Jeftini stanovi za turiste u Parizu

Usled ekonomske krize i stalno rastućih kirija Parižani su otkrili novi trend i izdaju svoje stanove stranim turistima.

Izvor: B92

Petak, 04.05.2012.

11:22

Default images

Čim na par dana nisu kod kuće oni svoje stanove nude kao smeštaj za turiste. Preko sajtova poput "housetrip.com", "oudormir.com" ili "wimdu.fr" oni turistima nude svoje stanove u kojima inače žive.

Parižani stanove nude na vremenski period od par dana, pa čak do par meseci, u zavisnosti koliko dugo traju njihova odsustva.

Turisti na ovaj način mogu na jeftin i originalan način da uživaju u francuskom načinu života iznajmljujući smeštaj od broda na Seni do ateljea u umetničkoj četvrti Monmartr.

Ovaj novi trend prouzrokovan je visokim kirijama u Parizu. Tako se plaća oko 1.260 evra u proseku za stan od 54 kvadratnih metara. Samo od 2010. do 2011. kirije su porasle za 3,5 odsto, što je po kvadratnom metru u proseku 23 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: