“Orlovi”: Efikasni Holanđani

I protekle nedelje srpski fudbaleri su bili raspoloženi na terenima evropskih liga, a najviše pažnje privukao je Miralem Sulejmani.

Izvor: AK

Ponedeljak, 31.01.2011.

17:29

Default images

On je postigao tri gola i imao asistenciju u dva meča, dva gola u Holandiji postigao je i Dušan Tadić uz asistenciju, a po jedan Nemanja Matić i Filip Đuriučić.

Strelci su bili još Nenad Marinković u Izraelu i Milan Biševac u Francuskoj, dok su se povredili reprezentativci Dejan Stanković i Nikola Žigić. Nenad Milijaš promašio je penal za Vulverhempton.

Mančester junajted je sa Nemanjom Vidićem u utorak preokrenuo protiv Blekpula na 3:2, a kapiten Srbije nije igrao u subotu u FA kupu protiv trećeligaša Sauteptona (2:1). Milan Jovanović nije bio u sastavu Liverpula u duelu sa Fulamom u zaostalom meču Premijer lige u sredu. Birmingem je isti dan eliminisao Vest Hem u Karling kupu sa 3:1, a Nikola Žigić igrao je od 46. minuta. Napadač Srbije je u subotu bio starter u FA Kupu protiv Koventrija ali se povredio kod trećeg gola njegovog tima pa je napustio teren u 64. minutu.

Čelsi će morati da igra novi meč sa Evertonom u Kupu jer je remizirao na “Gudisonu” 1:1, a Bane Ivanović odigrao je svih 90 minuta u tandemu sa Džonom Terijem. Istim rezultatom Mančester Siti je igrao sa najstarijim profesionalnim klubom na svetu Nots Kauntijem, a Aleksandar Kolarov je igrao poslednjih 13 minuta. Vulverhempton je remizirao sa Stoukom, a u poseldnjim momentima meča Nenad Milijaš je promašio penal za plasman u sredeću rundu.

Ivan Obradović nije bio u timu Saragose koja je sa 2:1 slavila u Malagi i zabeležila četvrtu pobedu u poslednjih pet kola. Osasuna je na sve načina pokušavala i na kraju uspela da sa 1:0 savlada Real Madrid, a Dejan Lekić je meč u Pamploni gledao sa klupe.

U polufinale Kupa Italije Roma je prošla eliminisavši Juventus sa 2:0, a Miloš Krasić je igrao u drugom poluvremenu za “staru damu” umesto Amaurija. Srpski reprezentativac odigrao je ceo meč u Kalču protiv Udinezea, ali su gosti sa 2:1 slavili u Torinu. Fiorentina je ponovo razočarala porazom od 2:0, a Siniša Mhajlović koji je pod sve većim pritiskom u Firenci, izveo je Adema Ljajića u 46. minutu dok je ceo meč odigrao Nikola Gulan. Dejan Stanković se povredio u Kup meču Intera sa Sampdorijom, pa bi mogao da propusti prijateljski meč sa Izraelom 9. februara. Nenad Tomović je bio standardan u remiju Leće sa Ćezenom, dok je Boško Janković sa klupe odgledao pobedu Đenoe nad Parmom (3:1).

U Bundesligi, Gojko Kačar je dobio direktan crveni karton u 69. minutu meč koji je Hamburger SV sa 2:0 izgubio u Nirnbergu. Neven Subotić odigrao je bez greške u trijumfu nad Volfsburgom od 3:0, ali je dobio peti žuti karton pa će propustiti sledeće kolo. Zdravko Kuzmanović nije mogao da pomogne Štutgartu koji je poražen na svom terenu od Frajburga 1:0.

U “cvajti” je Đorđe Rakić igrao od 61. minuta u remiju Minhena 1860 sa Duizburgom, dok su Antonio Rukavina i Aleksandar Ignjovski odigrali ceo meč.

Milan Biševac pogodio je penal za Valensijen koji je sa 2:1 savladao Lion i prekinuo seriju “lavova” od 13 mečeva nepobediosti. Nenad Kovačević odigrao je ceo meč u porazu Lansa od lidera Lila (1:0), dok Danijel Ljuboja i Nemanja Pejčinović nisu mnogo pomogli Nici.



PSV je eliminisan u Kupu od Tventea posle penala (8:7), a Jagoš Vuković je meč odgledao sa terena. Više uspeha imao je Ajaks koji je zahvaljujući sjajnoj partiji Miralema Sulejmanija savladao Bredu 4:1. Bivši igrač Partizana je postigao dva gola i imao asistenciju, a sve je impresionirao fenomenalnim golom u 82. minutu.



Sjajnu formu Sulejmani je potvrdio već u nedelju kada je bio strelac trećeg gola u novom trijumfu nad Bredom (3:0).



Sjajnu nedelju srpskih igrača u Holandiji potvrdili su u međusobnom duelu Dušan Tadić i Filip Đuričić. Tadić je namestio prvi i postigao dva poslednja gola u ubedljivom trijumfu Groningena u Herenvenu (4:1), a počasni gol za domaće postigao je Đuričić.



Strelac u prvenstvu bio je Nemanja Matić koji je postigao izjednačujući gol za 1:1, u trijumfu Vitesea nad Rodom od 5:2. Ceo meč odigrao je i Slobodan Rajković.



U novoj pobedi Olimpijakosa koji je sa 1:0 slavio u Volosu, Marko Pantelić nije bio strelac, a meč je završio u 61. minutu. Kavala je igrala 1:1 sa Panioniosom u gostima, a do 70. minuta u timu gostiju bio je Nemanja Vučićević. Poslednjih 20 minuta nije igrao ni Vladimir Ivić čiji je PAOK osvojio bod kao gost u velikom gradskom derbiju Soluna sa Arisom. Panseraikos je poražen u debiju Momčila Vukotića na klupi tima koji se bori za opstanak.

Zenit je bio na pripremama u Dubaiju, a u porazo od Al Hilala na penale, Danko Lazović je dobio crveni karton u poslednjem minutu regularnog dela igre. Makabi Petah Tikva slavio je u gostima kod Ashdoda 3:1, a poslednji gol, u 90. minutu postigao je Nebojša Marinković, bivši igrač Partizana. Porto je sa 3:0 razbio Nasional, a Ivan Todorović, bivši igrač Teleoptika i Zete, igrao je poslednjih pola sata. Bojan Jorgačević primio je gol u ligaškom duelu sa Sent Trudenom, ali je bio siguran u pobedi Genta u Kupu nad Vajt Star Volveom sa 2:0. Miloš Marić dobio je žuti karton u meču Lirsa.

Bursa je eliminisana u Kupu Turske od Kasimpasaspora sa 3:1, ali je sa 2:0 dobila derbi protiv Galatasaraja čiji igrači nisu imali rešenje za odbranu Milana Stepanova. Ivan Ergić nije bio u timu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: