Uskoro će telefone štititi Gorilla Glass pete generacije (VIDEO)

Nova, peta generacija Gorilla Glass, testirana je u laboratoriji istoimene kompanije, u Palo Altu, u Kaliforniji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2016.

12:45

Uskoro će telefone štititi Gorilla Glass pete generacije (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Osim što je otporna na ogrebotine, sprečava i razbijanje pametnih telefona.

Na demonstraciji za novinare, ovo staklo je testirano na smartfonima, na grubim površinama i pokazalo se da može da "preživi" više od 80 odsto padova telefona sa visine od čak 1,6 metara, uz sposobnost otpornosti na ogrebotine, dok su, sa druge strane, monoblok telefoni uspeli da "prežive" tek oko 20 odsto teških padova, prenosi BBC.

Međutim, kompanija nije dozvolila testiranje stakla izvan laboratorije.

Predsednik i generalni direktor Dzon Baj, rekao je da je već duže vreme razgovarao sa svojim najvernijim kupcima o rešenju uobičajenih problema napuklih i slomljenih ekrana, i dodao: " Za ovaj proizvod postoji veliko interesovanje iz potpuno očiglednih razloga".

Proizvođač očekuju da će proizvode sa novim staklima predstaviti u narednih nekoliko meseci, i time omogućiti minimalan rizik lomljenja telefona. Inače, Gorilla Glass je sastavni deo materijala koji koristi 70 odsto "pamethih" telefona, uključujući Samsung i Apple uređaje, a prema statistici, više od 4,5 milijarde uređaja koristilo je ovo staklo do početka 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: