Slavnić okupio stručni štab Srbije

Andrijana ŽikićIzvor: B92, www.blic.co.yu
Podeli

Novi tim menadžer košarkaške reprezentacije Srbije biće bivši košarkaš Dragan Tarlać. Tarlać je bio na prvom okupljanju kandidata za državni tim u "Pioniru“ i tako otklonio nedoumice oko čoveka, koji će u narednom periodu biti spona na relaciji stručni štab - igrači - rukovodstvo Saveza.

Dragan Tarlać (34) je igračku karijeru završio je pre tri godine, a podsećanja radi bio je centar Crvene zvezde, Olimpijakosa, Čikaga, Reala i CSK.

Uz Velimira Gašića, prvog asistenta selektora, drugi pomoćnik biće Dragan Jakovljević (34), trener beogradskog kluba za mlađe kategorije Alimenti basketa, koji je karijeru počeo takođe u Crvenoj zvezdi i biće.

U opticaju stručnog štaba Srbije za prvog pomoćnika i tim menadžera, najpre su spominjani, redom Aleksandar Đorđević odnosno Luka Pavićević i Dražen Dalipagić, koji su iz raznih okolnosti otkazali selektoru Zoranu Slavniću.

KSS je na sednici Stručnog saveta održanoj u utorak prihvatio informacije vezane za aktivnosti koje se vode u delu početka priprema seniora, a koje je izneo selektor Slavnić.

Konstatovano je da su svi potencijalni kandidati za nacionalnu selekciju prihvatili program i obaveze koje slede od 19. jula, osim Vladimira Radmanovića, koji će u narednim danima ponovo razgovarati sa selektorom, kada će biti doneta odluka u vezi sa njegovim definitivnim učešćem.

Članovi Stručnog saveta, direktor Varajić, treneri Vukoičić i Nikolić su upoznati sa aktivnostima mlađih kategorija.

Istaknut je problem oko otkazivanja jednog broja igrača za učešće na Univerzijadi u Bangkoku od 8. do 18. avgusta, a Stručni savet je zauzeo stanovište da se svi pozvani za Univerzijadu moraju odazvati.