Španci veruju Kontadoru

Predsednik Biciklističke federacije Španije Huan Kastano veruje da će Albert Kontador biti oslobođen optužbi da se dopingovao tokom ovogodišnjeg "Tur D Fransa".

Izvor: B92

Utorak, 09.11.2010.

13:48

Default images

Međunarodna biciklistička federacija u utorak je zatražila da Španci pokrenu disciplinski postupak protiv Kontadora, koji je suspendovan na neodređeno vreme.

"Nadam se da će se ovaj komplikovani slučaj rešiti u korist našeg bicikliste. Odredjenu dozu sumnje stvorilo je to što nadležne organizacije nisu na vreme dostavile svu dokumentaciju", izjavio je Kastano.

Kontador je krajem septembra, kada je otkriveno da je tokom "Tura" bio pozitivan na klenbuterol, rekao da ju je slučajno, kroz hranu, uneo u organizam.

Španski biciklista je letos pobedio u na "Turu", što je bio njegov treći trijumf na najprestižnijoj biciklističkoj trci u karijeri.

Španski savez ima rok od tri meseca da sprovede istragu i utvrdi da li je Kontador svesno koristio klenbuterol, a ako se pokaže da je tako, biće mu oduzeta titula osvojena letos u Francuskoj, a uz to bi ga očekivala i dvogodišnja suspenzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: