Izvor: B92

Možete da upoznate Deda Mraza i da pređete magični Arktički polarni krug svakog dana tokom godine u ovom selu

Deda Mrazovo selo je smešteno na samoj polarnom granici ( na rubu Arktičkog kruga), u blizini grada Rovaniemi, glavnog grada provincije Laponije.

Izgrađeno je u laponskom etno stilu sa brvnarama, obaveznim svetlećim lampionima, zvončićimai praporcima tako da ovde praznična atmosfera traje tokom čitave godine.

U ovom selu Deda Mraz ima svoju kancelariju, u kojoj prima posetioce i sluša njihove želje, ali i gde "odgovara" na brojna pisma koja dobija od dece, a koja pristižu u seosku poštu. On svaki dan provodi u svojoj misiji da poboljša život i usreći decu, kao i da širi poruke ljubavi, dobre volje i Božićnog duga širom sveta.

Santa Claus Village

On ima i svoju pomoćnicu Baba Mrazicu, a u selu se nalaze i crkva koja može da primi 1.000 ljudi, fabrika igračaka, istorijski muzej i Božićna kuća.

Selo godišnje poseti više od 500.000 turista, a uglavnom posetioce čine državljani Velike Britanije, Nemačke, Rusije i Azije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.