Rahagel: "Sami smo krivi"

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2008.

12:36

Default images

Selektor reprezentacije Grčke Oto Rehagel izjavio je da je da su aktelni evropski šampioni sami krivi za poraz od Rusije, 0:1, u meču 2. kola grupe D, posle kojeg je Grčka izgubila šanse za prolazak u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Mi smo u velikoj meri doprineli golu Rusije što nije bilo neophodno. Mislio sam da ćemo, ukoliko izvršimo pritisak na terenu, uspeti da izjednačimo, ali moramo biti zadovoljni jer je tim protiv kojeg smo igrali bio prvoklasan, neverovatno brz i siguran", izjavio je Rehagel posle utakmice.

Selektor Rusije Gus Hidink bio je, naravno, zadovoljan ishodom.

"Svi su se naporno borili za dobar rezultat. U savremenom fudbalu morate biti veoma jaki i ne propuštati prilike. Veoma mi je drago što sada znam da ruski fudbaleri umeju da zapnu kada je to potrebno", kazao je Hidink novinarima.

Reprezentativac Rusije Roman Pavličenko koji je proglašen najboljim igračem utakmice, izjavio je da je njegov tim želeo svima da pokaže da može da pobedi i da ima karakter.

Jedini gol na meču postigao je Konstantin Zirjanov u 33. minutu, posle greške odbrane Grčke. Grci se u poslednjem kolu Grupe D sastaju sa Španijom koja je ranije obezbedila plasman u završnicu, dok će meč Rusija - Švedska odlučiti koji od ta dva tima ide dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: