Četvrtak, 01.10.2020.

08:40

Danas počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

U domovima zdravlja u Srbiji danas počinje vakcinacija građana protiv sezonskog gripa.

Izvor: Tanjug

Danas počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa
Foto: Getty Images, Getty Images / Stringer

Država je ove godine obezbedila više od 500.000 doza, oko 200.000 doza od Instituta Torlak, i oko 344.000 doza od stranih dobavljača.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je juče na hronične bolesnike i pacijente sa udruženim oboljenjima da se vakcinišu i da iskoriste izuzetno povoljnu epidemiološku situaciju što se tiče virusa korona.

"Sada je najmanji rizik da se ode do doma zdravlja i da se ljudi vakcinišu. Vakcina protiv gripa će u mnogome pomoći i u borbi sa virusom korona", rekao je ministar novinarima u Beogradu.

On je naveo da je počela distribucija pneumokokne vakcine u sve domove za stare i da je ima dovoljno za sve korisnike i za sve zaposlene.

"Vakcina ima i za one druge koji nisu korisnici doma za stare, jer je ona pokazala dobar rezultat i sprečava veće posledice od koronavirusa", rekao je Lončar.

Napominje da su i jedna i druga vakcina besplatne i da su o trošku države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: