2.000 klovnovskih lutaka nadomak groblja: Najjeziviji motel u SAD FOTO

Mali motel u nekadašnjem rudarskom gradu u pustinji Nevade, koji je do plafona ispunjen jezivim klovnovskim lutkama, figuricama i slikama. I nalazi se odmah pored groblja. Možda zvuči kao početak horor filma, ali nije – ovo mesto zaista postoji.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.10.2021.

14:23

Default images

Motel Klovn u Tonopi u Nevadi postao je poznat zbog svoje velike kolekcije lutaka klovnova, pa posetioci iz celog sveta dolaze ovde da prenoće.

Nazivali su ga "najstrašnijim motelom u Americi"

Ideja za motel prvi put je nastala osamdesetih kada su Leona i Liroj Dejvid izgradili imanje u znak sećanja na svog oca, koji je sahranjen na groblju Tonopah.

Bio je ljubitelj klovnova, koji je u svom domu ostavio kolekciju od 150 lutaka klovnova, koju su odlučili da iskoriste kao temu.

Hotel bez gostiju? Ovde je to moguće

Svaki kutak motela ispunjen je modelima klovnova, igračkama, porcelanskim statuama i figuricama, a da ne pominjemo bezbroj slika i portreta na temu klovnova koji krase zidove te tako danas kolekcija ima više od 2.000 figurica i modela klovnova.

Ukoliko žele, i posetioci mogu da poklone lutku klovna.
ČIm stignete, videćete velike znakove u obliku ogromnih klovnova koji će vam biti znak da ste na pravom mestu. Na prijemu će vas takođe dočekati stotine klovnovskih lutaka i figurica koje će motriti na vas dok se prijavljujete i uzimate ključ od sobe.

Dobra vest za one koji se osećaju malo nelagodno na pomen velikog broja klovnova jeste da motel nudi 28 soba, koje nisu pune modela klovnova, iako na vratima ima natpisa sa njima.

Dobro došli u najmanji hotel na svetu /VIDEO

Odmah pored motela nalazi se groblje Toponah, na kome ima više od 300 grobnica i za koje se spekuliše da je lokacija izgubljenog blaga. Nekolicina sahranjenih na ovom groblju su umrli od misteriozne kuge 1902. godine, a na ovom mestu počiva i 14 rudara koji su stradali u požaru 1911. godine.
Zbog svoje neobične priče i scenografije, nije čudno što motel Klovn privlači posetioce, a oni koji vole klovnove mogu u suvernici motela da kupe figurice i dodatnu klovnovsku odeću, uključujući i crveni nos.

Prljavi čaršavi i grozna usluga: Hostel koji se reklamira kao najgori na svetu FOTO

Da je ovaj motel popularan, govore i pozitivne kritike na Trip advajzoru:

„Motel Klovn ne razočarava“, rekao je jedan gost. „Pruža iskustvo sablasnog, zabavnog i prilično lepog mesta za boravak. Vlasnici motela su veoma fini. Sobe su prilično zabavne. Daju vam dva kreveta, TV, mikrotalasnu rernu, frižider , jedan sto i dve stolice"

„Naš apartman je imao mnogo slika ikona horor filmova i klovnova, a neke je uradio jedan od vlasnika, Hame. Takođe, dve sobe su uklete (Egzorcist i It apartmani), pa zbog toga nismo odseli u njima. U predvorju se nalazi preko 2.000 klovnova, što pruža jedinstvenu priliku za fotografisanje. Sve u svemu, bilo je to jedinstveno, prijatno iskustvo!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: