Petak, 25.07.2014.

17:40

Troicki izjednačio, pa potpuno stao

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Gštadu, pošto je posle velike borbe poražen od Fernanda Verdaska.

Izvor: ÐN

Default images

Viktor je izgubio rezultatom 6:4, 6:7, 6:1, posle nešto više od dva sata igre.

I pored poraza, Troicki može biti zadovoljan nastupom na prvom turniru posle jedn ogodišnje suspenzije, na kom je pobedio Dominika Tima i Aleksandra Golubjeva.

Verdasko će se u borbi za finale igraće protiv Pabla Anduhara koji je sa 2-0 dobio Granoljers-Pujola.

Početak meča nagovestio je nervozu srpskog tenisera koji je brejk izgubio već u trećem gemu, što je Verdasko iskoristio i poveo u setovima. Na samom startu drugog, Troicki se našao u problemu, pošto je ponovo izgubio svoj servis.

Činilo se da će lako izgubiti i drugi deo igre, ali je onda vezao tri gema (dva bez izgubljenog poena) i ušao u egal. Otišlo se u taj brejk gde je Španac vodio sa 4:0, ali se Viktor još jednom vratio i izborio odlučujući set.

Ovi silni preokreti uticali su na Troickog, koji je bio potpuno ispražnjen, pa je poslednji deo igre Verdasko dobio sa 6:1.

Tok meča:

Srpski teniser veoma nervozno je počeo meč, pa je već u trećem poenu napravio duplu grešku za 15:30. Međutim, uspeo je da veže dva poene i izbegne probleme. Jedino što je Verdasko uspeo je da dvaput izjednači, ali je Viktor vezao dva dobra servisa i poveo sa 1:0. Španac nije imao većih problema i zahvaljujući napadima iz forhenda brzo izjednačio.

Prvi problemi javili su se u trećem gemu, Španac je dijagonalom iz forhenda došao do brejk lopte, koju je naš igrač spasao odličnim servisom. Ipak, usledile su dve greške iz bekhenda i prvi brejk za Verdaska – 2:1.

U sledećem gemu Fernando je ekspresno stigao do 40:0, ali je onda usledila serija Troickog i brejk lopta. Tada je napravio jednu jeftinu grešku, što je Verdasko iskoristio i materijalizovao brejk – 3:1.

U narednih nekoliko gemova nije bilo previše uzbuđenja, pa je Viktor uspeo da smanji na 4:3. Stečeni brejk Verdasko je čuvao I poveo sa 1-0.

Drugi set počeo je maratonskim gemom na servis srpskog tenisera. Viđeno je mnogo preokreta, Troicki je u dva navrata mogao da povede, ali je Verdasko ipak napadao i iskoristio tek petu brejk loptu. Nastavio je sa sigurnom igrom u svojim gemovima, pa tako posle petog gema zadržao prednost od 3:2.

Posle mirnog perioda Viktor je konačno zapretio. Odličnom igrom stigao je do dve vezane brejk prilike. Međutim, tada se i Španac popravio i odličnim servisima izjednačio. Ono što nije uspeo tada, Troicki je uradio samo dva gema kasnije.

Prvo je lagano dobio svoj servis gem, a onda dočekao tri lagane greške protivnika za 0:40. Već prvu je realizovao i stigao do izjednačenja u gemovimu. Seriju poena produžio je i u devetom gemu koji je dobio sa nulom za vođstvo od 5:4. Do kraja seta nije bilo vise brejkova, pa se otišlo u taj brejk. Krenulo je lose po našeg tenisera, gubio je sa 4:0, ali je uspeo da načini neverovatan preokret I izjednači na 1-1 u setovima.

Dobijeni neizvestan drugi set uticao je na Viktora koji se ispraznio i u nastavak ušao malo sporije. Rival je to iskoristio i ekspresno napravio brejk za 2:0. Nastavio je Španac surovo da kažnjava greške I pogađa iz svih pozicija, pa je posle samo 10 minuta na semaforu bilo 5:0. Troicki se upisao na semafor, ali je Verdasko sledeći gem uzeo bez problema I stigao do konačne pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: