U fudbalu nameštao i košarkaš

U akciji koju policija vodi protiv pripadnika fudbalske mafije, u Nemačkoj je uhapšen bivši hrvatski košarkaš Ivan Pavić, koji je karijeru završio u Bambergu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 23.11.2009.

16:40

Default images

Pavić je treći državljanin Hrvatske koji je uhapšen u Nemačkoj. Pre njega pritvoreni su braća Ante i Milan Šapina, koji su već bili osudjivani zbog nameštanja fudbalskih utakmica.

Kako su objavili lokalni mediji iz Bamberga, Pavićeva devojka je u srodstvu sa braćom Šapina.

Javno tužilaštvo iz Bohuma, koje vodi istragu, zvanično nije saopštilo imena uhapšenih, ali mediji otkrivaju da je najviše Hrvata, Turaka i Nemaca.

Medju uhapšenima je i turski državljanin Deniz C, koji se, izmedju ostalog, tereti za nameštanje utakmice Zadar - Hajduk. Prema pisanju njemačkih medija, on se kladio na šest utakmica švajcarske, belgijske, turske i slovenačke lige i zaradio je 275.000 evra.

Pored toga, tužilastvo ima i njegov tiket na kome je na pobede madridskog Reala i Bajerna uplatio 100.000 evra.

Prvi put se spominje i bosanskohercegovaški prvoligaš Travnik, za koga se sumnja da je letos namestio prijateljsku utakmicu protiv Siona. Travnik je, navodno, tim novcem funansirao pripreme ekipe u Švajcarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: