Četvrtak, 23.06.2022.

16:09

Srbija sa devet predstavnika u Evropi

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je spisak klubova koji će učestvovati u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Izvor: B92

Srbija sa devet predstavnika u Evropi
Odbojkaši Vojvodine (Foto: OSS/Vojvodina NS seme)

Srbiju će predstavljati rekordnih devet klubova.

U konkurenciji odbojkašica Crvena zvezda će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, Železničar iz Lajkovca će nastupati u Kupu CEV, dok u Kupu izazivača igraju Jedinstvo iz Stare Pazove, Ub i TENT, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Tim iz Obrenovca je dobio specijalnu pozivnicu, zahvaljujući rezultatima u prethodne dve sezone (polufinala Kupa CEV i Kupa izazivača).

U muškom delu Vojvodina će igrati grupnu fazu Lige šampiona, a Partizan, Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca igraju u Kupu CEV.

Srbija će imati priliku da ima i maksimalnih 11 timova u evropskim takmičenjima, pošto će u BVA kupu nastupati odbojkašice Partizana i odbojkaši Spartaka iz Subotice.

Samo pobednici ovog takmičenja izboriće plasman u Kup izazivača. BVA kup će biti završen do 15. septembra u konkurenciji odbojkaša, dok će odbojkašice igrati do 20. oktobra.

Žreb kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i za Kup CEV i Kup izazivača biće obavljen 28. juna u 12.00, u Luksemburgu.

Pobednici Lige šampiona osvojiće po 500.000 evra, pobednici Kupa CEV po 80.000, a najbolji u Kupu izazivača po 50.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: