Ponedeljak, 06.01.2020.

12:15

Novogodišnji mačkenbal na Mrnjau festu FOTO

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole! U subotu i nedelju, 11-12. januara Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i društvo Le PETit po šesti put priređuju tradicionalni novogodišnji Mrnjau fest. Na festivalu će, pored prelepih maca, biti i mnogo dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle.

Izvor: B92

Novogodišnji mačkenbal na Mrnjau festu FOTO
Foto: Lepetit

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen filmskim maratonom sa najnovijim crtanim i igranim filmovima za celu porodicu.

Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave, negovane i lepo vaspitane mace na udomljavanje.
Foto: Ivana Stankoviæ, Lepetit
Na Mrnjau festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćete baš sve o macama - o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Takmičenje mačaka na Mrnjau festu

Subota i nedelja, 10-18h – Međunarodno takmičenje mačaka po WCF pravilima

Posebno interesantan program ovog Mrnjau festa je WCF World Show - zvanično takmičenje mačaka po pravilima Svetske mačje federacija (World Cat Federation). U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za titule i nagrade.
Foto: Ivana Stankoviæ, Lepetit
U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, egipatski mau, hajlender, mančkin, norveške šumske, selkirk reks, orijentalke, sfinksovi i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti sudije iz Nemačke i Italije. Takmičenje vodi naša Svetlana Lalović, međunarodni felinološki sudija.

Udomljavanje zdravih i lepih maca

Nedelja, 12-17h: udomljavanje u saradnji sa Veterinom Beograd

U nedelju, drugog dana Festivala, biće organizovano veliko udomljavanje mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Le PETit mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i znatna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.
Foto: Lepetit
Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!
Foto: Ivana Stankoviæ, Lepetit
Mrnjau fest za posetioce

Mrnjau fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 11-12. januara od 10-18h. Takmičenje mačaka je oba dana. Filmski program je u subotu. Udomljavanje maca je u nedelju. Ulaznica je 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.
Foto: Lepetit

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: