Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.05.2018.

17:18

Emeri: Nejmar je "gazda" u PSŽ

Odlazeći trener Pari Sen Žermena Unaj Emeri kaže da Brazilac Nejmar mora da bude 'gazda u PSŽ'.

Izvor: B92

Autor:B92

Emeri: Nejmar je
Getty Images

Posle dužih spekuklacija Emeri se dogovorio sa klubom da ode 30. juna.

"Jednog dana mi je Horhe Valdano rekao da je lider Barseloni Mesi, u Real Madridu Florentino Peres, a u Atletiku Simeone. Igrač, predsednik i trener, različite uloge u svakom slučaju. Savršeno dobro znam kada sam odgovoran, kada sam izdvojen i to je proces koji svaki trener mora da prihvati kao nešto što se stiče iskustvom i vremenom", rekao je Emeri koji priznaje da njegova uloga ne bi bila ključna pored Brazilca.

"U svakom klubu morate da znate ulogu koju igrate i koju vam je dao ostatak grupe. A u PSŽ vođa se zove Nejmar. Ili još preciznije, zvaće se Nejmar. Došao je u PSŽ da bude lider, da prođe kroz proces koji će ga voditi do najboljeg igrača sveta. I to je nešto zašta treba vremena. Ako je recimo u Sitiju šef Gvardiola, u PSŽ to mora da bude Nejmar", rekao je Emeri za Tactical Room.

Brazilac je tokom sezone do povrede bio dobar na terenu, ali je bilo problema u odnosu sa saigračima. Svi se još sećaju svađe oko izvođenja penala sa Kavanijem, ili Nejmarovog odsustva sa proslave titule PSŽ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu