Gugl pokazao koje plaže Evropljani najviše traže

Plaže u Grčkoj su najpopularnije u Evropi, osvajajući putnike svojim kristalno čistim vodama, prema nedavnom istraživanju koje je objavio Holidu i zasnovano na Google rangiranju.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2022.

10:45

Gugl pokazao koje plaže Evropljani najviše traže
Foto:EPA/BOUGIOTIS VANGELIS

Holidu je onlajn pretraživač za iznajmljivanje za odmor i sproveo je istraživanje kako bi otkrio evropske plaže koje morate posetiti ovog leta.

Grčka – 5,4 hiljada Gugl pretraga mesečno

Grčka je najavljena kao najpopularnija evropska zemlja za putnike koji traže plažu ove godine, sa 5,4 hiljade mesečnih pretraga i 142 hiljade hashtagova na Instagramu čine Grčku jasnim pobednikom.

Sa toliko ostrva na izbor, bilo da biraju Krit, Naksos ili Mikonos, putnici će sigurno pronaći zadivljujuću ponudu plaža sa kristalno čistim morem, prenosi GTP.

Italija je na drugom mestu na Holiduovoj listi sa 5,4 hiljade Gugl pretraga mesečno i preko 71 hiljadu Instagram heštegova.

Portgugal je treći, a slede Francuska i Irska na četvrtoj i petoj poziciji.

Holidu je uzeo u obzir sve evropske zemlje za ovu studiju. Ujedinjeno Kraljevstvo je izostavljeno da bi se dobilo rangiranje bez boravka.

Rangiranje je zatim sastavljeno korišćenjem prosečnog broja mesečnih pretraga na Guglu u poslednjih 12 meseci za svaku od naziva zemalja u kombinaciji sa ključnom rečju "plaže".

Instagram hashtagovi za ovu ključnu reč i njene varijacije su zatim dodati kako bi se utvrdilo koje su evropske zemlje bile najpopularnije i najtraženije od strane putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: