Tehnopolis

Utorak, 30.08.2016.

10:35

Rusija sprema svoju Wikipediju

Rusija namerava da formira naucno -obrazovni interaktivni enciklopedijski internet portal, koji bi trebalo da bude direktni konkurent Wikipediji.

Izvor: Tanjug

Rusija sprema svoju Wikipediju
Foto: Screenshot

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev već je potpisao neophodnu dokumentaciju za osnivanje portala, a za osnovu projekta biće uzeta Velika ruska enciklopedija, kao i druge ruske naučne enciklopedije, prenosi Sputnjik.

Prema recima direktora Ruske nacionalne biblioteke Aleksandra Vislija pojavom novog portala građani će imati mogućnost da biraju odakle će da crpe informacije i kome će više da veruju.

Ideja o formiranju portala pojavila se još 2014. godine jer predstavnici Ruske nacionalne biblioteke smatraju da Wikipedia sadrži mnogo netačnosti, kao i da pojedine činjenice vezane za geopolitičku situaciju mogu biti predstavljene neobjektivno, navodi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: