"Vazdušni most" za izbegavanje karantina? Za kršenje izolacije kazna do 10.000 funti

"Vazdušni most" može biti način za izbegavanje 14-dnevnog karantina i odmor u inostranstvu.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 19.05.2020.

14:46

Ilustracija/Foto: depositphoto/VitalikRadko

Britanski Telegraf navodi da će putovanje bez karantina zavisiti od epidemiološkog statusa zemalja, uključujući Francusku i Španiju.

Britanski turisti moći će ovog leta da putuju u inostranstvo pošto je vlada najavila planove za stvaranje "vazdušnih mostova" sa drugim zemljama.

Predlog je najavio ministar saobraćaja Grant Šaps, a to bi značilo da oni koji idu na odmor mogu da putuju u inostranstvo i vrate se u Britaniju bez odlaska u karantin.

Očekuje se da će vlada ove nedelje objaviti da svi oni koji doputuju iz inostranstva idu u 14-dnevni karantin.

Onima koji prekrše karantin preti novčana kazna od 1.000 do 10.000 funti.

Strahovalo se da će to ugasiti realne nade za putovanja u inostranstvo ovog leta, s obzirom na to da bi posle odmora u inostranstvu sledila dvonedeljna izolacija.

Međutim, u ponedeljak uveče Šaps je rekao da će planovi biti preispitivani svake tri nedelje i da zemlje sa sličnom epidemiološkom situacijom mogu biti izuzete od ovog pravila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: