Rajaković pomoćni trener Oklahome!

Srpski stručnjak Darko Rajaković biće pomoćni trener Oklahoma Siti Tandera od naredne sezone u NBA ligi.

JTIzvor: B92 Srbija, SAD
Podeli

Rajaković je u poslednje dve godine bio trener razvojnog tima Tandera – Tulsa 66ersa i očigledno je opravdao poverenje, pošto je dobio priliku da se okuša u najjačoj konkurenciji.

Darkova raznovrsna košarkaška prošlost, poznavanje igre i mogućnost da razvije igračer na visokom nivou su bili evidentni tokom njegovog vođenja Tulse i ja sam presrećan zbog prilike da ga uvrstim u svoj stručni štab“, rekao je treneer Tandera Skot Bruks, „Njegovo razumevanje srži onoga što mi radimo, zahvaljujući vremenu provedenom u Tulsi, zadržaće nivo konstantnosti koje mi cenimo, a njegovo međunarodno iskustvo će nam takođe dosta pomoći“.

Rajaković je, inače, pre dve godine postao prvi trener koji je vodio neki tim u Razvojnoj ligi NBA koji je rođen van Severne Amerike. Tokom dve sezone, 66ersi su ostvarili skor od 51 pobede i 49 poraza.

Petorica igrača koje je Rajaković trenirao u Tulsi dobili su priliku u NBA, a u redovima Tandera to su bili Grent Džeret, Danijel Orton, Mustafa Šakur i Redži Vilijams. Zanimljivo, 11 igrača koje je trenirao za dve sezone u Tulsi imalo je angažman u najjačoj ligi na svetu tokom prošle sezone.

Pre 66ersa, Rajaković je vodio španski Torelodones i Borac iz Čačka, a bio je i trener mlađih kategorija Crvene zvezde. Tokom osam godina pod njegovim vođstvom, ’crveno-beli’ su osvojili dve titule.

NBA

Rouz stiže na pripreme SAD

Otkazi Blejka Grifina i Kevina Lava uzburkali su američku javnost, ali je sada sva pažnja usmerena najavljenom dolasku Derika Rouza u trening kamp.

NBA ponedeljak 28.07. 18:28 Komentara: 22

Naslednik Manutea Bola, Bol Bol

Pre četiri godine su se ljubitelji košarke oprostili od najvišeg igrača u NBA ligi, Manutea Bola, a za koju godinu mogli bi da uživaju u potezima njegovog sina.

NBA nedelja 27.07. 21:18 Komentara: 3
strana 1 od 24 idi na stranu