Utorak, 26.07.2022.

19:00

Kreatori na Facebooku imaju novu mogućnost zarade preko objave videa

Meta je predstavila novu funkciju za kreatore, koja će im omogućiti da ostvare zaradu na Facebooku.

Izvor: B92, Neowin

Kreatori na Facebooku imaju novu mogućnost zarade preko objave videa
Foto: Joao Serafim / Shutterstock.com

Kreatori sada mogu da zarađuju od svojih Facebook videa koji koriste licenciranu muziku. Opcija "Music Revenue Sharing" je funkcija monetizovanja, u okviru koje kreatori mogu da koriste licenciranu muziku popularnih umetnika u svojim Facebook video klipovima i da zarađuju od reklama.

Funkciju pokriva Rights Manager, koji predstavlja alatku za podudaranje videa, zvuka i fotografija, a razvila ju je kompanija Meta. Alatka će kreatorima sadržaja pomoći da zaštite svoja prava i upravljaju sadržajem na platformi.

Sadržaj takođe mora da zadovolji standarde Facebookove zajednice i muzičke smernice. Video klipovi moraju da imaju dužinu od bar 60 sekundi, a u videu mora da postoji vizuelna komponenta kako licencirana muzika ne bi bila primarna svrha videa.

Meta ističe da je funkcija omogućena preko partnerstva u okviru muzičke industrije i da je prva ove vrste i u ovolikom obimu. Prema navodima Mete, funkcija će biti od koristi kreatorima, partnerima, vlasnicima prava nad muzikom i drugima.

Music Revenue Sharing stiže kreatorima video sadržaja širom sveta, a na samom početku će prvo biti dustupan korisnicima u SAD-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: