Utorak, 10.04.2018.

21:54

Sašina Lokomotiva pala u produžetku, Vilbekin junak Darušafake

Košarkaši Darušafake pobedili su Lokomotivu Kubanj u Krasnodaru sa 81:78 posle produžetka u prvoj finalnoj utakmici Evrokupa.

Izvor: MLJ

Sašina Lokomotiva pala u produžetku, Vilbekin junak Darušafake
EPA/ABIR SULTAN

Tim srpskog stručnjaka Saše Obradovića nije uspeo da pobedi u prvoj utakmici finala, a pobedu je Darušafaki doneo Skoti Vilbekin sa 24 poena.

Vil Kamings je dodao 19, a više niko iz turske ekipe nije prebacio deset poena.

Na drugoj strani je Dimitri Kulagin bio najefikasniji sa 18 koševa, Mardi Kolins je postigao 14, a Kris Bab 13.

Darušafaka je stekla ranu prednost u meču i uspevala je da dođe do maksimalnih +6 (14:8). Tim je u tim trenucima predvodio Okben Ulubaj, da bi mu se vrlo brzo priključio i Vilbekin.

Lokomotiva je u drugoj četvrtini tvrde utakmice uspela da preokrene i povede zahvaljujući Džou Reglandu i do kraja poluvremena sačuva prednost 35:31.

Darušafaka se vrlo brzo u trećoj četvrtini vraća, a odnos snaga na terenu je bio ujednačen sve do kraja kada je Vilbekin izrastao u junaka meča.

Na šest sekundi do kraja Vilbekin pogađa trojku i sa 72:72 uvodi utakmicu u produžetak. U produžetku je promašio nekoliko šuteva za tri, ali je uz sebe imao Vila Kamingsa i Kida Stentona koji su pogađali za +4 Darušafake, a turski tim je prednost očuvao do kraja i slavio.

Naredna utakmica se igra 13. aprila u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: