DSL Sport: Đoković sportista godine

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 06.12.2007.

20:16

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković proglašen je za sportistu godine Srbije u 51. izboru dnevnog sportskog lista "Sport". Tradicionalno priznanje, Zlatnu značku 'Sporta', na svečanosti u hotelu 'Kontinental' Đokoviću je uručio odgovorni urednik lista Momčilo Popović.

Đoković je titulu najboljeg sportiste zaslužio briljantnim igrama tokom cele sezone. Treći igrač sveta pobedio je na turnirima u Adelaidi, Majamiju, Montrealu i Beču.

Igrao je u finalu Otvorenog prvenstva SAD i predvodio reprezentaciju Srbije do istorijskog prolaza u Svetsku grupu Dejvis kupa.

Đoković je ubedljivo pobedio glasovima dosadašnjih osvajača Zlatne značke, a u konkurenciji su bili vaterpolista Vanja Udovičić, teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković, odbojkaš Ivan Miljković, odbojkašica Maja Ognjenović, veslački dvojac Nikola Stojić - Goran Jagar, rvač Kristijan Fris i kajakaški četverac Ognjen Filipović, Milan Đenadić, Bora Sibinkić, Dragan Zorić.

Po tradiciji, "Sport" je proglasio i najboljeg mladog sportistu Srbije. To je košarkaš Milan Mačvan, najbolji igrač Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina, na kojem je naš državni tim osvojio zlatnu medalju. Mačvan je, takođe, osvajač zlatne medalje na Prvenstvu Evrope za košarkaše do 18 godina.

Proglašeni su i pobednici izbora za 'mis' i 'mistera' srpskog sporta.

Glasovima čitalaca, za najlepše su izabrani rukometašica Dinama iz Pančeva Ana Sekulić i fudbaler Vojvodine Gojko Kačar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: