Orlando i dalje bez poraza

U četvrtak uveče odigran je samo jedan meč plej ofa NBA lige. Orlando je povećao prednost u polufinalnoj seriji protiv Atlante na 2:0, nakon trijumfa 112:98.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

08:47

Default images

Orlando (koji i dalje ima perfektan skor na svom terenu) predvodili su Dvajt Hauard sa 29 poena i 17 skokova, Vins Karter je dodao 24, a Rašard Luis 20.

Za razliku od prve utakmice, kada su „razmontirali“ Hokse, ovoga puta gosti su pokazali zube i vodili na poluvremenu sa 8 pona prednosti.

Međutim, bolja igra gostiju, kao i razbijen nos Dvajta Hauarda, pokrenuli su „magične“:

„I ja sam od krvi i mesa, nisam napravljen od metala, i ja krvarim i ja lomim kosti“ rekao je Hauard.

Hoksi su ovoga puta izbegli blamažu (prvi meč u minusu 43 poena), ali ne i poraz, dok je Orlando stigao do 12.uzastopne pobede na svom parketu. Ekipu Atlante predvodio je Al Horford sa 24 poena, Džo Džonson je dodao 19.

Najbolji strelac Atlante, bio je i krivac za krv na parketu, pošto je prilikom jednog „polaganja“ udario Hauarda u lice tokom treće deonice.

Iako su i ovoga puta stigli do ubedljive pobede, meč na Floridi bio je mnogo uzbudljiviji nego što to govori rezultat.

Na početku treće četvrtine, Orlando je na prednost gostiju odgovorio serijom 11-2, a kraj je obeležen sa dve trojke, jednu je Džamir Nelson ubacio uz zvuk sirene:

To je bio veliki pokretač za nas u poslednjoj deonici, iako smo tada poveli samo jednim poenom prednosti“ rekao je trener domaćih Sten Van Gandi.

Džamir Nelson je bio četvrti igrač u postavi Orlanda koji je ubacio 20 poena, i to je prvi put u istoriji kluba da je „kvartet“ igrača imao 20+ poena.

Utakmica broj 3 igra se u subotu u Atlanti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: