Gasol zvanično najbolji defanzivac

NBA lige proglasila je centra Memfis Grizlisa Marka Gasola za najboljeg defanzivca. On je prvi Evropljanin koji je dobio nagradu koja se dodeljuje od 1983.

Izvor: AK

Sreda, 24.04.2013.

18:33

Default images

Gasol je u glasanju pobedio LeBrona Džejmsa, Serža Ibaku i Žoakima Nou. Prosečno je beležio 14.1 poen uz 7,8 skokova i 1,7 blokada.

Imenovanje mlađeg od braće Gasol je pomalo neočekivano jer, na primer, Ibaka ima prosek od 13,2 poena uz 7,7 skokova i 3 blokade po meču za Oklahoma Siti Tander.

Zanimljivo je da su saigrači Gasolu u Memfisu Tejšon Prins i Toni Alen, specijalisti za odbranu. Ove sezone posebno je briljirao Alen, koji je ključni defanzivac Grizlisa i čovek zadužen za čuvanje najboljih igrača rivala.

Mark je pre 2008. godine stigao u Memfis iz Đirone, kada je njegov stariji brat Pau prešao u Los Anđeles Lejkerse. Iako mu se nije predviđao veći uspeh u NBA ligi, on se razvio u jednog od najboljih centara iste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: