Život

Utorak, 13.10.2015.

13:57

Pronađena pečurka koja žene mirisom dovodi do orgazma

Havaji su jedna od najromantičnijih lokacija na planeti, ali izgleda da se mogu ubrojati i u najerotičnije.

Izvor: Popsugar

Default images
Ilustracija

Foto: Seabamirum/ Flickr.com

Naučnici su otkrili da jedna svetlonarandžasta pečurka pronađena na Havajima može da dovede ženu do orgazma i to samo svojim mirisom.

Nova studija pokazala je da je gotovo polovina žena koje su pomirisale zanimljivu pečurku istog trenutka doživela orgazam.

Istraživači veruju da je ključ možda u jedinjenjima sličnim hormonima koji se nalaze u ovoj pečurki i koji su slični neurotransmiterima koji se otpuštaju tokom seksa. Inače, ova pečurka koja još nije dobila ime, potiče iz roda Dictyophora i raste samo na mestima preko kojih je nedavno protekla lava.

Studija sprovedena na Univerzitetu na Havajima objavljena je u stručnom časopisu "International Journal of Medicinal Mushrooms“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: