Tehnopolis

Petak, 22.10.2010.

15:41

HP Slate konačno

Iako je većina, nakon mnogih odlaganja, prestala da razmišlja o tabletu kompanije HP, Slate se ipak pojavio na tržištu.

Izvor: B92

Default images

HP Slate 500 zvanični je naziv ovog Windows 7 tableta. Ima 8, 9 inčni ekran rezolucije 1024×600, dve kamere, zadnju od 3 mega piksela i prednju VGA i 1.86GHz Intel Atom Z540 procesor.

Ono što ga razlikuje od popularnog iPada je USB port, ali i cena, koja će na američkom tržištu iznostiti 799 dolara, kao i činjenica da ne podržava 3G.

Težina ovog uređaja biće nešto manje od 700 grama, a iz HP-a najavljuju petočasovno trajanje baterije.

Kerol Hes-Nikels iz HP-a, potvrđuje da je Slate, pre svega, namenjen poslovnim korisnicima. "On je nalik PC-u sa svim funkcionalnostima, pokreće ga Windows, možete koristiti kancelarijski softver na njemu, samo je u obliku table", prenosi Rojters.

HP Slate zvanično je predstavljen na sajmu CES ove godine. Dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu i YouTube strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: