Rajaković pomoćni trener Oklahome!

Srpski stručnjak Darko Rajaković biće pomoćni trener Oklahoma Siti Tandera od naredne sezone u NBA ligi.

Izvor: JT

Subota, 05.07.2014.

23:03

Default images

Rajaković je u poslednje dve godine bio trener razvojnog tima Tandera – Tulsa 66ersa i očigledno je opravdao poverenje, pošto je dobio priliku da se okuša u najjačoj konkurenciji.

Darkova raznovrsna košarkaška prošlost, poznavanje igre i mogućnost da razvije igračer na visokom nivou su bili evidentni tokom njegovog vođenja Tulse i ja sam presrećan zbog prilike da ga uvrstim u svoj stručni štab“, rekao je treneer Tandera Skot Bruks, „Njegovo razumevanje srži onoga što mi radimo, zahvaljujući vremenu provedenom u Tulsi, zadržaće nivo konstantnosti koje mi cenimo, a njegovo međunarodno iskustvo će nam takođe dosta pomoći“.

Rajaković je, inače, pre dve godine postao prvi trener koji je vodio neki tim u Razvojnoj ligi NBA koji je rođen van Severne Amerike. Tokom dve sezone, 66ersi su ostvarili skor od 51 pobede i 49 poraza.

Petorica igrača koje je Rajaković trenirao u Tulsi dobili su priliku u NBA, a u redovima Tandera to su bili Grent Džeret, Danijel Orton, Mustafa Šakur i Redži Vilijams. Zanimljivo, 11 igrača koje je trenirao za dve sezone u Tulsi imalo je angažman u najjačoj ligi na svetu tokom prošle sezone.

Pre 66ersa, Rajaković je vodio španski Torelodones i Borac iz Čačka, a bio je i trener mlađih kategorija Crvene zvezde. Tokom osam godina pod njegovim vođstvom, ’crveno-beli’ su osvojili dve titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: