Novosibirski Maldivi - jezero popularno za fotografisanje u stvari toksično FOTO

Tirkizno rusko jezero zbog svoje lepote dobilo je i nadimak "Novosibirski Maldivi".

Izvor: B92

Petak, 31.12.2021.

15:04

Novosibirski Maldivi - jezero popularno za fotografisanje u stvari toksično FOTO
Foto: Profimedia

Ovaj prizor na hladnom severu je privukao pažnju mnogih, a naročito infuensera koji su bili u potrazi za savršenom scenografijom za fotografisanje.

Svi su se pitali u čemu je tajna prekrasne tirkizne boje vode, a malo ko je znao odgovor. Da su ga znali, verovatno mu se ne bi ni približavali.

Ispostavilo se da je prekrasno jezero zapravo toksično. U njega se ulivaju hemikalije iz obližnje elektrane – na kraju krajeva, jezero je upravo zato i napravljeno.
Elektronenergetska kompanija odgovorna za situaciju pozvala je ljude da se ne približavaju vodi, kao i da se nipošto ne kupaju u njoj. Kako kažu, nije otrovna, ali nije ni sigurna.

Umesto da je ovo upozorenje demotivisalo ljude, ono ih je samo još više privuklo. Neki su se odvažili da se okupaju u jezeru, pa su dobili osip koji nije prolazio nedeljama.

Drugi se fotografišu na obalama sa sigurne udaljenosti, ali potvrđuju da se oseća specifičan, čudan miris. A ima i onih koji redovno dolaze na piknik

Dokle god ne postoji službena zabrana pristupa, ljudi će očigledno uprkos upozorenjima dolaziti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: