprotstave grifinu i dzordanu, ako do tog duela dodje. isto tako sam gledao i highlights GSW:MEM i po 100ti put me smorilo nerezonsko sutiranje trojki GSW. naravno, nije nerezonsko dok pogadjaju, ali sta tompson pokusava i iz kakvih pozicija sutira, to nije logicno, posto u vecini slucajeva ima sigurniju alternativu. uvek me iznervira ta sebicnost. odlicne rezultate imaju, najboljeg sutera takodje, ali ne mogu nikako da mi se svide. svaki put kad ih gledam, bez obzira na sjajne poteze karija i jos nekog, smori me "divljina" :)

Otelo Hanter

pre 9 godina

@StormBGD
Ne znam stvarno druze gde si ti to video,ako nisi negde nacuo,da ih je Klivlend dobio lagano 5, 6 puta za redom.
Da li ti stvarno mislis da,iako dodje do tog finala Klivlend ima 20% sansi sa ovim GSW ?! Kazes ko ce cuvati LeBrona . .
Hoces ja da ti nabrojim kandidate ili ces sam pogledati jednu njihovu tekmu pa zakljuciti ? Jesi cuo kad za Barnsa ? Drejmon Grina ? Iguodalu ?

nba fan

pre 9 godina

Atlana igra fantasticnu timsku kosarku ali imaju dosta problema u zavrsnicama gde nemaju vodju. Njima su trojica cetvorica igraca podjednakog kalibra, dok washington ima "namazanu" ekipu. Odlicne kosarkase plus vodju wola, plus pirsa najboljeg clutch igraca mozda poslednjih 20godina. Zato sam se pribojavao ove serije i strepeo nocas jer sam navijac atlante. Neko je napisao da je korver los, a ne zna da je korver doneo mnogo pobeda atlanti, gde kad se lomi rezultat on veze dve tri trojke. Navijam za finale Atlanta - Golden state, praznik timske i leprsave kosarke.

StormBGD

pre 9 godina

Klivlend ce imati vise muke da dobije nocas ili u 7-oj utakmici Chicago, nego u finalu Istoka. Ne vidim ko ce da sacuva LBJ-a iz redova Atlante ili, eventualno, Wizardsa. I koliko god cudno zvucalo, ako GSW ode u veliko finale, tim koji im najmanje lezi je upravo Klivlend (izgubili su glat 5/6 poslednjih susreta). Razmisljao sam zasto, iako su kao tim bolji i imaju mnogo bolji roster, GSW ima muke sa Kavalirsima, koji realno igraju sa 7-8 igraca u rotaciji. Jedino sto mi pada na pamet, jer moram priznati da nisam gledao vecinu tih tekmi gde su ih Kavalirsi ladno dobijali, je to da Kariju fali malo vise petlje kad igra protiv coveka koji mu je do pre par godina bio idol i gledao ga na tv-u, a sad treba da upravo on bude taj koji ce King-u pokazati da se rodio novi King i da je dosla smena generacija. Gledao sam statistiku i upravo je u svim tim utakmicama upravo Kari podbacio. Mozda je upravo to finale momenat da vidimo da li je LBJ i dalje 'tata' ili je mladi lav preuzeo 'copor'. :)

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

korver kriminalan,morala je atlanta naci all star igrac za tu poziciju,antic 6 min 4 kosa tri skoka,trener atlanta niedna akcija nije organizirao kako treba na kraj utakmice.
(msbravomk, 14. maj 2015 09:57)

Slažem se u potpunosti!!! Korver igra kao najveći ološ,celu utakmicu stoji u ćošku ičeka da promaši trojku!!! Ne može da ubode vola!!! Samo 5 šuteva i 1 pogodak!!! Čovek je čist zicer za MINUS poeni igrača!!! Spustili su ga sa 16,5 na 15 pa 14 pa 13,5 sinoć je bilo 12,5 nije ni prišao blizu!!!
mali Stevica ubacio 6 trojki, šta se to dešava sa Mikailom i drugarima, pa neće valjda da ispadnu sad na korak do finala??? Odrali bi Klipane ili Hjuston a tek u finalu Klevlenda, samo tako!!! Stevice pusti malo Mikaila i Zea da uzmu prsten, sad ili nikad, za malenog Stevicu ima još vremena!!!

merchant9988

pre 9 godina

Da li samo meni ili jos nekom mnogo cudno zvuci kad predvidjamo sad finala kao Washington Clippers ili Memphis Atlanta,mnogo su mi nekako cudni match up-ovi,nadam se zanimljivoj kosarci i da sve serije odu u majstoricu

Uros

pre 9 godina

Moram samo da napomenem koliko ustvari fali mozda x faktor ove serije a to je Tony Allen u ovoj utakmici.Kobi Brajant je sam izjavio da je Tony uz Bruce Bowen-a najbolji igrac koji ga je ikada cuvao.Nema ko da juri Carija i Tompsona po terenu sem njega.Navijam za 7 utakmicu.

msbravomk

pre 9 godina

korver kriminalan,morala je atlanta naci all star igrac za tu poziciju,antic 6 min 4 kosa tri skoka,trener atlanta niedna akcija nije organizirao kako treba na kraj utakmice.

shazam

pre 9 godina

@StormBGD
Zato sto su kompletni Kavsi sa sva 3 svoja najjaca igraca ekstremno efikasna ofanzivna ekipa koja ne gubi mnogo lopti. A kada je to slucaj, GSW ne mogu da trce kontru, tempo pada, i sutiraju se tezi sutevi. Znaci sve suprotno od sinocnjeg unistavanja Memfisa. A bez Lava su Kavsi za sada obicna 1-na-1 ekipa sto se tice napada, sto se i vidi po tome koliko ih je na momente efikasno cuvao Cikago. Mislim da bi ih u ovakvom stanju Golden Stejt unistio. Ok imaju Lebrona, ali i GSW ima vise igraca koji mogu da ga uspore i iznure tokom serije, tipa Iguadala, Barns, cak i Grin.

MilivojeHrčak

pre 9 godina

(Otelo Hanter, 14. maj 2015 10:23)

StormBGD je lupio i ostao živ za 'mladog lava' Karija, ali je u pravu za Džejmsa. Svi ti igrači koje si nabrojao ne mogu da igraju bolju odbranu na njemu od Batlera. Jos su probali i sa udvajanjem kad centar izađe da mu pripomogne, pa im u 4-oj utakmici zbog toga ona smlata Mozgov napuni koš. Džejms mu samo spusti loptu kad centar Bulsa izađe na udvajanje i ovaj puni. A opet kad ga Batler, koji igra odličnu odbranu generalno, čuva sam, Lebron ga izbaci kako voli. Prejak je fizički i ima osećaj za asistenciju k'o plejmejker, tako da sve što protiv njega možeš da učiniš je da moliš Boga da mu ne bude veče i da ga neće šut. Slažem se sa Stormom da su Kavalirsima Bulsi najtezi protivnik do velikog finala. A i tu je 50:50 ko će dobiti, pogotovo ako se Irving oporavi, jer trenutno igra evidentno povređen. Nisam navijač nijednog preostalog tima tima u plejofu, samo se ne zanosite da će Klivlend bilo ko počistiti, a pogotovo ne napadačka ekipa kao GSW, koja igra mlaku odbranu i oslanja se na napad i koš više.

zagor

pre 9 godina

@neznalica
i ja kazem. adam silver je odlican reziser.
na kraju svi su favoriti prosli i nije bilo ni jedno iznenadjenje, niti se nazire, tako da je sve to samo lazno uzbudjenje i drama. to je malo razocaravajuce.
posebno je razocaravajuce koliko igraca fali u plejofu i koliko je rovito. skoro pa da se sve svodi na pricu ko je manje ostecen povredama...
inace da, gasol vise znaci cikagu nego irving i lav zajedno klivlendu. bez gasola cikago nije ozbiljno opasan u reketu u tvrdim po utakmicama.

shazam

pre 9 godina

@veljko
WAS je iznenadjenje bukvalno svima koji su ih pratili u toku reg. sezone. Fora je u tome sto je Vitman delovao kao jedan od losijih trenera u ligi dok plejof nije poceo, a onda je od prve utakmice p/o niotkuda doneo odluku da vecinu minuta na 4ci dele Pirs i Guden, dakle "stretch" 4ke umesto Nenea koji je vise centar. To je skroz "otvorilo" reket u napadu, i fino im je leglo obzirom da je do tada Vasington jedino u odbrani i bio dobar. Takodje, u toku sezone bi Gortat obicno presedeo celu poslednju cetvrtinu u vaznim utakmicama, dok sada redovno igra na kraju. Iskreno ne znam da li je Vitman cuvao keca u rukavu sve do plejofa, ili mu je odjednom sinulo, ali efekat promena koje je napravio je ocigledan sto se napada tice. Takodje delim tvoje simpatije prema Horfordu, za mene je jedan od najsvestranijih centara u ligi, i pravi vodja! Ovo sinoc je bila prva utakmica ovog plejofa u kojoj je mogao relativno pouzdano da ubada sa poludistance, jer je na kraju sezone imao velikih probema sa povredom desne sake. Njegovo i Milsapovo zdravlje je glavni faktor koji ce odluciti da li ce Korverovi cuvari morati cesce da "pomazu" na njima u reketu, pa tako i da li ce Atlanta uopste biti konkurentna u finalu Istoka.

paspalj chandler

pre 9 godina

Prvi poraz Walla u ovogodisnjem plej ofu,verujem da je bio zdrav da bi sinoc igrali za prolaz,ovako gube 3:2 ali daleko je ovo od gotove serije.
Medjedi bez Allena nemaju cemu da se nadaju.

StormBGD

pre 9 godina

Klivlend ce imati vise muke da dobije nocas ili u 7-oj utakmici Chicago, nego u finalu Istoka. Ne vidim ko ce da sacuva LBJ-a iz redova Atlante ili, eventualno, Wizardsa. I koliko god cudno zvucalo, ako GSW ode u veliko finale, tim koji im najmanje lezi je upravo Klivlend (izgubili su glat 5/6 poslednjih susreta). Razmisljao sam zasto, iako su kao tim bolji i imaju mnogo bolji roster, GSW ima muke sa Kavalirsima, koji realno igraju sa 7-8 igraca u rotaciji. Jedino sto mi pada na pamet, jer moram priznati da nisam gledao vecinu tih tekmi gde su ih Kavalirsi ladno dobijali, je to da Kariju fali malo vise petlje kad igra protiv coveka koji mu je do pre par godina bio idol i gledao ga na tv-u, a sad treba da upravo on bude taj koji ce King-u pokazati da se rodio novi King i da je dosla smena generacija. Gledao sam statistiku i upravo je u svim tim utakmicama upravo Kari podbacio. Mozda je upravo to finale momenat da vidimo da li je LBJ i dalje 'tata' ili je mladi lav preuzeo 'copor'. :)

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

korver kriminalan,morala je atlanta naci all star igrac za tu poziciju,antic 6 min 4 kosa tri skoka,trener atlanta niedna akcija nije organizirao kako treba na kraj utakmice.
(msbravomk, 14. maj 2015 09:57)

Slažem se u potpunosti!!! Korver igra kao najveći ološ,celu utakmicu stoji u ćošku ičeka da promaši trojku!!! Ne može da ubode vola!!! Samo 5 šuteva i 1 pogodak!!! Čovek je čist zicer za MINUS poeni igrača!!! Spustili su ga sa 16,5 na 15 pa 14 pa 13,5 sinoć je bilo 12,5 nije ni prišao blizu!!!
mali Stevica ubacio 6 trojki, šta se to dešava sa Mikailom i drugarima, pa neće valjda da ispadnu sad na korak do finala??? Odrali bi Klipane ili Hjuston a tek u finalu Klevlenda, samo tako!!! Stevice pusti malo Mikaila i Zea da uzmu prsten, sad ili nikad, za malenog Stevicu ima još vremena!!!

zagor

pre 9 godina

@neznalica
i ja kazem. adam silver je odlican reziser.
na kraju svi su favoriti prosli i nije bilo ni jedno iznenadjenje, niti se nazire, tako da je sve to samo lazno uzbudjenje i drama. to je malo razocaravajuce.
posebno je razocaravajuce koliko igraca fali u plejofu i koliko je rovito. skoro pa da se sve svodi na pricu ko je manje ostecen povredama...
inace da, gasol vise znaci cikagu nego irving i lav zajedno klivlendu. bez gasola cikago nije ozbiljno opasan u reketu u tvrdim po utakmicama.

msbravomk

pre 9 godina

korver kriminalan,morala je atlanta naci all star igrac za tu poziciju,antic 6 min 4 kosa tri skoka,trener atlanta niedna akcija nije organizirao kako treba na kraj utakmice.

nyk

pre 9 godina

Dugo nisu bile zanimljivije i rezultatski neizvesnije serije... :-) Zao mi je SA, pa sada uslovno receno nemam za koga da navijam, ali voleo bih da osvoji GS ili ATL, zasluzili su, mozda cak i Bulsi.... ;-)

veljko

pre 9 godina

sad gledam highlights sa ATL:WAS i odusevio me al horford. covek je lupao banane, pogadjao iz daleka, dominirao snagom pod kosem i distribuirao loptu gde treba. on i milsap mogu ponajbolje da se suprotstave grifinu i dzordanu, ako do tog duela dodje. isto tako sam gledao i highlights GSW:MEM i po 100ti put me smorilo nerezonsko sutiranje trojki GSW. naravno, nije nerezonsko dok pogadjaju, ali sta tompson pokusava i iz kakvih pozicija sutira, to nije logicno, posto u vecini slucajeva ima sigurniju alternativu. uvek me iznervira ta sebicnost. odlicne rezultate imaju, najboljeg sutera takodje, ali ne mogu nikako da mi se svide. svaki put kad ih gledam, bez obzira na sjajne poteze karija i jos nekog, smori me "divljina" :)

Otelo Hanter

pre 9 godina

@StormBGD
Ne znam stvarno druze gde si ti to video,ako nisi negde nacuo,da ih je Klivlend dobio lagano 5, 6 puta za redom.
Da li ti stvarno mislis da,iako dodje do tog finala Klivlend ima 20% sansi sa ovim GSW ?! Kazes ko ce cuvati LeBrona . .
Hoces ja da ti nabrojim kandidate ili ces sam pogledati jednu njihovu tekmu pa zakljuciti ? Jesi cuo kad za Barnsa ? Drejmon Grina ? Iguodalu ?

Knickerbocker

pre 9 godina

Znam da pitanje nema blage veze sa ovom temom, osim sto se obe lige igraju u Americi, ali zasto vise ne radite vijesti iz NHL? Pozdrav iz Banjaluke za Ewinga, Miku, Jeremiju, Shazama i ostale redovne komentatore :)

P.S. Niksi i Džajantsi su truli, pa pratim Rendzerse :)))

MilivojeHrčak

pre 9 godina

(Otelo Hanter, 14. maj 2015 10:23)

StormBGD je lupio i ostao živ za 'mladog lava' Karija, ali je u pravu za Džejmsa. Svi ti igrači koje si nabrojao ne mogu da igraju bolju odbranu na njemu od Batlera. Jos su probali i sa udvajanjem kad centar izađe da mu pripomogne, pa im u 4-oj utakmici zbog toga ona smlata Mozgov napuni koš. Džejms mu samo spusti loptu kad centar Bulsa izađe na udvajanje i ovaj puni. A opet kad ga Batler, koji igra odličnu odbranu generalno, čuva sam, Lebron ga izbaci kako voli. Prejak je fizički i ima osećaj za asistenciju k'o plejmejker, tako da sve što protiv njega možeš da učiniš je da moliš Boga da mu ne bude veče i da ga neće šut. Slažem se sa Stormom da su Kavalirsima Bulsi najtezi protivnik do velikog finala. A i tu je 50:50 ko će dobiti, pogotovo ako se Irving oporavi, jer trenutno igra evidentno povređen. Nisam navijač nijednog preostalog tima tima u plejofu, samo se ne zanosite da će Klivlend bilo ko počistiti, a pogotovo ne napadačka ekipa kao GSW, koja igra mlaku odbranu i oslanja se na napad i koš više.

veljko

pre 9 godina

moram jos jednom da ponovim, iako sam prognozirao GSW, LAC, CLE I ATL u polufinalu: Vasington je, bez obzira na krajnji ishod, ubedljivo najvece iznenadjenje. ATL je sjajan tim (u prvih 5 sigurno), a muce se svaku utakmicu. proslu rundu WAS je pomeo TOR, po imenima jaci tim. Navijam da prodje ATL, zbog stila koji gaje, ali ako WAS prodje, potpuno suprotno mojim zeljama s pocetka plejofa, navijam za finale WAS-LAC. to su dve ekipe, koje sam totalno podcenio i ciji stil me je "nervirao" :)

nba fan

pre 9 godina

Atlana igra fantasticnu timsku kosarku ali imaju dosta problema u zavrsnicama gde nemaju vodju. Njima su trojica cetvorica igraca podjednakog kalibra, dok washington ima "namazanu" ekipu. Odlicne kosarkase plus vodju wola, plus pirsa najboljeg clutch igraca mozda poslednjih 20godina. Zato sam se pribojavao ove serije i strepeo nocas jer sam navijac atlante. Neko je napisao da je korver los, a ne zna da je korver doneo mnogo pobeda atlanti, gde kad se lomi rezultat on veze dve tri trojke. Navijam za finale Atlanta - Golden state, praznik timske i leprsave kosarke.

shazam

pre 9 godina

@StormBGD
Zato sto su kompletni Kavsi sa sva 3 svoja najjaca igraca ekstremno efikasna ofanzivna ekipa koja ne gubi mnogo lopti. A kada je to slucaj, GSW ne mogu da trce kontru, tempo pada, i sutiraju se tezi sutevi. Znaci sve suprotno od sinocnjeg unistavanja Memfisa. A bez Lava su Kavsi za sada obicna 1-na-1 ekipa sto se tice napada, sto se i vidi po tome koliko ih je na momente efikasno cuvao Cikago. Mislim da bi ih u ovakvom stanju Golden Stejt unistio. Ok imaju Lebrona, ali i GSW ima vise igraca koji mogu da ga uspore i iznure tokom serije, tipa Iguadala, Barns, cak i Grin.

Hilon Hilonides

pre 9 godina

Kakva steta za Wizardse...Meni su jedina simpaticna ekipa na Istoku, bas bih voleo da preokrenu, ali tesko. Nadam se da ce Wall uspeti da odigra kako ume narednu utakmicu, pa neka sedma odluci!

merchant9988

pre 9 godina

Da li samo meni ili jos nekom mnogo cudno zvuci kad predvidjamo sad finala kao Washington Clippers ili Memphis Atlanta,mnogo su mi nekako cudni match up-ovi,nadam se zanimljivoj kosarci i da sve serije odu u majstoricu

Aleksa

pre 9 godina

Sjajni GSW, odlična timska partija, ubitačne kontre i brzi poeni. Prijatno iznenađenje Barns, vrlo dobro odigrao bez obzira na onu špagu u odbrani. Kari još malo da podesi ruku i ima opasno oružje za finale.

MilivojeHrčak

pre 9 godina

(StormBGD, 14. maj 2015 09:56)
Prijatelju, Kari je samo 3-4 godine mlađi od Džejmsa. Igra 6. NBA sezonu. Nije on mlad kao rosa već je u odnosu na Džejmsa kasnije sazreo kao igrač.

dls

pre 9 godina

Kakav mladi lav Stef Kari? Covek ima 27 godina. Slazem se da Lebrona nema ko da cuva. Ne samo u GSW, vec u citav ligi. Postoje igraci koji mogu da mu otezaju utakmicu, ali ne i da ga sacuvaju. Jednostavno fizicki je predominantan i to pametno koristi.

Zg-boy

pre 9 godina

Nemojte više uspoređivat Memphis sa Detroitom 80-ih,jer nemaju nikakvih sličnosti.Tko je gledao bad boyse zna koliko su imali rješenja u napadu,koliko talenta i potencijala.Isaiah Thomas,Dumars,clutch Vinny Johnson,Dantley,Aquirre,Lambier,Edwards,Saley,Rodman...Ovima prva zvijezda zeko Ze-Bo,svaki put kad je najteže &%%##&

Neznalica

pre 9 godina

Baš me zanima koliko će se od ovih serija završiti u sedmoj utakmici. Za Atlanta - Vašington bih gotovo mogao da se zakunem. Vidim da se Gasol vraća u tim Čikaga pa je i tu gotovo izvesno da će se igrati 7 utakmica. Na Zapadu najviše smrdi da će biti "samo" 6 utakmica u seriji Hjuston - Klipersi ali GSW - Memfis će se, bar po mom mišljenju, igrati do kraja. Znači, očekujem pobedu Memfisa u šestoj utakmici. Takmičarski, fenomenalno uzbudljiv plej-of. Usput nekoliko utakmica završene pogotkom u poslednjoj sekundi. Hičkok ne bi bolje režirao.

shazam

pre 9 godina

@veljko
WAS je iznenadjenje bukvalno svima koji su ih pratili u toku reg. sezone. Fora je u tome sto je Vitman delovao kao jedan od losijih trenera u ligi dok plejof nije poceo, a onda je od prve utakmice p/o niotkuda doneo odluku da vecinu minuta na 4ci dele Pirs i Guden, dakle "stretch" 4ke umesto Nenea koji je vise centar. To je skroz "otvorilo" reket u napadu, i fino im je leglo obzirom da je do tada Vasington jedino u odbrani i bio dobar. Takodje, u toku sezone bi Gortat obicno presedeo celu poslednju cetvrtinu u vaznim utakmicama, dok sada redovno igra na kraju. Iskreno ne znam da li je Vitman cuvao keca u rukavu sve do plejofa, ili mu je odjednom sinulo, ali efekat promena koje je napravio je ocigledan sto se napada tice. Takodje delim tvoje simpatije prema Horfordu, za mene je jedan od najsvestranijih centara u ligi, i pravi vodja! Ovo sinoc je bila prva utakmica ovog plejofa u kojoj je mogao relativno pouzdano da ubada sa poludistance, jer je na kraju sezone imao velikih probema sa povredom desne sake. Njegovo i Milsapovo zdravlje je glavni faktor koji ce odluciti da li ce Korverovi cuvari morati cesce da "pomazu" na njima u reketu, pa tako i da li ce Atlanta uopste biti konkurentna u finalu Istoka.

Uros

pre 9 godina

Moram samo da napomenem koliko ustvari fali mozda x faktor ove serije a to je Tony Allen u ovoj utakmici.Kobi Brajant je sam izjavio da je Tony uz Bruce Bowen-a najbolji igrac koji ga je ikada cuvao.Nema ko da juri Carija i Tompsona po terenu sem njega.Navijam za 7 utakmicu.

paspalj chandler

pre 9 godina

Prvi poraz Walla u ovogodisnjem plej ofu,verujem da je bio zdrav da bi sinoc igrali za prolaz,ovako gube 3:2 ali daleko je ovo od gotove serije.
Medjedi bez Allena nemaju cemu da se nadaju.