NBA: Porazi srpskih košarkaša

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2007.

00:40

Default images

Prethodne noći u NBA šampionatu odigrano je osam utakmica. Boston je nastavio seriju trijumfa, pobedom nad Klivlendom od 80:70. Saša Pavlović je u poraženom timu, za koji zbog povrede prsta nije igrao LeBron Džejms, imao 11 poena i 2 skoka. Lejkersi su kod kuće izgubili od Orlanda sa 104:97. U timu iz Los Anđelesa Vladimir Radmanović je kao starter imao 7 poena, 9 skokova i 4 asistencija. Detroit je bio bolji sa 118:95 od Nju Džersija, za koji opet odlukom trenera nije igrao Nenad Krstić.

U Bostonu Seltiksi nastavljaju da dominiraju, a ovoga puta ekipu je sjajno predvodio Rej Alen sa 20 postignutih poena.

Pored Alena, jedini preostali u ekipi Bostona sa dvocifrenim učinkom bio je bek Rajon Rondo sa 12 poena. Kevin Garnet je zabeležio 9 poena i 8 skokova za 26 minuta, dok je Pol Pirs postigao 7.

Pavlović je proveo 37 minuta u igri i šutirao je 5-14 iz igre. Kavalirse je predvodio Ilgauskas sa 12 poena, dok je Guden zabeležio 10.

Džejms, najbolji strelac NBA lige, propustio je meč u Bostonu zbog povrede prsta, a Seltiksi su bez većih problema uspeli da zabeleže 14. pobedu u sezoni. U jednom trenutku imali su +21, ali je razlika smanjena nakon izlaska prve postave Bostona iz igre. Domaća ekipa slavila je uprkos relativno slabom šutu iz igre (37.5), uključujući i očajnom šutu za tri (2/14).
Boston je tako uspeo da se revanšira Klivlendu za poraz, jedan od ukupno dva ove sezone, koji su im Kavalirsi naneli pre nekoliko dana, u izuzetno uzbudljivom meču, rešenom posle produžetaka. Pobedničku ekipu tada je predvodio Džejms sa čak 38 poena, a bez njegove pomoći, Kavalirsi ovog puta nisu imale šanse.

Pobeda nad Klivlendom je osma uzastopna za Boston ove sezone, pa sa ukupno 14 trijumfa i dalje imaju najbolji učinak u ligi. Zanimljivo da su, prošle sezone, Seltiksi tek krajem februara stigli do 14. pobede, dok im je u novoj sezoni bilo potrebno čak 40 utakmica manje da bi stigli do te cifre.

Toni Parker je postigao 18 od svojih 27 poena u prvom poluvremenu pošto su San Antonio Sparsi savladali Portland sa 100:79. Ipak meč je obeležila povreda Tima Dankana u drugoj četvrtini, kada je posle jednog skoka nezgodno doskočio i zaradio povredu kolena i zgloba.

Grent Hil je ubacio rekord sezone od 28 poena, pa su Finiks Sansi otpočeli turneju od pet mečeva na strani pobedom u Medison Skver Gardenu nad Njujorkom 115:104. Amari Stodemajer je dodao 28 poena i 12 skokova, Šon Merion 15 poena, a Stiv Neš 15 asistencija.

Ostali rezultati:

LA Klipers – Indijana 95:101

Denver – Majami 115:89

Sijetl – Golden Stejt 96:109

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: