Ponedeljak, 26.07.2021.

18:19

Krenuli na more u Hrvatsku, ostali na auto-putu; Iz Fliks busa za B92.net: "Žao nam je"

Putnici koji su preksinoć krenuli na Hrvatsko primorje autobusom prevoznika Fliks bus (FlixBus) nisu ni slutili da će im se put toliko odužiti i da će im letovanje početi ružnim iskustvom.

Izvor: B92, A.V.

Krenuli na more u Hrvatsku, ostali na auto-putu; Iz Fliks busa za B92.net:
Foto: Shutterstock/Wr7

Naime, prema objavi koja se pojavila na Fejsbuku i komentarima nezadovoljnih putnika, put iz Beograda do Pule je potrajao 12 sati duže. Došlo je do kvara autobusa usred nedođije na auto-putu.

Kvarovi se dešavaju i to nije sporno, ali ono što je naljutilo putnike i pokrenulo lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama jeste što su putnici satima čekali da dobiju osnovne informacije o tome kad će pokvareni autobus biti popravljen, da li će doći zamenski bus po njih ili neće.

Oglasio se prevoznik posle slučaja ostavljenih putnika: "Nas su bukvalno eliminisali i ubili"

Na kraju im je rečeno da o svom trošku pronađu prevoz do željene destinacije.

S druge strane, putnici koji su planirali sinoć da istim prevozom krenu ka Srbiji obavešteni su o otkazivanju samo nekoliko sati ranije, a bez ikakvog ponuđenog rešenja, mnogi nisu uspeli da se organizuju za smeštaj.

Odmah su reagovali

Redakcija sajta B92.net je nakon ove vesti koja je odjeknula u medijima uspostavila kontakt sa zaposlenima u kompaniji Fliks bus (FlixBus), a dobili smo odgovor da su odmah reagovali, ali da postoje pojedini protokoli koji zavise od trenutne situacije i lokacije busa u trenutku kvara.

"Veoma nam je žao zbog neprijatne situacije koju su putnici doživeli na putovanju iz Beograda prema Puli u nedelju u prepodnevnim satima zbog kvara na autobusu. Nadamo se da će putnici uprkos iskustvu na koje nažalost nismo mogli da utičemo, ipak provesti prijatan boravak u Hrvatskoj", kaže PR menadžerka Fliks busa Petra Trojko za portal B92.net.

Prevoznik ostavio putnike "na cedilu": Razlog - Grci ih "reketiraju"

"Želimo da vas informišemo da u slučaju kvara autobusa u FlixBusu postoje posebni protokoli kojima upravlja Odsek korisničke službe, kao i Odsek kontrole saobraćaja, a koji se kontaktiraju odmah po nemilom događaju od strane vozača ili partnera koji saobraća na određenoj liniji. Kada je autobus nažalost stao u blizini grada Delnice u Hrvatskoj, naši su Odseci odmah obavešteni o situaciji te je pokrenut standardni protokol. Fliks bus tim odmah reaguje te u trenutku daje sve od sebe kako bi putnicima omogućio alternativan dolazak u krajnju destinaciju. Pojedinačni protokol zavisi od trenutne situacije i lokacije autobusa u trenutku kvara te je za neke potrebno duža, a za neke kraća reakcija i rešenje. U ovom slučaju, traži se lokacijski najbliži i najbrži način prevoza putnika u zamenskom autobusu ili drugom prevozu, kako bi putnike što pre dovelo do krajnje destinacije. Nažalost, usled turističke sezone koja je u jeku, bilo je teško pronaći slobodan autobus koji bi brzo reagovao i odmah preveo putnike. Deo putnika koji nije bio u mogućnosti čekati Fliks bus rešenje, u sopstvenoj je organizaciji nastavio putovanje, dok se za preostale putnike osigurao taksi prevoz do krajnjih destinacija", rekla je Petra Trojko za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: