Foto: Cryptographer  / Shutterstock
Foto: Cryptographer / Shutterstock

Grčka se konačno otvorila: Mali broj turista krenuo preko Bugarske

Podeli

Jutros je vrlo mali broj turista iz Srbije krenuo u Grčku, nakon što su grčke vlasti donele odluku da se u ovu zemlju može ući iz Srbije, ali jedino preko Bugarske, uz potvrdu o vakcinaciji ili važeći PCR test.

Pročitajte još:

Grci testiraju svakoga: "Pustili su nas, a onda je počela komplikacija" VIDEO

Kako saznaje Tanjug, od jutros je, od momenta kada je ova odluka grčkih vlasti stupila na snagu, veoma mali broj državljana Srbije krenuo put Grčke, bilo ih je svega nekoliko, a većina su vlasnici nekretnina u toj zemlji pa žele da iskoriste priliku da obiđu svoje nekretnine, izmire račune i slično.

Jedan od retkih srpskih državljana koji je odlučio da s porodicom prvog dana krene put Grčke na odmor je Nišlija Aleksandar Mitić, koji kaže da pozdravlja relaksaciju antipandemijskih mera grčkih vlasti kada je reč o državljanima Srbije.

Ministarka potvrdila: Nema lutanja po Grčkoj

"Pozdravljam ovu odluku. Odlučili smo da s porodicom putujemo do Atine i da malo odmorimo od svega", rekao je za Tanjug ovaj Nišlija.

Na činjenicu da je veoma mali broj turista iz Srbije prvog dana relaksacije mera Grčke krenuo put jedne od omiljenih turističkih destinacija Srba, verovatno utiču i trenutni loši vremenski uslovi zbog čega su mnogi odložili putovanje, ali i neizvesnost u pogledu načina na koji će se u praksi sprovoditi ove mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2011 idi na stranu