Ponedeljak, 16.05.2011.

20:17

Nadal: “Novak je favorit u Parizu”

Prvi reket sveta Rafael Nadal priznao je da je Novak Đoković glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa, koji počinje 22. maja.

Izvor: B92, Reuters

Default images

Španac, koji je pet puta u poslednjih šest godina trijumfovao u Parizu, je u nedelju izgubio od Đokovića sa 6:4, 6:4, i to četvrti put ove godine, a drugi zaredom na šljaci.

“Novak igra najbolje od svih u ovom trenutku. U poslednjih nekoliko meseci je na potpuno drugačijem nivou. Radi neverovatne stvari, igra sa velikim samopouzdanjem i on je veliki favorit”, rekao je Nadal.

Prethodnih sezona Nadal je imao ubedljivo više pobeda od Đokovića u međusobnim duelima, ali se situacija od starta 2011. godine potpuno preokrenula.

Veliki šampioni nisu samo oni koji mogu da pobeđuju svake nedelje, već oni koji su u stanju da čekaju pravi momenat. Pobeđivao sam ga ranije, a sada on pobeđuje mene. Uvek postoje usponi i padovi tokom karijere”, rekao je Španac.

Nadal je ove nedelje imao problema sa virusom, a sada ističe da mu je prioritet da se potpuno oporavi do starta takmičenja u glavnom gradu Francuske.

Najvažnije je da u najboljem mogućem stanju stignem na sledeći turnir. Mnoge stvari još moram da popravim”, rekao je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: