U Čačku negiraju da će naselje dobiti ime po Bori Čorbi

Iz lokalne samouprave Čačka danas su demantovali vest da će jedno naselje u tom gradu dobiti ime po rok muzičaru i frontmenu grupe Riblja čorba Borisavu Bori Đorđeviću. Predsednik Skupštinske komisije za određivanje naziva ulica u Čačku Miloš Marić rekao je agenciji Beta da "nije tačna vest" da će jedno naselje u Čačku dobiti ime po rok muzičaru Bori Đorđeviću.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2019.

14:37

U Čačku negiraju da će naselje dobiti ime po Bori Čorbi
Foto: TANJUG/ Dragan Kujundžiæ

"Nikakva inicijativa, niti predlog da neko naselje dobije ime po Bori Đorđeviću nije došla u lokalnu samoupravu", rekao je Marić, koji je i šef opozcione odborničke grupe Nova Srbija.

On je istakao da nijedno naselje u Čačku i nema zvaničan naziv i ocenio da je "nemoguće da samo jedno naselje dobije ime".

Marić je dodao da je Skupštinska komisija nadležna za davanje imena ulicama u gradu i da to zahteva utvrđenu administrativnu proceduru.

I pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović, zadužen za mesne zajednice i infrastrukture, rekao je da ne postoji inicijativa da neko čačansko naselje dobije ime rok muzičara Bore Đorđevića.

"Ni na jednom sastanku se o tome nije govorilo. Ne znam ko je mogao da da takvu informaciju", rekao je Bojović novinarima.

Dnevne novine "Večernje novosti" objavile su da će jedno naselje u Čačku poneti ime Borisav Bora Đorđević, kao i da će on 12. maja prisustvovati otkrivanju table sa njegovim imenom.

Bora Đorđević rođen je 1. novembra 1952. godine u Čačku, gde je i započeo muzičku karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: