Rusija blokirala LinkedIn

Društvena mreža Linkedin uneta je u registar narušilaca prava ličnih podataka i poslata telekomunikacionim operatorima radi blokiranja na teritoriji Rusije, saopštila je Federalna služba za nadzor u sferi telekomunikacija, informativnih tehnologija i masovnih komunikacija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2016.

13:05

Rusija blokirala LinkedIn
Foto: Gettyimages

„Na osnovu odluke suda, koja je stupila na snagu, društvena mreža Linkedin uneta je u registar narušioca prava subjekata ličnih podataka i poslata operaterima radi blokiranja“, navela je ruska služba.

Kako je navela ova služba, društvena mreža nije dala informacije o tome na koji način ona poštuje zakon o čuvanju ličnih podataka ruskih građana. Ona je tražila objašnjenje o tome dva puta i nijednom nije dobila odgovor.

Ranije je Moskovski sud doneo odluku da se blokira društvena mreža zbog narušavanja zakona o lokalizaciji ličnih podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: