Rašić za B92: "Priželjkujem nacionalni dres"

Ekipa FMP-a osvojila je prvi trofej u sezoni. U finalu Kupa Radivoja Koraća tim iz Železnika savladao je beogradski Partiza, posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini meča.

Junak utakmice bio je Aleksandar Rašić, koji je sa dve vezane trojke doneo prednost, a kasnije i pobedu svom timu. FMP je u igri za još tri trofeja, a o finalu kupa, timu za koji igra i svojo budućnosti, za B92 govori Aleksandar Rašić.

Željko Čačija Srbija
Podeli

Gotovo izgubljenu utakmicu dobili ste posle sjajne igre i serije od 16:0. Neki vaši saigrači istaklu su Vas kao najzaslužnijeg za taj preokret.

"Igrao sam veoma loše u prvom poluvremenu, nije me išao šut. Trener me je istrpeo i dao mi šansu i u nastavku. Ja sam pogodio te trojke, ali smatram da je za trijumf najzaslužnija naša timska igra i izuzetna smirenost u završnici meča", rekao je Rašić posle trijumfa u Kupu.

Ekipa FMP-a je izuzetno mlada. Najstariji igrač ima 27 a najmlađi samo 20.

Veoma ste mlada ekipa, koja se svake sezone menja, ali vas to ne sprečava da osvajate trofeje. kako objašnjavate taj fenomen?

"Izuzetno dobro se radi u mlađim kategorijama, to je recept. Izuzetno dobra baza, verovatno najbolja u Evropi. Naš mladi tim je nedavno osvojio turnir u Barseloni. Ima dosta potencijala za prvi tim, jedni odlaze, drugi dolaze, mislim da će tako biti i u narednim godinama".

U poslednjih pet godina tim je osvojio pet trofeja. Za jedan klub bez velikih imena to je značajan uspeh.

"To je već tradicija da osvajamo kup takmičenja. Uzeli smo Kup u Vršcu, pobedili u regionalnoj ligi i sada ponovo Kup. Sva tri puta bili smo bolji od Partizana. Ovo mi je izuzetno drag trofej. Čestitam saigračima i upravi na velikom uspehu. Nadam se da nećemo stati ovde".

Srbija u polsednjih nekoliko godina beleži slabe rezultate na velikim takmičenjima. Neki igrači odbijali su pozive selektora i saveza da obuku dres nacionalnog tima. Da li se nadate pozivu selektora Šakote?

"Svaki igrač sanja o pozivu u reprezentaciju. Ja bih voleo da dobijem poziv, ali i ako ne bude tako, nastaviću da se borim i napredujem. Igram u jednom od najboljih timova, koji osvaja trofeje i iskreno se nadam da ću dobiti poziv", rekao je Aleksandar Rašić.