Iskrivljeni zubi - hit u Japanu

Žene u Japanu odnedavno okupiraju stomatološke ordinacije, gde troše stotine dolara kako bi ugradile iskrivljene i izražene očnjake, kakvi se često povezuju sa vampirima.

Izvor: B92

Subota, 02.02.2013.

15:09

Default images

Ovaj novi modni trend je poznat kao yaeba, a muškarci ga smatraju detinjastim i veoma atraktivnim.

Procedura košta stotine dolara, a sastoji se od dodavanja trajnih ili polutrajnih nastavaka na očnjake.

Yaeba u prevodu znači višeslojni ili dupli zubi, a označava stanje u kojem kutnjaci sabijaju druge zube i izbacuju očnjake napred.

Ovaj novi modni trend su popularnim učinile nacionalne pop zvezde i druge slavne ličnosti. Ugradnja ovih očnjaka košta 390 dolara.
Trend je postao toliko popularan da je jedan ženski bend nazvan TYB48 (tsuke-yaeba48), prema proceduri ugradnje ovakvih zuba.

"Yaeba je osećaj lepote koji je jedinstven za ovo podneblje i veoma je atraktivan na tinejdžerkama i mladim devojkama", rekao je Taro Masuoka, šef jedne stomatološke ordinacije.

Ukoliko se neka od devojaka predomisli i želi da ukloni nadogradnju, procedura skidanja nastavaka košta isto kao i njihova ugradnja.

Izvor: klix.ba
Foto: sreenshot/YouTube, YouTube

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: