Petak, 21.12.2018.

12:30

Epska avantura samo za najiskusnije skijaše / FOTO

Izvor: B92

Epska avantura samo za najiskusnije skijaše / FOTO
Lofoten / screenshot

Skijanje u severnoj Norveškoj je avantura namenjena samo za iskusne i hrabre skijaše. Oštri vrhovi planina i strme padine iz daleka izgledaju kao ajkulini zubi, kako popularno nazivaju ove planine u arhipelagu Lofoten. Najlepše skijanje je u maju, kada je sunce zlatno-roze boje i čini skijanje spektakularni. Nedaleko se nalazi i čuvena fabrika ribe Lofoten koja održava naselje živim već stotinama godina. Svolvaer je glavni grad ostrva Austvågøya u arhipelagu Lofoten u koji najviše ekstremnih skijača dolazi. Iz grada čamcem možete doći do plaža sa kojih počinje vaša ski-tura, ali i noćenje na padinama najsurovijih norveških planina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

20 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

15 h

Podeli: