Izvor: B92

Katarska vlada je saopštila da osobe odgovorne za intimne medicinske preglede žena na aerodromu u Dohi nisu poštovale standardne procedure i da su pritužbe upućene na kancelariju javnog tužilaštva, preneo je Gardijan.

Nepropisni pretres žena izvršen je početkom meseca, nakon što je na aerodromu pronađena ostavljena beba.

Ovo je prvi incident takve vrste na aerodromu kojim je do sada prošlo na desetine miliona putnika bez ikakvih problema nalik ovom, saopštila je katarska vlada i dodala da je ovaj događaj sasvim u suprotnosti sa kulturom i vrednostima zemlje.

Žene na deset letova, uključujući 18 žena koje su putovale za Sidnej, pretresene su početkom oktobra nakon što je na terminalu aerodroma pronađena ostavljena beba.

Podsetimo, katarske vlasti su informisale nadležne u Australiji da su sve putnice skinuli s leta i priveli na aerodromu u Dohi, gde je izvršen detaljan pregled da bi se ustanovilo da li su povezane sa napuštanjem jedne bebe, novorođenčeta koje ostavljeno na aerodromskom terminalu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.