Cvetković: Videlo se da smo kondiciono loši

Selektor rukometaša Srbije Jovica Cvetković rekao je posle poraza od Belorusije (32:27) da u budućnosti ekipa mora da bude na višem nivou.

Izvor: MLJ

Sreda, 24.01.2018.

19:15

Cvetković: Videlo se da smo kondiciono loši
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Srbija je petim porazom završila na 12. mestu kontimentalni šampionat u Hrvatskoj.

"Loše smo otvorili utakmicu. Došli smo u situaciju da zbog mnogo promašenih zicera jurimo rezultat. U drugom poluvremenu smo uspeli da uz određene promene i kvalitetan napad dođemo do tri razlike. Promašili smo opet dva, tri zicera i protivnik se odvojio. Nismo mogli Beloruse da stignemo do kraja", rekao je Cvetković posle utakmice.

Prema njegovim rečima srpski rukometaši kondiciono nisu uspeli da pariraju rivalima drugoj fazi.

"Moramo da radimo odmah, ne samo kada je u pitanju reprezentacija, već srpski rukomet. Imaćemo malo vremena da se pripremimo za baraž. Uradićemo sve što možemo da budemo na višem nivou nego sada. Nama je prolazak u drugi krug i šest utakmica u uslovima u kojima smo bili, izuzetno teško palo. Videlo se da kondiciono ne možemo da iznesemo utakmicu. Nadam se da toga neće biti u narednom periodu".

Kapiten Žarko Šešum razlog poraza od Belorusa vidi u sjajnim odbranama protivničkog golmana.

"Kontrolisali su rezultat, kada smo došli na -3, promašli smo zicere. Belorusi su zaslužili da pobede, ali videl sam potencijal u našim mladim igračima. Sigurno je lepše pobedjivati, ali godilo je tim momcima da odigraju više utakmica", zaključio je Šešum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: