Britanci oduševljeni Beogradom, u Gardijanu sve pohvale: "Odlična baza za istraživanje Balkana"

Britanski turisti su za list Gardijan govorili o tome koje destinacije su ih najviše oduševile i navodili razloge zašto baš te gradove turisti ne smeju da zaobiđu. Na spisku se našao Beograd, a pored njega, iz regiona se izdvojilo još samo Sarajevo.

Izvor: B92

Subota, 17.09.2022.

11:19

Britanci oduševljeni Beogradom, u Gardijanu sve pohvale:
Foto: Profimedia

Beograd je Britanac Vilijam Gejdž opisao kao kombinaciju "šarmantnog starog i novog dela grada sa zadivljujućim nizom futurističke moderne arhitekture".

"Odlična je baza za istraživanje Balkana ako imate vremena i energije", zaključio je Gejdž.

Osim Beograda, još jedan grad iz regiona se izdvojio, a to je Sarajevo.

"Najupečatljiviji grad koji sam posetila bilo je Sarajevo. Glavni grad Bosne i Hercegovine i neverovatno lepo, gostoljubivo i kulturološki bogato mesto koje nosi mnogo više od samo svoje tragične istorije", rekla je Rejčel koja ga je nedavno posetila.

Našla su se na listi i tri grada iz Italije - Padova, Bolonja i Luka, španski Kadiz i autonomni grad Melilla, Plovdiv u Bugarskoj i Vels u Engleskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: