Šta Google "pitaju" bogati, a šta siromašni?

Istraživanje koje je sproveo The Upshot, sajt New York Timesa za analizu novinskih članaka, pokazuje kako Amerikanci pretražuju Google u zavisnosti od toga da li žive u bogatijim ili siromašnijim državama SAD.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

22:41

Default images

Rezulati ankete, zasnovani na desetogodišnjem korišćenju popularnog internet pretraživača, zaista su interesantni.

U delovima Amerike gde je život najteži, poput Kentakija, Arkanzasa, Mejna, Nju Meksika i Oregona, glavne teme pretraživanja su zdravstveni problemi, dijete za mršavljenje, religija, video igrice i oružje...

Tamna strana vere pobudjuje posebno interesovanje, sa "antihristom" i "paklom" u top 10 najčešće pretraživanih pojmova..

U državama u kojima se komotnije živi - Nebraska, Ajova, Vajoming i većem broju država duž zapadne i istočne obale, stanovnici najviše pokazuju interesovanja za fotoaparate, putovanja, opremu za bebe i sprave za vežbanje. Od zajedničkih tema za obe grupe se, pak, izdvajaju Opra Vinfri i Super Bowl, finalna utakmica prvenstva u američkom fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: